Rusi zahtevaju da imaju svoju ulicu u Beogradu!

Da li rusima treba dati ulicu u Beogradu?

  • Treba!

  • Ne treba!

  • Kako Tadić kaže! :hahaha:


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

tu tu tu

Buduća legenda
Poruka
45.209
Rusi zahtevaju da imaju svoju ulicu u Beogradu!
Autor: L. G. - M. M. - Ž. J. | Foto:AFP | 24.09.2009. - 20:00Gradske vlasti u Beogradu za sada nemaju nameru da menjaju nazive ulica kako bi im vratili imena ruskih vojnika koji su učestvovali u oslobađanju Beograda u Drugom svetskom ratu, iako je to predlog za koji se zalaže ruski ambasador Aleksandar Konuzin.

Iako se spekuliše da je razlog ovakvoj inicijativi i poseta ruskog predsednika Dimitrija Medvedeva prestonici Srbije, zakazana za 20. oktobar, za realizaciju ovakvog zahteva neophodno je da neko pokrene inicijativu, a do njegovog usvajanja može da prođe i nekoliko meseci. Ovakav zahtev čuo se tokom skupa „Srpski narod pamti heroje“, koji je u sredu održan u Ruskom domu, na inicijativu Foruma za zaštitu ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava, uz pomoć „Karić fondacije“. Ambasador Konuzin tada je rekao da su posle Drugog svetskog rata mnoge beogradske ulice nosile imena sovjetskih heroja i vojskovođa, da je u međuvremenu došlo do promena tih naziva, ali da ih ljudi nisu zaboravili i da ih još nazivaju po imenima tih heroja.
To je slučaj sa ulicama poput General Ždanove (sada Resavska) i Maršala Tolbuhina (sada Makenzijeve). Nazivi ovih ulica promenjeni su još 1997. godine.

Opširnije u izdanju za petak, 25. septembar 2009.

http://www.naslovi.net/rd/1337926
 
Gradske vlasti u Beogradu za sada nemaju nameru da menjaju nazive ulica kako bi im vratili imena ruskih vojnika koji su učestvovali u oslobađanju Beograda u Drugom svetskom ratu, iako je to predlog za koji se zalaže ruski ambasador Aleksandar Konuzin.

Svaka čast gradskoj upravi a ovo "za sada" ustvari znači zauvek al nećemo da razočaramo braću Ruse.
 

Back
Top