Niko mi nije rekao. To sam izmislio.
Objasnio sam u drugom postu, ali ponoviću, nije mi teško. Rusija je slična Srbiji pa može da se napravi neka analogija. Sva tehnika koja postoji je u obliku nekih antikviteta i starudija, sve zarđalo i sa paučinom. U sva ta postrojenja nije ulagano decenijama. Kadrovi u vojsci se nikad nisu birali po kompetetnosti nego po poltronstvu. Znamo svi kako to funcioniše u social-tiranijama. Ti kad imaš takvu tehniku i takve kadrove, ti prosto ne možeš da imaš rezultate. Evo pogledaj Ukrajinu. Rusi su za 2 godine zauzeli samo teritorije na kojima su i bili pre agresije. Dakle tolika vojna sila a efekti smešni. I kada nekako sve to umiksuješ, otprilike možeš da zaključiš kako bi izgledao njihov nuklearni napad. Trećina raketa verovatno ne bi ni poletela, možda bi se neke i samodetonirale na poletanju, od onoga što bi poletelo, NATO bi oborio oko 50%. Što znači da bi Rusi imali oko 30% uspešnosti u napadu. Dok bi Ameri imali 100%. Zašto? Zato što imaju bolji prilaz i mogu da gađaju sa više lokacije. Plus imaju par svetlosnih godina bolju i precizniju tehnologiju. Atomska bomba je atomska bomba, one sve eksplodiraju isto, nebitno da li je američka ili ruska, samo Ameri imaju daleko veće resurse i sposobnosti da gađaju ono što žele i veće sposobnosti da obore rakete koje idu ka njima. Prosto tehnologija je tehnologija. I onda kad sažvaćeš sve te parametre, dolazimo do toga da bi u slučaju sukoba NATO imao 30% štete dok Rusija oko 100%. To je neka moja laička odokativna procena. S obzirom da drugu nisam video, ova moja se uzima kao jedina verovatna