Rusija može da "zauzme" Ukrajinu za nekoliko dana

I ovde vreme prosto radi za Ruse, eto ja pre nedelju dana bio u Lavovu i mogu ti reci da ljudi ponovo na ulici razgovaraju na ruskom jeziku. Do pre 2 - 3 godine bilo nezamislivo...
I oni skapirali da ih njihova judejska "elita" radi i salje na Donbas, dok im u tisini Poljaci po metodologiji Shiptara svu obradivu zemlju pokupovase. Ono, fora, ja ti dam zajam € 50K, ti nemas da vratis, pa onda ja preko tvog obligacionog prava dodjem do tvoje nekretnine.

Sad se tamo opasno kuva i bes podize protiv Poljaka, dok su Rusi nekako van fokusa.
Pa i rahmetli Bandera je morao da pokolje silne Ljahe ( Poljake ) da im tu istu zemlju otme, a drug Staljin da im plen "overi", kad ono medjutim eto Poljaka opet.
Mozda Rusi u bliskoj buducnosti opet budu prinudjeni da umlate Poljake, a jadni Ukrajinci ni krivi ni duzni opet dodju do svoje zemlje. Pare su vec uzeli....

Jos partija nije zavrsena, jos je rano sinovac o porazu Rusije govoriti.

Rusija nece izgubiti, nego sam se nasmejao pre neki dan kad sam procitao da Ukrajinci pricaju da ce pobediti Ruse nekim tehnoloskim oruzjem, verovatno raketama. Videli da se Tramp hvali pametnim raketama pa i oni krenuli da se potkivaju.

Kao, nemaju ljudstvo ali imaju rakete :neutral:

Rusija nece izgubiti, nego sam se nasmejao pre neki dan kad sam procitao da Ukrajinci pricaju da ce pobediti Ruse nekim tehnoloskim oruzjem, verovatno raketama. Videli da se Tramp hvali pametnim raketama pa i oni krenuli da se potkivaju.

Kao, nemaju ljudstvo ali imaju rakete :neutral:

Ako je suditi po ukrajinskim medijima 6. flota je isplovila iz Nofolka i eto samo sto nije stigla da zastiti Ukrajince.
Tesko je ljudima objasniti da nikada Zapad nece zrtvovati zivot niti jednog jedinog vojnika zbog Ukrajine. Oni bi rado da ratuju sa Rusijom ali ako bi se tamo trosili Ukrajinci, Gruzini, Poljaci...

Ako je suditi po ukrajinskim medijima 6. flota je isplovila iz Nofolka i eto samo sto nije stigla da zastiti Ukrajince.
Tesko je ljudima objasniti da nikada Zapad nece zrtvovati zivot niti jednog jedinog vojnika zbog Ukrajine. Oni bi rado da ratuju sa Rusijom ali ako bi se tamo trosili Ukrajinci, Gruzini, Poljaci...

Pa oni i zele samo da ih dobro naoruzaju.

Pa oni i zele samo da ih dobro naoruzaju.

Cime to dobro da ih naoruzaju?
Nije Ukrajina Bocuana, Ukrajina lezi na brdima oruzja nasledjenog od SSSR.
Oruzje nikada nije bilo problem, nego ljudi koji ne zele da ratuju.
Zbog cega da ratuju? Da bi Porosenko ( Valjcman ) bio jos bogatiji, da Kolomojski kupi jos jedan fudbalski klub?
Malo morgen...

Jer se plase i nisu kadri da se kace s celim NATO...lako je da se silji ona stvar na Gruziji i Ukrajini..I u Ceceniji onolika 'ruska sila' pa nisu mogli da obuzdaju sacicu divljaka...sreca njihova sto Ukri nemaju mooda do poda ko Ceceni. Ukrajina jeste ruski poraz koliko god rusofili to predstavljali kao ' briljantni potez bozanskog Putina '

Cilj Putina je bio da odbaci NATO na razdaljinu od 30 minuta leta nuklearnog projektila, Zato je i išao u zauzimanje Krima. Ali se preračunao, jer je mislio da će oni pobunjenici uspjeti da demontiraju ukrajinsku vlast na teritoriji istočno (gledano sa karte) od Dnjepra. Kad je shvatio da bi Ukrajinci mogli da pregaze ove iz Donbasa ubacio je ruske rezerviste i dao pripadnicima privatnih vojnih kompanija da vršlljaju po istoku. I sad imamo situaciju kakvu imamo.

Jedan od razloga njegove intervencije na Krimu je vjerovatno bio i to što su ukrajinski desničarski političari prijetili da će oduzeti dozvolu ruskoj floti da bude stacionirana na poluostrvu nakon isteka sadašnjeg ugovora. Plašio se da bi ono mogli da Amere dovuku na poluostrvo i time matiraju nuklearno Rusiju za sva vremena.

Cilj Putina je bio da odbaci NATO na razdaljinu od 30 minuta leta nuklearnog projektila, Zato je i išao u zauzimanje Krima. Ali se preračunao, jer je mislio da će oni pobunjenici uspjeti da demontiraju ukrajinsku vlast na teritoriji istočno (gledano sa karte) od Dnjepra. Kad je shvatio da bi Ukrajinci mogli da pregaze ove iz Donbasa ubacio je ruske rezerviste i dao pripadnicima privatnih vojnih kompanija da vršlljaju po istoku. I sad imamo situaciju kakvu imamo.

Jedan od razloga njegove intervencije na Krimu je vjerovatno bio i to što su ukrajinski desničarski političari prijetili da će oduzeti dozvolu ruskoj floti da bude stacionirana na poluostrvu nakon isteka sadašnjeg ugovora. Plašio se da bi ono mogli da Amere dovuku na poluostrvo i time matiraju nuklearno Rusiju za sva vremena.

Како се то Кримом нуклеарно матира Русија, ај објасни то мало.

U Ukrajini ratuju Rusi1 i Rusi2. Ko god da pobedi, Rusi će izaći kao pobednici u oba slučaja i u finalu opet živeti ujedinjeni u jednoj državi.
Mislim da se pojedini Srbi isuviše troše na rat koji suštinski nema veze s nama. U svakom slučaju Rusi (1 & 2) su ga zakuvali i sad nek rešavaju svoj problem, u čemu sam siguran da im srpska podrška ne može biti od velike pomoći.

- - - - - - - - - -

Da ne govorimo kako se tek neki strateški troše na rat u Siriji, sukobe u Turskoj ili napetosti između Irana i Izraela.

U Ukrajini ratuju Rusi1 i Rusi2. Ko god da pobedi, Rusi će izaći kao pobednici u oba slučaja i u finalu opet živeti ujedinjeni u jednoj državi.
Mislim da se pojedini Srbi isuviše troše na rat koji suštinski nema veze s nama. U svakom slučaju Rusi (1 & 2) su ga zakuvali i sad nek rešavaju svoj problem, u čemu sam siguran da im srpska podrška ne može biti od velike pomoći.

- - - - - - - - - -

Da ne govorimo kako se tek neki strateški troše na rat u Siriji, sukobe u Turskoj ili napetosti između Irana i Izraela.

Bas tako. Za Srbe su i Rusi i Ukrajinci bratski narodi.

Ја да сам на месту американаца и јевреја, више бих бринуо да умолим Русију да неспале северну америку, односно оставе јеше у Јерусалиму кад га заузму.

Фрапантно је то како Руси увек све навуку на танак лед и у њихове прејаке ручерде, а данас одавно више није проблем дофаћкати америку, тек енглеску...

Бившу украјну, грузију, пољску, скандинавију, балкан, ..., блиски исток, УСА и ЕУ могу да забораве, само је питање месеца-године када ће Русија покрити тај, свој део света. Глупачком и агресивном политиком запад је то све изгубио.

Како се то Кримом нуклеарно матира Русија, ај објасни то мало.

Ukrajinski političari svi ovi što su bili protiv Janukoviča su se malo malo zalagali da se Rusiji oduzme pravo boravka Crnomorske flote na Krimu raskidanjem ugovora. Ovi su to shvatili ozbiljno da se sutra kad bi se to desilo Ameri mogli praktično uplovit sa svojim nuklearnim podmornicama u te baze i to bi im dalo mogućnost da izvedu prvi udar a da ruski radari to ne mogu na vrijeme otkriti. Eto u tome je stvar, bio bi poremećn balans u korist Amera, a možda bi i protivraketni štit instalirali.

Ukrajina je RUSKI poraz (nazalost), sta god mi pricali za sitne bitke u Lugansku i Donjecku.

1. Poraz je, jer je bliza NATO, a ne cvrsto uz Rusiju
2. Poraz je, jer je stanovnistvo puno antiruskog sentimenta
3. Poraz je, jer se rat vodi u cisto ruskim podrucjima, a ne podrucjima banderovskih fasista
4. Poraz je, jer je Ukrajina otisla zbog perli i ogledalca, a uz malo truda mogla je lako i cvrsto biti u ruskoj sferi
Br. 1 i 3 - Didn't age well 😂

Шта конкретно није тачно?
Бр 1 - није ближа НАТОу, јер се цела Трампова администрација противи уласку Украјине у НАТО. Чак су и неокони Келог и Рубио изашли са планом који одбија улазак Укр у НАТО
Бр 3 - не води се само у руским подручјима, јер нема кутка Украјине који није бомбардован, или из којег нису насилно трпани у комбије и слани на фронт Украјинци

Бр 1 - није ближа НАТОу, јер се цела Трампова администрација противи уласку Украјине у НАТО. Чак су и неокони Келог и Рубио изашли са планом који одбија улазак Укр у НАТО
Прилично је ближа, јер са њене територије НАТО оружје туче по Русији.
Што је било незамисливо у време покретања ове теме
Бр 3 - не води се само у руским подручјима, јер нема кутка Украјине који није бомбардован, или из којег
Борбе се воде...
Бомбардовање је друга ствар. Бомбардовање трпи и Ростов, једнако незамисливо као у време покретања ове теме
нису насилно трпани у комбије и слани на фронт Украјинци
Ти стварно верујеш да Бурјати певајући иду у Донбас?

Back