Руси стигли у Београд због председника!

Komunistkinja

Buduća legenda
Poruka
48.824
Ruski agenti već došli u Beograd, češljaju lokacije i proveravaju sagovornike s kojima će se 23. marta sresti Vladimir Putin


BEOGRAD - Ruski bezbednjaci češljaju Beograd!
Agenti Federalne službe bezbednosti Rusije već su stigli u srpsku prestonicu, iako je ostalo mesec dana do dolaska premijera te zemlje Vladimira Putina, saznaje Kurir.

Za posetu ruskog premijera Srbiji 23. marta biće angažovano više od 5.000 policajaca, nezvanično su kazali za Kurir u MUP. Oni još nisu dobili najavu posete niti tačan protokol, ali potvrđuju da će na ulicama Beograda biti više policije i predstavnika bezbednosnih službi nego tokom posete Dmitrija Medvedeva, Hilari Klinton i Džozefa Bajdena!

Da je tim iz Rusije već u Srbiji, tvrdi za Kurir Marko Savković, istraživač u Beogradskom centru za bezbednosnu politiku.

- Tim je došao da utvrdi detalje poput plana kretanja, satnice, mesta na kojima će se Putin zadržati, ali će verovatno proveravati i sagovornike - objašnjava Savković. On dodaje da se Putinova poseta Srbiji neće razlikovati od onih u drugim državama.

- Biće kontrolisano kretanje pešaka na trasi kolone, postepeno zatvarane ulice. Pripadnici Žandarmerije u punoj opremi biće raspoređeni na rizičnim mestima, a na krovovima okolnih zgrada snajperisti. Posebno će se voditi računa o železničkoj, autobuskoj stanici, aerodromu i prilazima Beogradu - kaže Savković i dodaje da će vazdušni prostor Srbije po ulasku Putina biti zatvoren, a njegov avion, „iljušin 96“, štitiće letelice „MiG 29“.

Zoran Dragišić, profesor Fakulteta za bezbednost, smatra da će oprez biti na najvišem nivou, ali da nema razloga da bude mnogo više policije na ulicama nego prilikom prethodnih poseta političara visokog ranga.

Добро је стигли су Руси!

putin-2.jpg
 
Колико обезбеђење у Београду по доласку Путина .Ово је веома разична посета са обзиром да многи мрзе Русију ,срамота за Србију да председник не може слободно да дође .

To je standardna procedura određena zakonom, a ne odraz "mržnje Srba prema Rusima".
 

Back
Top