- Poruka
- 187.300
Velika većina Amerikanaca ne zna, ali njih niko ovde ne smatra braćom ili tako nekako.A Amerikanci?
Šta oni kažu?
Jel znaju gde je Srbija?Ko su Srbi?
Jel znaju koga su bombardovali?
E moj ti.
Velika većina Amerikanaca ne zna, ali njih niko ovde ne smatra braćom ili tako nekako.A Amerikanci?
Šta oni kažu?
Jel znaju gde je Srbija?Ko su Srbi?
Jel znaju koga su bombardovali?
E moj ti.
Bila je i neka anketa u Rusiji i dosta njih nije znalo ništa o nama. Ne radi se o tome šta su u školi učili nego šta su smatrali važnim pa zapamtili.Samo par primera - svi smo učili o Prvom srpskom ustanku, ali sam jednom sa zaprepašćenjem utvrdio da mnogo ljudi ne zna ni u kom je veku bio. Isto tako su me mnogi ubeđivali da Crna Gora nikad nije imala državu i da je to komunistička izmišljotina previđajući da je međunarodno priznanje dobila istog dana kad i Srbija, 1878. A da ne pominjem to iznenađenje kad kažem ljudima da je Kosovo ušlo u sastav Srbije tek početkom 20. veka. Sve su to stvari koje smo svi učili, ali ljudi to ne pamte jer im nije važno. Dakle poenta je u tome da smo im nebitni. Ne sumnjam u kvalitet njihovih škola.To samo pokazuje nivo njenog obrazovanja.
Školski sistem u Rusiji je među najboljima na svetu.
Ko u Rusiji ne zna gde je Srbija, taj nije ni išao u školu.
Pa i ti si mene iznenadio.A da ne pominjem to iznenađenje kad kažem ljudima da je Kosovo ušlo u sastav Srbije tek početkom 20. veka.
Ovi ne znaju ni gde je USA a ne UkrainaNe znaju Ameri ni gde su Ukrajinci pa im ne smeta da im daju 66 milijardi.
Što? pa i ovi su ti neki blogeri.....Ovi ne znaju ni gde je USA a ne Ukraina![]()
Daje im senilni predsednik, a ne neki radnik u Walmartu.Ne znaju Ameri ni gde su Ukrajinci pa im ne smeta da im daju 66 milijardi.
Daje im senilni predsednik, a ne neki radnik u Walmartu.
A našao se ko će da podnese rezoluciju - pirgavi su pobili više ljudi nego amerikanci i nemci.
Pda, ni nama veto u SB na UK rez. nije stavila ova blogerka i njena ekipa koja navodno ne zna gde je SRb.
pa, nemoj tako, pobratimicemo se, kao i sa ukrama, ali znas sta vi morate da uradite? pare nisu problemVelika većina Amerikanaca ne zna, ali njih niko ovde ne smatra braćom ili tako nekako.
Ne znam, sve je moguce, nismo na toj liniji kao cela EU a u nju smo kaobajagi "posli", tako da su moguce ovakve komplikacije.Šalim se za đžuhadiste!Figurativno rečeno.
Podržavaju ih samo oni na čijoj se teritoriji nalaze.
Za ovo drugo si u pravu,...ja sam do pre neki dan bila ubeđena da mogu opet Srbiji uvesti vize, valjda neće.
Prekini bre covece sa tim velikim slovima i seljackom patetikom, niko nije govoprio o bombardovanju, nego o satanizaciji u medijima.Koje gluposti vi NATOghuzi gutate, za neverovati...
Pa šta si mislila da će da kažu - mi bombardujemo Srbiju i srpski narod, zabole nas za nevine žrtve?
Onaj voz koji su zločinci pogodili u Grdeličkoj klisuri - u njemu je bio Milošević?
Onaj autobus koji su zlikovci pogodili kod Lužana - u njemu je isto tako bio Milošević?
Daj, ne blamiraj se više takvim idiotskim izjavama...
Ti si autosovinista je bi dao d.upe za Rusiju a ne Srbiju, i jer poistovecujes ta dva interesa kao jedan, cak i kad nam kake po glavi kao Putin i koriste Kosovo za svoje ratne uspehe, a nas kao monetu za potkusurivanje.Ama kakav član, najobičniji autošovinista, podložna manipulacijama, plus neobaveštena.
Čuj, Putin šteti Srbiji svojim navođenjem Kosova kao primera?
Putin im je samo pokazao koliki su licemeri i koliki idioti i glupaci su bili kad su priznali Kosovo.
Zapad je proglasio Kosovo za "sui generis" - kao, to je jedinstven slučaj, neponovljiv.
Putin (kao i svi normalni) tvrdi da je to bio presedan i kršenje međunarodnog prava.
E, sad se zapadnim licemerima to obija o glavu.
Srbija ima R1244 u kojoj stoji da je KiM sastavni deo Srbije - Zelenski ima qurčinu u bulji, i to onu magareću,
zato i arlauče onoliko na TV-u.
A Zapad zato toliko i pritiska Srbiju da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji i pokušava svim snagama da izbaci Rusiju iz SB.
aj ne kaki da su rusi instalirali bazu na kosovu, a da niko od nas ne zna?kake po glavi kao Putin i koriste Kosovo za svoje ratne uspehe, a nas kao monetu za potkusurivanje.
Tako se obracaj sebi blizima jer te nisu bolje vaspitali, a da si iole u toku video bi da uopste to nije u pitanju sto pises, ali pises samo koliko da bi pisao.aj ne kaki da su rusi instalirali bazu na kosovu, a da niko od nas ne zna?
kosovo je nato ratni uspeh, a ne ruski, kako sad ti izokreces sve?
na bazi tog ratnog uspeha se srbija hebe do danas, i koristo se kosovski presedan za dalje ratne uspehe ili ne - tek cemo videti
Ne brini se, kad god je njima išlo kako treba, i nama je.Vi ste pogriješili. Oni misle kako nisu bratski narod po krvi i korijenima, dok Srpska vlast misli kako su bratski narod po mitu, korupciji, lopovluku, prevaranata, konteoli medija...
Nema “infantilnih” pogleda na svet, gledaćeš kraj Ukrajine i suđenjima neće kraja biti. U.S of A nema snage da Ukrajinu zadrži u svojoj sferi uticaja, a više nije moguće da se gura nos baš svuda.Kako bolesno, a infantilno maštanje.
Koliko si Rusa u životu sreo?Hmm ala se pravis blesav… sa Rusima nas veze vjera i koliko toliko jezik, medjutim sto se tice mentaliteta Rusi su slicniji zapadnjacima i skandinavcima nego Srbima. Srbi su kao i vecina Balkanaca slicniji Italijanima i nekim drugim mediteranskim narodima.
Није то крај. Још даље је Петропавловск и, замисли, људи тамо имају ТВ, Интернет, мобилне телефоне. Прате ТВ на коме се баш често спомиње Србија и Срби и све што нам је запад урадио. Баш често се спомиње податак да једино ми нисмо увели санкције Русији. Тако, да знаш, знају они добро о нама много тога.Na krajnjem delu Rusije u Vladivostoku će baš da misle o Srbiji. Tamo neko nije nikad u životu bio do SPa ili Moskve.
Kako će znati kad u Americi uči u školi da su oni najposebniji, naj naj u svemu, i još raspredaju razne protestantske maštarije o biblijskom “bleštećem gradu na brdu kome će narodi zavideti”. To je onaj Bušov "A City upon a Hill", koji je sam po sebi merilo svih stvari.Качио сам пролетос видео у коме многи Американци на карти света не умеју да покажу где је Русија.
Ko garantuje da je žena sa snimka baš natipičniji predstavnik ruskog naroda. Zar one demonstracije ispred američke ambasade u Moskvi ‘99 nisu imale baš nikakvog značaja.Navijači da razviju transparent Kosovo je Srbija i Braća zauvek su dovoljni za potvrdu nasim medijima i odredjenoj masi da demantuju zenu sa snimka.
A i to se svelo na kraju na samo jednog slikara.Ko garantuje da je žena sa snimka baš natipičniji predstavnik ruskog naroda. Zar one demonstracije ispred američke ambasade u Moskvi ‘99 nisu imale baš nikakvog značaja.
...........umesto njima, amerikancima.........pa da sada, kupujemo americki gas 10 puta skuplji, a ne ruski gas.Naši američki prijatelji već decenijama pokušavaju da nas upozore da dajemo zemlju Rusima bez razloga.
Znaš izjavu Analene Berbok: "Mislili smo da plaćamo jeftin gas. Ali cena je bila naša bezbednost."...........umesto njima, amerikancima.........pa da sada, kupujemo americki gas 10 puta skuplji, a ne ruski gas.