RUSIJA OPET LIDER

★TSG★

Iskusan
Poruka
6.549
...u korupciji.:hahaha:

Korupcija najveći problem Rusije

Petina stanovnika Rusije je uverena da visok stepen korupcije ne dozvoljava toj zemlji da postane jedna od najmoćnijih ekonomskih sila na svetu. Na drugom mestu "kočničara" je, po mišljenju građana - vlast

svet-rusija-mito_310x186.jpg

GraĐani Rusije smatraju da je glavna kočnica procvata njihove zemlje korupcija. Prema najnovijem istraživanju, petina stanovnika Rusije je uverena da visok stepen korupcije ne dozvoljava toj zemlji da postane jedna od najmoćnijih ekonomskih sila na svetu. Na drugom mestu "kočničara" je, po mišljenju građana - vlast.

Vodeći politički tandem, Putin - Medvedev, takođe smatra da je korupcija glavno zlo Rusije. Oni pokušavaju da dovedu u red činovnike, ali su uspesi minimalni. U ruskim medijima povremeno se pojavljuju informacije o hapšenjima regionalnih činovnika koji svoje fotelje koriste za lično bogaćenje.

U vreme dok je bio predsednik Rusije, Dmitrij Medvedev je pred TV kamerama kazao: "Većina viletina koje niču u predgrađima naših gradova sigurno nije napravljeno od ušteđevina od plata. Obavezno deklarisanje imovine viših činovnika pokazalo je kako rukovodioci raznih rangova 'nabacuju' poslove svojim ženama, koje su postale biznismeni."

I u Rusiji deo ljudi krivce za svoje nevolje vidi u inostranstvu. Oko šest odsto Rusa misli da njihova zemlja ne može da razvije svoje ekonomske potencijale zbog svetske ekonomske krize. Isto toliko ispitanika je uvereno da Rusiju u ekonomskom razvoju koče Amerika i zapadne zemlje.

Ali petina Rusa, ipak, veruje da će njihova zemlja do 2020. biti jedna od svetski ekonomskih velesila. A polovina njih i ne sumnja u to da će njihova zemlja kroz osam godina biti znatno bogatija i razvijenija. Samo sedam odsto Rusa pesimistički gleda na realizaciju planova ekonomskog razvoja.

RUSI I NEMCI

NajviŠe Rusa želi da im zemlja bude slična Nemačkoj - ali to je oko 12 odsto. Rusima se posebno dopada nemačka pedantnost i radna disciplina. Posle Nemačke, na rang-listi "zemalja uzora" su Švajcarska, SAD, Velika Britanija, Švedska, Japan i Francuska. Međutim, Rusi veruju da se, ipak, razlikuju po mnogo čemu od ostalih naroda i čak više od 50 odsto ispitanika uvereno je da će se njihova zemlja uvek razlikovati od drugih.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:384439-Korupcija-najveci-problem-Rusije

Tomice,jasno je svima da ne volis Ruse,ali otvarati teme o ruskoj korupciji,a zatvarati oci pred istim stvarima u tebi favorizovanim drzavama i narodima,jednostavno nije u redu!

Nema drzave bez korupcije i naroda koji nije sklon mitu i korupciji,ne znam jedino za Japance,oni su frikovi zesci!

Uzmimo primjer SAD,tamo je ono sto mi zovemo korupcija legalizovano po zakonu!Ja sam dvije godine radio za jednu americku kompaniju (i kod nas i na vani)i u govoru mi je pisalo da svaki put kad ja svojim djelovanjem omogucim kompaniji bolji profit i laksi plasman na trziste imam stimulaciju i premiju!A to djelovanje je lobiranje i podmicivanje klijenata u cilju dobijanja posla,tendera,robe,itd,jednom rijecju KORUPCIJA!!!

Tomice,jasno je svima da ne volis Ruse,ali otvarati teme o ruskoj korupciji,a zatvarati oci pred istim stvarima u tebi favorizovanim drzavama i narodima,jednostavno nije u redu!

Nema drzave bez korupcije i naroda koji nije sklon mitu i korupciji,ne znam jedino za Japance,oni su frikovi zesci!

Uzmimo primjer SAD,tamo je ono sto mi zovemo korupcija legalizovano po zakonu!Ja sam dvije godine radio za jednu americku kompaniju (i kod nas i na vani)i u govoru mi je pisalo da svaki put kad ja svojim djelovanjem omogucim kompaniji bolji profit i laksi plasman na trziste imam stimulaciju i premiju!A to djelovanje je lobiranje i podmicivanje klijenata u cilju dobijanja posla,tendera,robe,itd,jednom rijecju KORUPCIJA!!!

pa jel jesi? omogucio kompaniji bolji profit ili laksi plasman?

Povuci tvrdnju ili će te tužim u Moskvu!:rtfm:

Nema drzave bez korupcije i naroda koji nije sklon mitu i korupciji
,ne znam jedino za Japance,oni su frikovi zesci!

Ovo je tacno, ali nije lose da na forumu postoje teme koje ce pokazati da nije sve crno belo kako nam se plasira.

Iako se moze reci, da je zacetnik teme poprilicno zlonameran u svemu sto ima veze sa Rusijom, opet je i cinjenica da se ovde gomila uvek prima na to i skace od besa, kao da ih je neko ugrizao za dupe, kada god se spomene nesto lose za Rusiju. Ne, ne moze se Rusija po korupciji porediti sa Nemackom ili SAD-om, jer je u Rusiji korupcija na nivou one u Srbiji, ako ne i gora, pa prema tome onda ni mi ne trebamo brinuti za nasu, jer je eto ona ista i u Nemackoj i SAD-u, osim u Japanu gde su "frikovi".

Iako se moze reci, da je zacetnik teme poprilicno zlonameran u svemu sto ima veze sa Rusijom, opet je i cinjenica da se ovde gomila uvek prima na to i skace od besa, kao da ih je neko ugrizao za dupe, kada god se spomene nesto lose za Rusiju. Ne, ne moze se Rusija po korupciji porediti sa Nemackom ili SAD-om, jer je u Rusiji korupcija na nivou one u Srbiji, ako ne i gora, pa prema tome onda ni mi ne trebamo brinuti za nasu, jer je eto ona ista i u Nemackoj i SAD-u, osim u Japanu gde su "frikovi".

Ne pravdam nikoga,ali moram pokusati objasniti da nije sve bas tako crno-bijelo,kako neki prozapadnjaci pokusavaju predstaviti!

Petina stanovnika Rusije je uverena da visok stepen korupcije ne dozvoljava toj zemlji da postane jedna od najmoćnijih ekonomskih sila na svetu. Na drugom mestu "kočničara" je, po mišljenju građana - vlast

GraĐani Rusije smatraju da je glavna kočnica procvata njihove zemlje korupcija. Prema najnovijem istraživanju, petina stanovnika Rusije je uverena da visok stepen korupcije ne dozvoljava toj zemlji da postane jedna od najmoćnijih ekonomskih sila na svetu. Na drugom mestu "kočničara" je, po mišljenju građana - vlast.

Vodeći politički tandem, Putin - Medvedev, takođe smatra da je korupcija glavno zlo Rusije. Oni pokušavaju da dovedu u red činovnike, ali su uspesi minimalni. U ruskim medijima povremeno se pojavljuju informacije o hapšenjima regionalnih činovnika koji svoje fotelje koriste za lično bogaćenje.

U vreme dok je bio predsednik Rusije, Dmitrij Medvedev je pred TV kamerama kazao: "Većina viletina koje niču u predgrađima naših gradova sigurno nije napravljeno od ušteđevina od plata. Obavezno deklarisanje imovine viših činovnika pokazalo je kako rukovodioci raznih rangova 'nabacuju' poslove svojim ženama, koje su postale biznismeni."

I u Rusiji deo ljudi krivce za svoje nevolje vidi u inostranstvu. Oko šest odsto Rusa misli da njihova zemlja ne može da razvije svoje ekonomske potencijale zbog svetske ekonomske krize. Isto toliko ispitanika je uvereno da Rusiju u ekonomskom razvoju koče Amerika i zapadne zemlje.

Ali petina Rusa, ipak, veruje da će njihova zemlja do 2020. biti jedna od svetski ekonomskih velesila. A polovina njih i ne sumnja u to da će njihova zemlja kroz osam godina biti znatno bogatija i razvijenija. Samo sedam odsto Rusa pesimistički gleda na realizaciju planova ekonomskog razvoja.

RUSI I NEMCI

NajviŠe Rusa želi da im zemlja bude slična Nemačkoj - ali to je oko 12 odsto. Rusima se posebno dopada nemačka pedantnost i radna disciplina. Posle Nemačke, na rang-listi "zemalja uzora" su Švajcarska, SAD, Velika Britanija, Švedska, Japan i Francuska. Međutim, Rusi veruju da se, ipak, razlikuju po mnogo čemu od ostalih naroda i čak više od 50 odsto ispitanika uvereno je da će se njihova zemlja uvek razlikovati od drugih.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:384439-Korupcija-najveci-problem-Rusije

Rusima uzor treba da budu:
Rusija u vreme petra Velikog,
Ekatarine velike, koja je ruku na srce bila Nemica,
Nikolaja poslednjeg, cija je supruga opet bila rodom iz nemačke najrazvijenije države Badem Viternberg... itd.

A ne Nemci ili Amerikanci.
Nisu Nemci bolji od Rusa vec je RUSKA država u gorem stanju i poziciji od NEMAČKE države a SIGURAN SAM
da Putin radi na tome da razliku još više smanji.
Dve države su još uvek miljama daleko ali ne PODSETIĆU OPET javno mnjenje u Srbiji kao i Ruse na ovom forumu.

Rusija za vreme Putina i Rusija pre Putina su ISTO što i Nemačka 30 godina posle Hitlera i Nemačka neposredno pre Hitlera.

Poslednja izmena:
Rusima uzor treba da budu:
Rusija u vreme petra Velikog,
Ekatarine velike, koja je ruku na srce bila Nemica,
Nikolaja poslednjeg, cija je supruga opet bila rodom iz nemačke najrazvijenije države Badem Viternberg... itd.

A ne Nemci ili Amerikanci.
Nisu Nemci bolji od Rusa vec je RUSKA država u gorem stanju i poziciji od NEMAČKE države a SIGURAN SAM
da Putin radi na tome da razliku još više smanji.
Dve države su još uvek miljama daleko ali ne PODSETIĆU OPET javno mnjenje u Srbiji kao i Ruse na ovom forumu.

Rusija PRE Putina i Rusija posle Putina su ISTO što i Nemačka 30 godina posle Hitlera i Nemačka neposredno pre Hitlera.

Kroz SVE OVO kroz sta sada prolazi Rusija prolazile su i NEMACKA i SAD i SWEDCKA itd ali pre 30, 50 ili 300 godina.
Swedcka recimo kao po meni najuspesnija od ovde navedenih zemalja, kroz takve stvari prolazila je jos pre 300 godina a svoj
razvoj temelji na politici dugorocnog mira i stabilnosti.
Naravno kao i ostale bogate drzave i Swegdcku pogadja globalizacija i pogadjace je i dalje ali se Swedcka neuporediov uspesnije bori
sa tim problemiam od drzava koje pripadaju EU i okupljene su oko Nemacke.
Norweska recimo krizu gotovo da NIJE OSETILA a poremecaju u samoj Norweskoj po pitanju krize su bili gotovo neprimetni.

Dakle PREOPRUKA SRBIA, ostavite se I NEMACKE i AMERIKE pa i SWEDCKE ili ne znam koga.
Srbija je jedno, Nemacka drugo a Amerika nesto trece.
Ako stalno budemo gajili kult divljenja prema zapadnom svetu, NIKADA NECEMO SHAVTITI da ONI od
tog kulta i zive.
Dakle, meni se Norweska dopada jos od moje 10 ili 11-e godine kada nisam bio ni svestan njenog
materijalnog bogatstva, socijalnih benefita tamosnjem stanovnistvu i slicno.
Dopada mi se mentalitet tamosnjih ljudi jer ih je vecina nekako ozbiljna i povucena na jedan pozitivan nacin.
kakav se meni dopada.
S druge strane volim i zimsku idilu, to me opusta, volim zemlje gde ima puno snega ali i neverovatnih pejzaza.
Zbog svoje pripadnosti polarnom krugu Norweska ih ima.
Zbog slicnih stvari uz dodatak stare arhitekture AL IPRE SVEGA ZARAZNOG RITMA u nacionalnoj muzici mi se
dopada i Jermenija.
S tim da mi se tamo mentalitet NE DOPADA.
Ono sto MI SRBI trebamo da preuzmemo od Norwezana je samo to da BUDEMO VISE STEDLJIVI i da imamo bolji
odnos prema svojem okruzenju.
Kada su fudbaleri CZ bili u Norweskoj na utakmici CZ-Tromzo.(Tromzo je grad na samom severu Norweske), dosli
u Norwesku 4-5 dana ranije cini mi se kako bi se aklimatizovali.
Tih 4-5 dana, fudbaleri CZ su na treninge dolazili SVAKO SVOJIM automobilom koji je iznajmio u Norweskoj a verujem
da su nekima automobili dovezeni i avionom.
Fudbaleri Tromza su na treninge dolazili u jednom kombiju nabijeni kao sardine i ako je Norweska jedno 10 do 15 puta
bogatija drzava od Srbije a Tromzo verujem ima i nesto veci budzet od CZ. Sada ga SIGURNO ima.

ONO STO JA TRAZIM DO NAS SRBA, NIJE DA SE SVAKOGA DANA NABIJEMO SVI U JEDAN MALI KOMBI KAO SARDINE
POVIJENIH GLAVA KOJE DODIRUJU SVOD KOMBIJA, VEC UMESTO DA SVAKO IDE NA TRENING SVOJIM AUTOM(citaj
DZIPOM koji guta 20 litara benzina i zagadjuje sredinu) TRAIMO OD SVOG FK DA OBEZBEDI JEDAN KOMFORAN AUTOBUS
ILI OVECI KOMBI U KOME CE MO MOCI SVI DA SE KOMOTNO SMESTIMO I DA TAKO BUDE GDE GOD IGRAMO ILI KOD
KUCE ILI U INOSTRANSTVU. Nista vise od toga.

RUSI I NEMCI

Kolika god da je, ne verujem da je veca nego u turskoj.

Naravno,to je sasvim legalno po ugovoru,o tome i pricam!

hm, pogresno gledas na stvari. da li je to legalno tj da li ti kao izvodjac radova u ime firme krsis zakon to je posebno pitanje. ne moze firma da legalizuje nesto. niti clan ugovora sa firmom moze da bude opravdanje za krsenje zakona. tamo samo pise da ce te firma nagraditi ako joj omogucis lakse poslovanje. ali ima visestruko znacenje i svaki iole dobar advokat ce ti reci da se tu firma nicim nije ispruzila da podrzi tvoje eventualno nelegalno delovanje tj krsenje zakona i samim tim ogradili su se od tebe, ako te uhvate gde ne treba...

Back