Ако хоћеш да образложим зашто сам дао баш тај пример, може... Мислио сам да не морам да објашњавам шта такав тип филмова представља.
Питао сам те за вакцинисање само као један детаљ, који би потпуно потврдио да си по шаблону... онако како ја разумем да је шаблон за Американце. Небитно је да ли си тамо и да ли си њихов или наш, ако се потпуно уклапаш у шаблон.
Можда покушавам да ти кажем да те видим таквог, потпуно по шаблону.
Ти би сад да прочиташ "метар" књига или да погледаш бар 10 видеа о тајним друштвима и слично... А ја тврдим да они рекламирају да имају много више утицаја него што чињенично имају, и радије се бавим овим што је јавно и лакше проверљиво - великим компанијама и њиховим интересима.
Ниједан доказ, чак ни назнаку немаш да сам ја прорски оријентисан, али мораш то да поновиш десетак пута.
Теби је проблем што тврдим да постоје три светске силе - Америка, Кина, Русија - које једнако могу да раде шта год хоће.
To mi uopšte nije problem. Postoje upravo te 3 svetske sile, samo na to dodajem da iznad njih postoji još jedna super sila tzv Globalisti, koji se danas tako zovu, a ta ista grupa ljudi, ista ideologija (luciferijanizam i volja za apsolutnom kontrolom i svetskom dominacijom) i ista plava krv (dinastije) su postojale i drmale svetom pre nego što je Američki kontinent i otrkriven...
А поготово ниси нигде видео да рекламирам нешто руско, барем што се тиче обичних ствари. За војна питања - све по заслузи. Ако нешто даје резултате, није смислено критиковати га. И ако не ради, онда је сумануто хвалити.
Искуство ме учи да не треба ништа (у политици) слепо обожавати (или мрзети). Ако те држи слепило, ништа што направиш неће бити исправно.
Такође, оно што нам се свиђа лако проглашавамо за тачно - што је грешка. А и оно што нам се не свиђа проглашавамо лако за погрешно... и то једнако није исправно.
Само ако имаш свеобухватан утисак о нечему, тако да су садржане и мане и врлине, онда се то може назвати тачном сликом (или барем приближно тачном).
Све три велике силе које сам навео имају врлине и мане. Свака је другачија, ниједна није савршено добра или лоша. Сасвим им је другачији приступ према себи самима и према остатку света.
Од свих бисмо ми имали шта да препишемо и применимо код себе ради сопственог бољитка.
Хоћеш озбиљну анализу коју нико не сме да помене на телевизији код нас? А видим да је ни у иностранству баш не помињу...
Зашто је за нас немогуће (тј. врло опасно) да будемо проруски оријентисани после 2009. године?
На шта мислим? Шта су то Руси урадили?
Mi smo svi proruski orijentisani decenijama. Ja evo ne znam da je to navodno opasno od 2009. godine, prvi put čujem i baš nešto mislim da nije nimalo opasno biti rusofil. Zapravo, poželjno je biti rusofil. Poželjno je biti Rus umesto Srbina. Poželjno je umesto srpskom mahati ruskom zastavom. Poželjno je i podrazumevano da više voliš Rusiju nego Srbiju. U Srbiji je čast mahati ruskom zastavom i čast je Putina uzidizati na nivo velikog vođe.
Jel postoje kod nas amerofili? Jel postoji tako nešto? Jel postoji neko ko uopšte sme da kaže npr "Ja volim Ameriku" ili "Ja volim amerisčki sistem"? Jel postoje takvi ljudi i kako se gleda na te ljude i ako se javi neki padobranac koji ne zna đe je? A koliko ima ljudi koji kažu "Ja volim Rusiju" i kao se na njih gleda?
Od Sovjetske okupacije Jugoslavije 1944. godine do danas mi smo ruski orijentiasni i indoktirnisani ruskom (istočno blokovskom) propagandom. To što se Tito smrtno posvađao sa Staljinom 1948. godine pa nije hteo da prihvati da Moskva bude glavni grad, da mu Moskva i Staljin diktiraju, mala je turbulencija u širem kontekstu, to što je DOS preuzeo vlast 2000. godine i nastavio ono što je delimično započeo Sloba, započeo pa obustavio, to je takođe relativno mala turbulencija.
Jevreji iz Moskeve i jevreji iz Njujorka su imali više samita 80tih godina, i na tim samitima je odlučeno da se Komunizam, kao esperiment, kao propali neproduktivan i neodriživ preskup ekspriment odabci u relevantnim zemljama: Istočna Evropa, Rusija (Sovjetski savez) i Kina. Sve navedene zemlje su gotovo u isto vreme (početak 90tih) ušle u proces gašenja komunističke privrede tzv tranzicija iz komunističke u kapitalističku privredu.
Jugoslavije je kaskala... (jedan od glavnih uzroka bombardovanja 1999. godine)
Dokaz tome da ovde poslednju reč vodi Kremlj su upravo nedavni skandali oko NISa, gde umesto da Srbija nacionalizuje NIS i vrati NIS sebi, kao nešto što je DOS na ucenu Moskve prodao za badava ruskim tajkunima, da bi eto ruski delegat digao ruku u Ujedinjenim Nacijama protiv nezavisnog Kosova, mi smo opet po ko zna koji put stavili ruske interese iznad svojih.
Naša vlast su komunistički kadrovi, mnogi od njih su obrazovani u isturenim odljenjima KGBa kao što je bila partijska škola u Kumrvocima, i svi su oni danas ta ista Udbaška ili partizanska ili komunistička sovjetska škola, treća ili četvrta generacija.
Naša elita danas, preko 80% su tzv deca komunizma, ta elita je prosovjetska. Razlika je sledeća, oni sa tzv Zapadom, ili sa Kinom ili sa Emiratima prave dilove, a Moskva se sluša, sa Moskvom nema dilova. Oni mogu da prave dilove sa kime hoće, ali samo ako to Moskva odobri.
A zašto ti ovo pominjem? Zato što to nećeš čuti nigde, na TVu, u vestima, takve stvari se javno ne objavljuju. Za takve stvari moraš da istražuješ, da kopaš da bi eventualno došao do nekih, često polovičnih informacija. Kad pričam o susretima Jevreja iz Moskve i Njujorka, pa upravo na tim samitima je Slobodan Milošević dobio privilegiju i podršku da bude čovek za Jugoslaviju. Miloševića je Borka Vučić predložila Dejvidu Rokfeleru. Te otuda neki treće razredni političar, on čak nije ni bio političar već bankar koji je radio u Njujorku, odjenom u vrlo kratkom roku postoje političar broj jedan koji od svih onih komunitičkih sivih odela Jugoslavije baš on drži govor na Gazimestanu. O tome možeš naći informacije na internetu. Tu delimično istu priču je kasnije potvrdio i slobin rođeni brat, inače svojevremeno ambasador u Moskvi, Borislav Milošević. A to sve govorim zato što se po tome vidi kako se određeni gloablni procesi prelivaju i na našu zemlju, te otuda možeš imati jasniju sliku zašto se nešto odvijalo onako kako se odvijalo.
Ако сам већ видео хиљаду глупости (важније је ко говори него шта је тачно изјава за тај дан), онда могу да закључим шта ће бити следеће... Не морам чак ни тон да упалим, могу да погодим шта хоће.
Пар пута сам из штоса покушао да предвидим шта ће сутра бити нека "важна изјава". Ништа важно нисам промашио.
То ти је "нада умире последња". Можда ће се нешто другачије десити, нешто другачије објаснити... можда, ако погледам још 100 видеа о истој теми, од истих аутора...
Па, неће.
Остаће све по истом.
А гугл, југуб и компанија ће ти дати још гомилу истог или сличног, тако су подешени. Не зато што друго не постоји, него зато што су направљени да те затрпају сличним, покушавајући да те "закуцају" на месту односно теми.
Папагајишеш само ти, да сам ја проруски оријентисан.
Buakvalno sam jedanput u poslednjem postu napisao da pretpostavljam da si rusofil (proruski oriejntisan).
Ако не можеш да осетиш шта је тачно, без обзира са које стране пратиш обавештења... онда не могу да ти помогнем. Осећај се не може научити као лекција. Или имаш или немаш.
Занима те шта је тачно? А шта радиш у складу са тиме?
Узмеш ли амерички и ирански извештај о једном догађају, третираш их са истом важношћу, па покушаш сам да закључиш чињенице, јер је извесно да су оба извештаја "искривљена" у неким деловима?
Узмеш ли руски и украјински извештај о истом, па упоредиш?
Ne upoređujem. Ne pratim svakodnevne izveštaje ni ovih ni onih. Irelevantni su. Ti trenutni izveštaji i analize tobože nekih stručnjaka koji se plasiraju u medijima su samo iskrivljena slika realnosti koji ako ništa drugo služe ratnom huškanju. Prvi moji tekstovi ovde, a mogu i da ih nađem ako treba, su bili zaokružena slika tog rata. Tada a i sada tvrdim da je rat u Ukrajni u napred isplaniran i dogovoren rat. Tvrdio sam da je to profiterki rat, da će prorodna bogatstva Ukrajne na kraju završiti u rukama američkih kompanija,a to nisu američke već internacionalne kompanije (globalističke korporacije). Govorio sam da je to bratoubilački rat, da je to globalistička politika podeli zavadi pa vladaj. Da su Globalisti uspeli da zavade dva najveća pravoslavna naroda. Za ta dva naroda to je besmisleni i tragičan rat.... itd... Nema tu ničeg "plemenitog" kako je govorio Putin. Priča o Nacistima je budalaština i to sam tada govorio. Šta bi na kraju sa tom propagandom? Više niko ne spominje neonaciste? Govorio sam da je Azov u zajedničkoj saradnji obe strane formiran kako bi eventualno poslužio kao opravdanje za rat, ako je taj Azov zaista ikad bio navodno "nacistički". I šta bi na kraju? Azov eliminisan, zbog toga se poveo rat, a rat i dalje traje? Pa što sad kad više nema Azova? Sve su to budalaštine. Priča o širenju Nato pakta je takođe idiotizam, Nato pakt se još više proširo upravo zbog tog rata. A pri tome da dodam da je i sama Rusija i sam Putin su hteli da uđu u isti taj Nato. Priča o nekakvim raketama, presretačima, supersoničnim... sve budalaštine. Tobože Ukrajna je previše blizu Moskve. Pa su Amerikanci hteli tamo da instaliraju rakete i supersonične presretače. A inače su Estonija i Letonija baš mnogo daleko od Moskve i Sankt Peterburga, pa glupi amerikanci se nisu setili iste te rakete i supersonične presretače tamo da instaliraju. Ne oni su to šćeli baš u Ukrajnu.
Da je Moskva zaista hteli da raščisti sa tim problemom, rat bi se završio kroz nekoliko meseci. Kijev bi pao i ta tobože "nacistička" vlast bi bila smenjena. Ne nego umesto da rat traje kratko i da se okonča sa što manje žrtava i sa što manje štete, rat tendenciozno traje beskonačno dugo sa što više žrtava i što više štete. Sve su to pokazatelji globalističke politike, to je njihovih ruku delo, a ovi pijuni u toj igri (Zelenski i Putin) samo prate naređenja. Stoka!
Пратиш ли како се извештава о некој теми? Да ли се извештаји неке од страна показују истинитијим од других? Ко више најављује а после мање испуњава? Ко је доследнији?
Za kraj...
Jesi li nekad čuo za Konstantina Petrova i Mrtvu vodu? Konstantin Pavlovič Petrov je inače bio ruski general, sa činom general-major, sa više odlikovanja, pored ostalog bio je u službi kosmičkih snaga Sovjetskog saveza.
Ko je sad pa taj? Taj bi bio jedan od izvora koje bih ja spomenuo u kontekstu Globalista i svega onoga što se dešava danas u svetu.
Taj sovjetsko-ruski general je u saradnji sa istoričarima, sociolozima, filozofima.. napisao knjigu "Mrtva voda" i postoji i video format u vidu predavanja pa verujem da imaš nekoliko sati da pogledaš njegova 2 uvodna predavanja. Verujem da će ti biti zanimljivo, svakako nešto novo možeš čuti i naučiti, nešto što se ne reklamira, a ako je površno i po "američkom" šablonu može te i nasmejati. Ne kažem da je svaka njegova reč tačna (nije), ne kažem da sam saglasan sa svim što je ispričao, ali smatram da je suština koju iznosi tačna i veoma važna u političkom kontekstu.
Pogledaj ta 2 predavanja da bi razumeo o čemu govorim, da bi zagrebao priču o Globalistima, a onda možemo dalje da diskutujemo, i tek onda možeš da sudiš o kvalitetu izvora na koje se pozivam. Ne znam ishod, možda ćeš ti na kraju izneti jasne i nedovosmislene dokaze i činjenice koji ukazuju da je Konstantin Petrov u krivu, i ta njegova cela filozofija, da je laik i šarlatan i da je budala i da sam i ja budala što se pozivam na Petrova i slične paranoike teorija zavare "američkog" šablona.
Top Gan