Добро дошли
Buduća legenda
- Poruka
- 27.854
Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да Русија не жели директан сукоб са НАТО, али да је, ако неко то жели, Русија спремна.Не дај Боже да се крене путем рата.
„Увек смо спремни за сваки сценарио. Али ово нико не жели. И на иницијативу америчке стране, својевремено смо направили посебан механизам за спречавање ових сукоба. Наши шефови појединих ресора директно комуницирају једни са другима и имају могућност да се консултују о свакој кризној ситуацији“, рекао је Путин на конференцији за новинаре после Самита Русија-Африка у Санкт Петербургу.
Он је напоменуо да то сугерише да "нико не жели никакве сукобе, преносе РИА Новости.
Према речима руског председника, Запад за сопствене грешке окривљује Русију, док је корен економских проблема западних земаља у грешкама, „које су деценијама понављале изнова и изнова, на основу опортунистичких унутрашњеполитичких разматрања”.
Русија није одбила мировне преговоре о Украјини, док је Кијев потписао указ о забрани преговора, рекао је Путин.
„Ја стално говорим да никада нисмо одбили мировне преговоре. Али ако се тамо потпише декрет о забрани преговора...Кажем, постоји уредба о забрани преговора, али ми не одбијамо да преговарамо, тако су јуче мислили људи за столом, разменили погледе, али како да инсистирају на томе", рекао је он и додао де је, да би процес почео, потребна сагласност обе стране.
Русија није одбила мировне преговоре о Украјини, док је Кијев потписао указ о забрани преговора, рекао је Путин.
„Ја стално говорим да никада нисмо одбили мировне преговоре. Али ако се тамо потпише декрет о забрани преговора...Кажем, постоји уредба о забрани преговора, али ми не одбијамо да преговарамо, тако су јуче мислили људи за столом, разменили погледе, али како да инсистирају на томе", рекао је он и додао де је, да би процес почео, потребна сагласност обе стране.
https://www.politika.rs/scc/clanak/563926/putin-rat-nato
Не дај Боже да се крене путем рата. Русија је можда спремна али то није фудбалска, рукометна, .....или нека друга утакмица која бисе одиграла у Москви (у Русији) или Бриселу (седишту НАТО-а) већ би ратни пожар захватио Европу или добар део ње.
Кијев се игра рата и то може да га скупо кошта. Потписали су указ о забрани мировних преговора са Русијом, највероватније под притиском Запада. А Запад баш потстиче тај ратни пожар да што дуже траје - до последњег украјинског војника.
Таласању нема краја!