Rusija ili NATO

Sta je bolje za Srbiju u vojnom aspektu

• Rusija

• NATO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
zasto moraju biti radari bizu raketa?

Naravno da ne moraju
. Kod NEVE se za osmatranje koristi radar P-12 koji je čak i u našim jedinicama ponekad zamenjuje radarima iz sistema VOJIN koji se nalaze na potpuno drugim lokalitetima u državi. Sa nevom su umreženi preko AS-84. Tek pred lansiranje uključuje se RSTON koji je blizu raketa i tada dolazi do demaskiranja položaja. Ovaj problem je prevaziđen upotrebom termovizije. Kod modenijih sistema u koje spada i S-300 nema ni govora o isijavanju energije osmatračkog radara blizu samih lansirnih uređaja tako da AWAKS ne može da otkrije sam S-300 dok ne dođe do lansiranja.
Naravno da ima mozgova koji bi postavili i osmatrački radar blizu S-300 sistema kao što bi i locirali Strategijsku avijaciju za napad na Srbiju na Prištinski aerodrom ali takvi ne rade u vojsci.

Прво погледај па реци нешто,уз батерију С300 иде и Радар.

http://greekmilitary.net/airdefence1/S300v.jpg
Радар.
http://karadeniz-press.ro/kara/wp-content/uploads/2010/08/s300pmu2.jpg

http://www.mycity-military.com/imgs2/39050_637717144_s300pmu2batteryintegrat[1].png

http://img3067.imagevenue.com/images/loc572/th_32167_cbbd158084_122_572lo_122_572lo.jpg

http://img3067.imagevenue.com/images/loc422/21702_S300V_4_122_422lo.jpg

Врло често можеш наћи радар поред С300,јер нпр Србија је мала земља и главне радаре би брзо уклонили,али се радари у батерији налазе не толико близу као код Куба или Неве,али су ту негде.

Прво погледај па реци нешто,уз батерију С300 иде и Радар.

http://greekmilitary.net/airdefence1/S300v.jpg
Радар.
http://karadeniz-press.ro/kara/wp-content/uploads/2010/08/s300pmu2.jpg

http://www.mycity-military.com/imgs2/39050_637717144_s300pmu2batteryintegrat[1].png

http://img3067.imagevenue.com/images/loc572/th_32167_cbbd158084_122_572lo_122_572lo.jpg

http://img3067.imagevenue.com/images/loc422/21702_S300V_4_122_422lo.jpg

Врло често можеш наћи радар поред С300,јер нпр Србија је мала земља и главне радаре би брзо уклонили,али се радари у батерији налазе не толико близу као код Куба или Неве,али су ту негде.

pa covek ti je objasnio... kablom se veze sa lansirnim rapama... radar moze biti bilo gde.
nije ti valjda komplikovano da toliko shvatis.

Радарски пријемник је повезан са лансерном рапом.

Русија као и америка имају радаре великог домета знам за Русију која има радар који осматра пола света,и С300 може да лансира ракете и да се наводе са места тог радара,али Србија која има малу територију и то отпада,а и Русија користи сва три радаре који припадају једној батерији С300,на већој раздаљини него што ми користимо на нашим системима.

Има слика па види.

Ja neznam kako nekom još nije jasno da se danas samo nastavljaju težnje zapadnih sila još od vremena Austrougarske, da se Srbija rasparča i uništi

Njima je jedino u interesu da na ovom prostoru ne postoji ni jedna jaka država a izvor nestabilnosti bi bio izgovor za njihovo trajno prisustvo

Jugoslavija je klasičan primer kako su od jedne dosta jake države uspeli da naprave 6 ili 7 poslušnih nacija

Zasad jedini način u ovom stanju okupacije (neslobode) da se postigne veće bogatstvo kako pojedinaca tako i države je lojalnost njima

Po pravilu većina bogatog sloja čine stranci, a oni koji to nisu su među njih dospeli izrazitom lojalnošću i sleđenju njihovih ideja..

Srbija je danas nominalno bogatija ali realno siromašnija nego pre 10 godina
Kapitala jeste više ali on nije više domaći nego strani !

Tako da ja ne vidim šta je tu humano i slobodno i što je najvažnije gde je tu Srbija u ovakvom sistemu i poretku kakav nam nameću

Zarad para mogu bilo čega da se odreknem ali slobode i patriotizma NIKADA !

a kako je jugoslavija bila jaka?

to me bas zanima... kad je vec dobro poznato da je u toj zemlji jugoslovensto, bratstvo i jedinsto itd. bile floskule za zakuslisne radnje slovenaca, hrvata i srba za svoje ciljeve.
franjo tudjman... bivsi general. zavrsio u zatvoru jer se zalagao za hrvatsku
aleksandar rankovic... sef db-a. zalagao se za srpske ciljeve i prosao kako je prosao

pa svi su u jugoslaviji prvo bili hrvati, srbi, slovenci, crnogorci... da su vec voleli svoju zemlju branili bi je.

Poslednja izmena:
Било је боље и за време Тита и Слобе него сад.

Када сам питао бабу која је живела и за време Крајља овако ми је поређала када је најбоље живела.
1-Тито
2-Милошевић
3-Крај
4-Тадић.

Оће ти ми објаснити зашто тако мисли,а то мисле сви пензири који су живели за време Крајља и Тита???

Било је боље и за време Тита и Слобе него сад.

Када сам питао бабу која је живела и за време Крајља овако ми је поређала када је најбоље живела.
1-Тито
2-Милошевић
3-Крај
4-Тадић.

Оће ти ми објаснити зашто тако мисли,а то мисле сви пензири који су живели за време Крајља и Тита???

ko su ti ovi potamljeni nikad nisam cuo za njih?!
a drugo... nije tvoja baba 22 miliona ljudi.
i da ako te vec zanima nesto o istoriji jugoslavije... imas dosta knjiga pa pocni od toga, a ne od babe!!!

moj savet je Branko Petranovic Jugoslovenski federalizam-Ideje i stvarnost bg. 1986.
Istorija Jugoslavije 1918-1988, Bg. 1988.

Poslednja izmena:
Ala neki placu za starom jugom
A tek za Slobom.
Ne zna se koja je gora tvorevina.

Ta tvoja EU ti je ista tvorevina ko Juga
***-a samo što niej socijalizam već kapitalizam, al ti sve to dođe na isto
Nejedinstvo među narodima i krvavi razlaz smo već iskusili
Ne želimo to ponovo
Navedi mi razliku između njih šta se u Evropi dešava a da se nije na sličan ili isti način već dešavalo kod nas ?

Ta tvoja EU ti je ista tvorevina ko Juga
***-a samo što niej socijalizam već kapitalizam, al ti sve to dođe na isto
Nejedinstvo među narodima i krvavi razlaz smo već iskusili
Ne želimo to ponovo
Navedi mi razliku između njih šta se u Evropi dešava a da se nije na sličan ili isti način već dešavalo kod nas ?

Jedna velika razlika
Svi žele da budu deo EU
U SFRJ niko nije hteo, smo se mi Srbi zanosili njome.
Eto ti velike razlike.

Jedna velika razlika
Svi žele da budu deo EU
U SFRJ niko nije hteo, smo se mi Srbi zanosili njome.
Eto ti velike razlike.

Kao prvo ne žele svi
Drugo SFRJ je bila federacija a ne unija i oni se nisu širili to jest nikog nisu primali ne zato što drugi nisu hteli već zato što nije isto...
Treće da je unija tako dobra što SAD,Rusija,Kina,Ukrajina,Švajcarska,Norveška,Turska.. ne uđu u nju

ukrajinu niko nece... jer su blago govoreci rupa bez dna. turska hoce u eu, ali ih evrupa nece.
sad je na drugom kontinentu... apsurdno je davati bilo kakav odgovor!
svajcarska jos od beckog kongresa ima poseban status... kao takav postao je odrziv.
kinu je isto tako na drugom kontinentu... ali da moze sad bi usla u eu zbog velicine trzista, eu ih nece i stiti se carinama od njihove robe.
rrusija ni sama ne zna sta hoce... eu ili neke njene federacije sa banana azijskim drzavama.
norveska je zemlja koja sa preko 120 milijarde evra rezervi nema porebu za eu. s obzirom na svoj polozaj i mesto u nato-u ona moze i bez eu.

s druge strane... mi moze opet da se junacimo, pa posle da kukako kako lose zivimo. ili da udjemo u eu, pa sa nasom cenom rada dobijemo nekoliko stotina hiljada novih radnih mesta i da nam bude dobro.
ili naravno da pricamo kako nam je sa rusijom bolje... a niko ne ume da objasni kako. sem da bi nam dali s-300, od kog se naravno ne zivi.

O tome je bila priča 98 ,malo si zakasnio već smo izbombardovani
Ali s-300 ostaje naravno prioritet da se spreče neka budu bombardovanja
Jer biće bolno opet se otrgnuti iz Američkih kandži u slobodu
A dok se Zemlja oko Sunca kreće Srbija se umiriti neće
Srbija se umirit ne može..

zbog tih poslednjih floskula pobijeno je preko 800000 srba u ww2...

А већина чак ни поуку није извукла. Опет би да ратују са највећим силама а кад ови ударе опет ћемо овакви као ја и ти да се бранимо док ће наши патриоте да ухвате штуру. А онда кад нас поразе опет ће патриоте да пљују по војним лицима иако смо их на време упозорили да немамо снаге за ратовање против света.
Е моји клинци не добијају ратове С-300 и Патриоти већ економија једне државе и њена способност да ствара савезништва.

А већина чак ни поуку није извукла. Опет би да ратују са највећим силама а кад ови ударе опет ћемо овакви као ја и ти да се бранимо док ће наши патриоте да ухвате штуру. А онда кад нас поразе опет ће патриоте да пљују по војним лицима иако смо их на време упозорили да немамо снаге за ратовање против света.
Е моји клинци не добијају ратове С-300 и Патриоти већ економија једне државе и њена способност да ствара савезништва.

ne vredi se truditi...

mnogi misle da ce sve samo doci. kad das neki primer onda kazu, a njih svi vole...!

Ма ратови се добијају парама,убићеш војника са 100 еврића.

Економија је битна,али најбитније оружије,нпр Северна Кореја нема неку јаку економију,али зато морал на врху Нуклаерке за извоз и у рок од 24 сати би од Ј.Кореје направили нови Чернобил.

zbog tih poslednjih floskula pobijeno je preko 800000 srba u ww2...

Sloboda nema cenu
Vidi ja neću da se uvlačim Nato i bilo kojim drugim silama u dupe , ja jedino što oću to je da Srbija ima potpunu samostalnost u donošenju odluka o sudbini svoje budućnosti..

Mene politika ne zanima jako puno, a pogotovo spoljna politika to jest mene ne zanima ko si i šta si kao država, možeš biti i najača ali preko mene nećeš gaziti i nećeš postavljati svoje poltrone i trutove koji slušaju kako Ameri prdnu

Da je sve zavera znali smo odavno
Samo neki još to nisu prihvatili ali njihova podsvest je već usvojila to
Da Srbija nije jedna od ključnih tačaka u toj zaveri, ne bi nas svet toliko mrzeo i pljuvao (to jest zapad pretežno)
Znam sad će te reći da se u politiku ne mešaju osećanja
možda ste i u pravu, ali evo zbog čega niste: Ako ja radim u interesu države, znači da je volim, ako sarađujem sa Rusijom znači da je volim i da se moji interesi poklapaju sa njihovim
Dakle nikada ali nikada nisam za dvoličnost u politici, to jest ne bi promenio saveznika samo da bi mi privremeno bilo bolje
Postoje tako principi preko kojih se ne prelazi
Neke su uspeli da slome, to jest život da ih slomi
Mene nisu ,niti će !

Back