Тихи
Zaslužan član
- Poruka
- 137.041
Kloshusi kako mi placamo u Srbiji za ruski gas ?
U cemu god hocemo - dolaru, evru, rublji, dinarima. To je zato sto smo prijatelji Rusije.
Neprijatelji iskljucivo u rubljama.
Kloshusi kako mi placamo u Srbiji za ruski gas ?
U prevodu, Poljaci ce platiti ozbiljnu cenu.Цене су... Оно што уговориш као сталну потрошњу је једно, сав вишак је по тренутним ценама (мислим да се гледа на берзи у Амстердаму, тако нешто).
Ми смо конкретно зимус увозили неку количину по цени од 270 долара за 1000 кубика, и додатак који је био скоро још толики за 500, 1000, 2000... колико су већ биле цене.
Све у свему, ону унапред познату количину могу и да нам поклоне.
Норвешки гас... Верујем да то све иде према тренутним ценама на берзи - то нису никакви унапред најављени уговори.
И, треба обратити пажњу да Норвежани не могу одједном да удвоструче или утроструче производњу. Требаће времена да се нови капацитети направе, како за производњу тако и за пренос.
Да нико не буде изненађен ако се нешто од свега тога заврши за само 3 године, са суманутим успутним трошковима.
Зима 2022/23 ће да буде врло хладна у Европи, тако су изабрали да им буде.
Tako brate objasni krzhljusima frustriranimU cemu god hocemo - dolaru, evru, rublji, dinarima. To je zato sto smo prijatelji Rusije.
Neprijatelji iskljucivo u rubljama.
Изгледа да су заборавили 1.9 милиона Пољака које су побили Немци и њихови савезници.
Али да, 20 хиљада и Катинска шума, злочин забога.
До краја ове године, шта до краја деценије.
Амери измислили нову технологију која руску нафту и гас претвара у америчку нафту и гас, уз минималну провизију.
Али јеб'га, неко заборавио да јави Гринпису, па су послали пар њихових на хлађење.
mnogo gledaš lično, svi ovde gledaju lično i zato su teme o ratu u ukrajni smeće
potpuno je nebitno šta se meni sviđa ili ne, rusija ne može protiv celog sveta, na kraju će se zaustaviti, vratiti u svoje granice i biti srećni što imaju šta da jedu
Dolar/Rublja trenutno 69,5.. To je odnos iz novembra 2021.. Pre 7 nedelja odnos je bio 132,53 rublje za jedan dolar..
taj plinovod će ići iznad sjevernog toka ili ispod sj. toka 1....koliko će kopati u mulju ispod sj toka 1...hoće li biti mostić iznad cjevi sj. toka1Poljska s ruskog prelazi na norveški plin
Ako je ruski Gazprom zaista namjerno prekinuo isporuke plina Poljskoj, to za tu zemlju neće predstavljati hitan problem jer su poljska podzemna skladišta plina na oko 70% popunjenosti. Uz to, potražnja za plinom je sad relativno niska jer stiže ljetna sezona.
Poljska planira prestati uvoziti ruski plin do kraja ove godine, kad istječe dugoročni ugovor s Gazpromom, a u pogon će biti pušten novi plinovod kojim će plin stizati iz Norveške.
Baltički plinovod ima toliki kapacitet da može potpuno zamijeniti ruske isporuke koje stižu plinovodom Jamal.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2359460
Норвешка одавно нема капацитете за већу испоруку гаса. Не знам чему бацање прашине у очи купцима. Пољска опет купује гас руски гас од Немачке. Управо је тај њихов идиотизам изазвао скок цена на спотовима. Украјина је исто тако реверсно куповала руски гас од Немачке.Poljska s ruskog prelazi na norveški plin
Ako je ruski Gazprom zaista namjerno prekinuo isporuke plina Poljskoj, to za tu zemlju neće predstavljati hitan problem jer su poljska podzemna skladišta plina na oko 70% popunjenosti. Uz to, potražnja za plinom je sad relativno niska jer stiže ljetna sezona.
Poljska planira prestati uvoziti ruski plin do kraja ove godine, kad istječe dugoročni ugovor s Gazpromom, a u pogon će biti pušten novi plinovod kojim će plin stizati iz Norveške.
Baltički plinovod ima toliki kapacitet da može potpuno zamijeniti ruske isporuke koje stižu plinovodom Jamal.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2359460
tovariš tiksi, to žuto drži 90% bogatstva celog svetaA kojeg celog sveta. Par drzavica i zapadne gamadi nisu ni 20% celog sveta.
Sivo obojene zemlje nisu uvele nikakve sankcije Rusiji. Samo zute jesu
![]()
Јесам ли нешто слагао можда, или само лупаш глупости по обичају:Vujašine, junače, ima li još neka teorija zavere ili je to ceo arsenal za večeras
tovariš tiksi, to žuto drži 90% bogatstva celog sveta
pet najbogatijih amera mogu da kupe tvog putina za šaku kikirikija
da rusi nemaju tih 8000 nuklearnih glava to bi ekonomski i vojno bila jedna potpuno nebitna država
Не морам да се тешим, заболе мене за "праведнији свет", мени једино битно комшо да теби цркне гастарбајтерска крава. А не делује ми здраво.Теши се.
У стварности, твоје наде да ће Русија направити за вас "праведнији свет", потонуле су са Северним Потоком.
Znas kako kazu ... na muci se poznaju junaci.U prevodu, Poljaci ce platiti ozbiljnu cenu.
Dobro je sto imaju cvrstu volju i ne pitaju za cenu.
opa, nepravoslavna strana vremešnog roperaMogu kitu da mu popuse i da mu se napasu muda.
katolička poljska voli pravoslavnu srbiju (provereno među obićnim narodom), ali u ovom trenutku rus.oguzi i smradikali to svesno zanemarujuZnas kako kazu ... na muci se poznaju junaci.
Норвешка има гаса али нема капацитета да вади и транспортује. Пре неколико година тражили су да Европа инвестира у повећање капацитета вађења и транспорта гаса али Европа није хтела. Норвежани су позвали Гаспром за исти тај посао и први предуговор је био на столу али је тада та иста Европа нагазила Норвежане и ови одустану од уговора. (прича је била да им Гаспром одради највећи део посла а Норвежани би платили тако што би дали Гаспрому око 20%, колико се сећам, удела.Цене су... Оно што уговориш као сталну потрошњу је једно, сав вишак је по тренутним ценама (мислим да се гледа на берзи у Амстердаму, тако нешто).
Ми смо конкретно зимус увозили неку количину по цени од 270 долара за 1000 кубика, и додатак који је био скоро још толики за 500, 1000, 2000... колико су већ биле цене.
Све у свему, ону унапред познату количину могу и да нам поклоне.
Норвешки гас... Верујем да то све иде према тренутним ценама на берзи - то нису никакви унапред најављени уговори.
И, треба обратити пажњу да Норвежани не могу одједном да удвоструче или утроструче производњу. Требаће времена да се нови капацитети направе, како за производњу тако и за пренос.
Да нико не буде изненађен ако се нешто од свега тога заврши за само 3 године, са суманутим успутним трошковима.
Зима 2022/23 ће да буде врло хладна у Европи, тако су изабрали да им буде.
Кад год се пронесе како Срби нису сагласни са влашћу, неко се сети да примети како су исти бирали ту власт.katolička poljska voli pravoslavnu srbiju (provereno među obićnim narodom), ali u ovom trenutku rus.oguzi i smradikali to svesno zanemaruju
izgleda..................ko i mi sto nikada necemo zaboraviti 1999 i "milosrdnog andjela".Izgleda da Poljaci još nisu zaboravili aneksiju istočne Poljske.
Jedan Staljin im je bio dovoljan... dvojica su već previše.
Ne postoji nikakav "Milosrdni anđeo"... tu ti je "operaciju" izmislila slobovizija RTS.izgleda..................ko i mi sto nikada necemo zaboraviti 1999 i "milosrdnog andjela".
Tako je, nemam sumnju da ce poljski narod ostati privrzen demokratiji.Znas kako kazu ... na muci se poznaju junaci.