Rusija-najveća država na svetu a samo dva grada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali nisu tako lepi kao ruski metroi u staljinističkom stilu, ja sam se vozao ceo jedan dan u Pariskom metrou - Art Nouveau arhitektonski stil ne može da se poredi sa Art Deco i staljinističkom arhitekturom, za Moskovski metro svi kažu da je najlepši na svetu.

Recimo metro u Barseloni je odlican ,ali sterilan i po izgledu ...A,kada sam se zimus vozio u Moskovskom metrou ne moze da se uporedi po arhitektonskom stilu i lepoti.
Za Moskovski metro su i ENglezi skinuli kapu Rusima,tako da suvisno je pricati bilo sta ...

Recimo metro u Barseloni je odlican ,ali sterilan i po izgledu ...A,kada sam se zimus vozio u Moskovskom metrou ne moze da se uporedi po arhitektonskom stilu i lepoti.
Za Moskovski metro su i ENglezi skinuli kapu Rusima,tako da suvisno je pricati bilo sta ...

E , Djilas je odbio da nam Rusi prave takav metro - i izabrao je neke francuze da nam rade neki nadzemno - podzemni frankenstajn ,, metro ,, ....

Ali Barselona nija sterilna.

Inace, za mene je najlepsi Mauricijus ( bila sam tamo), ne moze se porediti nis a cim, nego kakve sada to sve veze ima sa zivotom obicnog coveka u Rimu,Moskvi
ili Frankfurtu,Njujorku?

Metro nema funkciju da bude art deco, ili barok, nego da covek na vreme udje u njega, da moze da sedne i da taj dolazi na vreme.

Lepotu i udobnost gajm za svoj gros, ne ocekujem od autobusa i tramvaja da budu pravljeni po ugledu na Versaj.

Usput, Moskva je za razliku od St.Petersburga jako ruzan i nehuman grad.
Gradjen z brda s dola, veze s vezom nema.

Evo ga sajt o brzim prugama u Rusiji:

http://www.eng.hsrail.ru/

Ključna su dva projekta:

1. Projekat HSR-1 - planirana gradnja pruge Moskva-Peterburg na kojoj će vozovi ići 400km/h (za sada Sapsan ide do 250km/h na toj liniji)

2. Projekat HSR-2 - planirana gradnja pruge Moskva-Vladimir-Nižni Novgorod-Kazanj-Jekaterinburg na kojoj će vozovi ići brzinom 350km/h (za sada brzi voz Sapsan ide samo na liniji Moskva-Vladimir-Nižnji Novgorod brzinom 160km/h)

clip_image001.jpg

Ma daj bre, ne pricaj kojesta.
Grcka,Madjarska,Francuska, Engleska,Austrija ne zele,ne umeju i ne mogu da se decentralizuju.

U drugim zemljama , uglavnom mladjim po istoriji i osnivanju, a to su Nemacka, Italija, Belgija, Svajcarska ta decentralizacija je vec ustavima propisana, ali i nekim tradicoonalnim
nacinom zivota.
ti gledaš samo političku centralizaciju a ja gledam društvo u celini, sve sfere života. Francuska ili engleska jesu znatno centralizovanije od nemačke ali ni blizu toliko kao rusija. Podji od toga gde im se nalaze sedišta velikih kompanija. Grčka i austrija su turističke države, samim tim decentralizovane. Madjarsku su rusi centralizovali ali ona radi na tome da to promeni. Glupo je inače i porediti ogromnu rusiju sa malim evropskim državama, njen kalibar bi trebali biti kanada, brazil i slične velike decentralizovane države.

ti gledaš samo političku centralizaciju a ja gledam društvo u celini, sve sfere života. Francuska ili engleska jesu znatno centralizovanije od nemačke ali ni blizu toliko kao rusija. Podji od toga gde im se nalaze sedišta velikih kompanija. Grčka i austrija su turističke države, samim tim decentralizovane. Madjarsku su rusi centralizovali ali ona radi na tome da to promeni. Glupo je inače i porediti ogromnu rusiju sa malim evropskim državama, njen kalibar bi trebali biti kanada, brazil i slične velike decentralizovane države.

U pravu si, zaista je besmisleno porediti Rusiju sa Grckom, Spanijom ili Portugalijom.

Pre sa Kinom ili Indijom, a i tamo je sve decentrelizovano.

Inace, za mene je najlepsi Mauricijus ( bila sam tamo), ne moze se porediti nis a cim, nego kakve sada to sve veze ima sa zivotom obicnog coveka u Rimu,Moskvi
ili Frankfurtu,Njujorku?

Metro nema funkciju da bude art deco, ili barok, nego da covek na vreme udje u njega, da moze da sedne i da taj dolazi na vreme.

Lepotu i udobnost gajm za svoj gros, ne ocekujem od autobusa i tramvaja da budu pravljeni po ugledu na Versaj.

Ne,naravno da Barselona nije sterilana po izgledu ,vec sam rekao za metro,koji je sav u metalu,na to sam mislio,a grad je odlican na kraju krajeva zivim nedaleko od Barse tako da uvek kad dodjem u Barsu ,uzivam;)

Ja nisam bio na Muricijusu ,planirao sam letos ,ali propade plan. NEgo reci mi gde si bila i sta preporucujes?

A, sto se tice voznje po metrou ,ili tramvajima kod mene budi uzivanje u lepoti dekoracije pogotovu ako imaju istorijsku ili slicnu vrednost.

ili Frankfurtu,Njujorku?

moskva je pre komunista bila grad sa 1600 crkava od kojih je svaka bila lepša od celog peterburga i barselone zajedno.

Ma daj bre, ne pricaj kojesta.
Grcka,Madjarska,Francuska, Engleska,Austrija ne zele,ne umeju i ne mogu da se decentralizuju.

U drugim zemljama , uglavnom mladjim po istoriji i osnivanju, a to su Nemacka, Italija, Belgija, Svajcarska ta decentralizacija je vec ustavima propisana, ali i nekim tradicoonalnim
nacinom zivota.

Engleska nije drzava,a Austrija je decentralizovana.
Grcka i Madjarska su banana drzave.

Jel ti znaš šta je to Gini index? Ako ne znaš - imaš internet konekciju pa potraži malo objašnjenje šta je to.
http://www.nationmaster.com/graph/eco_inc_equ_un_gin_ind-income-equality-un-gini-index
# 10 Brazil: 58
# 35 China: 44.7
# 41 Turkey: 43.6
= 52 United States: 40.8
# 59 Russia: 39.9
Znači po neravnomernosti preraspodele nacionalnog dohotka Rusija je tek na 59. mestu u svetu, po tome je Rusija ispred Amerike, Turske, Kine i naročito ispred Brazila, kao uostalom ispred svih latinoameričkih država.

Ne,naravno da Barselona nije sterilana po izgledu ,vec sam rekao za metro,koji je sav u metalu,na to sam mislio,a grad je odlican na kraju krajeva zivim nedaleko od Barse tako da uvek kad dodjem u Barsu ,uzivam;)

Ja nisam bio na Muricijusu ,planirao sam letos ,ali propade plan. NEgo reci mi gde si bila i sta preporucujes?

A, sto se tice voznje po metrou ,ili tramvajima kod mene budi uzivanje u lepoti dekoracije pogotovu ako imaju istorijsku ili slicnu vrednost.

Mauricijus je raj na zenlji. Ako negde postoji raj, to je Mauricijus. Pa to je malo ostrvce, svejedno gde ides uvek si u raju.

Meni je metro vazan da dolazi na vreme, da imam gde da sednem i citam novine,knjigu i da ne moram da menjam jos 3 prevoza da bih stigla
tamo gde zelim, a to ukljucuje i aerodrom, ali toga izgleda ima samo kod mene u Frankfurtu.

Mauricijus je raj na zenlji. Ako negde postoji raj, to je Mauricijus. Pa to je malo ostrvce, svejedno gde ides uvek si u raju.

Meni je metro vazan da dolazi na vreme, da imam gde da sednem i citam novine,knjigu i da ne moram da menjam jos 3 prevoza da bih stigla
tamo gde zelim, a to ukljucuje i aerodrom, ali toga izgleda ima samo kod mene u Frankfurtu.

Možda i jeste raj što se tiče prirodnih lepota 'al baš i nemaju neki standard.

GDP (nominal)
Per capita
$8,776

Možda i jeste raj što se tiče prirodnih lepota 'al baš i nemaju neki standard.

GDP (nominal)
Per capita
$8,776

Ja tamo idem da uzivam , ne idem da vrsim neka socioloska ispitivanja. Uostalom i ljudi koji idu na 7 dana u St.Petersburg idu tamo da vide
lepote i znamenitosti tog velicanstvenog grada muzeja, a ne da bi kontrolisali smrtnost kod ruskih muzika ili visinu penziju , ili koliko kvadrata
ima po glavi stanovnika.

Meni je od malih ruskih gradova najlepsi ovaj po imeni Joskar Ola, u maloj Republici Mari El: http://russiatrek.org/yoshkar-ola-city

Istorijski centar deluje jako cisto i sredjeno, iako je ta oblast jedna od siromasnijih u Rusiji.

meni se svideo belgorod, ima mnogo zelenila, cvećnjaka i fontana širom grada i svi su izuzetno sređeni. Volio bih da odem tamo da živim, to je istinski beli grad, samo kad ne bi bio tako provincijski. Doduše uskoro dobija aerodrom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back