Rusi nemaju pojma ko su Srbi, kakav bratski narod?

zx16

Elita
Poruka
17.642
Ja stavljam glavu na panj da od 1000 amerikanaca, 999 ne zna da pokaže:
Južnu Koreju
Vijetnam
Iran
Irak
Libiju
Siriju
Avganistan
Srbiju
Ukrajinu
Da ne nabrajam dalje...
Качио сам пролетос видео у коме многи Американци на карти света не умеју да покажу где је Русија.

Kerkyra

Legenda
Poruka
50.793
На основу чега ово тврдиш? Дај нешто конкретно, баш ме интересује одакле црпиш те информације? Једино ако не пратиш лик и дело длугомира?
Pratim zasto da ne? Vise mi se svidjaju od tvog.

Ali posto se pravis da ne znas, evo ti to sto si hteo:

GOLI INTERES: Putin svojom izjavom štiti interese Rusije u Donbasu, ne vodeći računa o poziciji Srbije na Kosovu i Metohiji!

zx16

Elita
Poruka
17.642
Ne znam za te slucajeve ali da ti predlazes da ljude koji su dosli iz bilo kojih razloga u Srbiju, deportuju za Rusiju da bi im tamo sudili i to sami da deportujemo, to je najcrnji pokusaj udbaskog, staljinistickog i necovecnog ponasanja.

Treba da se stidis ali bas svega, a licno mislim da je to i nezakonito ponasanje.
А јеси ли тако писала када смо испоручивати наше генерале у Хаг? Суђено им је зато што су бранили своју земљу од агресије НАТО пакта?

zx16

Elita
Poruka
17.642
Pratim zasto da ne? Vise mi se svidjaju od tvog.

Ali posto se pravis da ne znas, evo ti to sto si hteo:

GOLI INTERES: Putin svojom izjavom štiti interese Rusije u Donbasu, ne vodeći računa o poziciji Srbije na Kosovu i Metohiji!

Да ли знаш руски језик и колико пута си слушала шта тачно Путин говори о КиМ и у ком контексту? Сигурно да ниси. Позиваш се на Курир а сигурно не знаш у чијем је власништву исти?
Немаш појма, по обичају!
Путин се позвао на одговор Међународног суда, који су дали као одговор, тумачење, за отцепљење и проглашење независности Косова! Вероватно да о томе немаш појма јер да имаш, знала би о чему је реч и не би ово са Курира као пеликан прогутала.

Kerkyra

Legenda
Poruka
50.793
Да ли знаш руски језик и колико пута си слушала шта тачно Путин говори о КиМ и у ком контексту? Сигурно да ниси. Позиваш се на Курир а сигурно не знаш у чијем је власништву исти?
Немаш појма, по обичају!
Путин се позвао на одговор Међународног суда, који су дали као одговор, тумачење, за отцепљење и проглашење независности Косова! Вероватно да о томе немаш појма јер да имаш, знала би о чему је реч и не би ово са Курира као пеликан прогутала.
Znam o cemu je rec i ne pise samo tu i nije od juce, tako da mi tvoje "tumacenje" ne treba.

Trazio si izvor, eto ti a imas ga u jos 1000 novina.

zx16

Elita
Poruka
17.642
Znam o cemu je rec i ne pise samo tu i nije od juce, tako da mi tvoje "tumacenje" ne treba.

Trazio si izvor, eto ti a imas ga u jos 1000 novina.
Мени не треба туђе тумачење нечега што сам лично више пута слушао.
Ти, рекох, немаш појма. Имам утисак, на основу твојих постова, да си припадница или фан жена у црном. То је та карактерна црта, оно, без трунке стида, свести и савести.
На све то, лако је манипулисати са особама твог менталитета.

Kerkyra

Legenda
Poruka
50.793
Ти, рекох, немаш појма. Имам утисак, на основу твојих постова, да си припадница или фан жена у црном. То је та карактерна црта, оно, без трунке стида, свести и савести.
Otkaci se od mene licno i na sta ti licim jer i ti meni na nesto licis ali ne zelim da te udostojim saznanja na sta.

Jos jednom li svedes post na licno a nije ti prvi put, pocecu da prijavljujem, a to sto ti mislis ne samo da mozes da okacis macku o rep, ne samo da nije tacno, nego kazuje dosta o tovjoj inteligenciji pa prema tome i tebi kao ucesniku diskusija i sagovorniku.

Nemoj se vise kaciti na moje postove, necu ti odgovarati jer nisi dostojan.

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
25.071
Rusija je satanizovana u prozapadnim medijima.
Setite se šta je bilo sa Srbijom 90-tih,...samo što nisu pisali da smo divljaci i jedemo živu decu!

zx16

Elita
Poruka
17.642
Otkaci se od mene licno i na sta ti licim jer i ti meni na nesto licis ali ne zelim da te udostojim saznanja na sta.

Jos jednom li svedes post na licno a nije ti prvi put, pocecu da prijavljujem, a to sto ti mislis ne samo da mozes da okacis macku o rep, ne samo da nije tacno, nego kazuje dosta o tovjoj inteligenciji pa prema tome i tebi kao ucesniku diskusija i sagovorniku.

Nemo se vise kaciti na moje postove, necu ti odgovarati jer nisi dostojan.
Док год будеш качила лажи и глупости, коментарисаћу.
Гомилу лажи, такви као ти, Длугомир и остали аутошовинисти, сервирате свакодневно. Јел то радите из уверења или за сендвиче?

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
25.071
Ne nas nego rezime i vlasti, sasvim zasluzeno.
Te režime i vlasti je birao narod. Tako da im je to bilo dovoljno. I sada me pitaju zašto Srbi toliko vole Putina? Koji je tačan odgovor?
Ja se mislim,...šta vas to briga?
Mogu voleti koga god hoće. Što se niste pitali, da li smo kao ljudi, zaslužili da nas bombarduje NATO zbog "šačice" ljudi iz tadašnjeg režima.

zx16

Elita
Poruka
17.642
Rusija je satanizovana u prozapadnim medijima.
Setite se šta je bilo sa Srbijom 90-tih,...samo što nisu pisali da smo divljaci i jedemo živu decu!
Једно је шта ради запад а сасвим друго ови што раде наши сендвичари.
Које дно свести и савести треба имати и отворити онакву тему за коју се из авиона види да је тешки фејк?

Kerkyra

Legenda
Poruka
50.793
Te režime i vlasti je birao narod. Tako da im je to bilo dovoljno. I sada me pitaju zašto Srbi toliko vole Putina? Koji je tačan odgovor?
Ja se mislim,...šta vas to briga?
Mogu voleti koga god hoće. Što se niste pitali, da li smo kao ljudi, zaslužili da nas bombarduje NATO zbog "šačice" ljudi iz tadašnjeg režima.
Ja ne znam ko toliko voli Putina, ne sporim da ima takvih, ali pre mislim da je to ruska propaganda i odraz onih kojima su interesi Rusije iznad interesa Srbije ili ga provlace kao da je isti..

Medjutim, interesi Srbije i Rusije nikako nisu isti, iz milion razloga a naravno najvise zato sto su razlicite zemlje.

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
25.071
Ja ne znam ko toliko voli Putina, ne sporim da ima takvih, ali pre mislim da je to ruska propaganda i odraz onih kojima su interesi Rusije iznad interesa Srbije ili ga provlace kao da je isti..

Medjutim, interesi Srbije i Rusije nikako nisu isti, iz milion razloga a naravno najvise zato sto su razlicite zemlje.
Propaganda može reći i da podržavate džihadiste. Sve zavisi čiji su interesi u pitanju. Tako je bilo i u vreme Miloševića. Skontali su oni da narod ne podržava njegovu politiku,...ali su svejedno ispaljivali rakete.
Ono što im je sada jako bitno,...to je da Srbija konačno raskrsti sa ostacima "komunizma" i prikloni se politici Brisela.
Balkan je da se razumemo, Nemačka interesna sfera. Ono što njima smeta, to je dugodecenijski proruski uticaj na Srbiju.

Poslednja izmena:

Kerkyra

Legenda
Poruka
50.793
Propaganda može reći i da podržavate džihadiste. Sve zavisi čiji su interesi u pitanju. Tako je bilo i u vreme Miloševića. Skontali su oni da narod ne podržava njegovu politiku,...ali su svejedno ispaljivali rakete.
Ono što im je sada jako bitno,...to je da Srbija konačno raskrsti sa ostacima komunizma i prikloni se politici Brisela.
Balkan je da se razumemo, Nemačka interesna sfera. Ono što njima smeta, to je proruski uticaj na Srbiju.
Ko da podrava dzihadiste? :dontunderstand:

Ja znam da i zapadu smeta proruski uticaj, i obratno, ali naravno da i zadnje ostatke komunizma treba procistiti iz Srbije jer to je bez pogovora najveca posast, ja nisam verovala da ih ima dok nije poceo ovaj rat, ali on je otkrio mnogo toga (loseg i za mene neocekivanog da se jos provlaci po Srbiji).

Tako da, na jednoj strani zapad je u pravu, na drugoj Rusija ali vise kao istorijski prijatelj a manje sada ova njena vlast.

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
25.071
Ko da podrava dzihadiste? :dontunderstand:

Ja znam da i zapadu smeta proruski uticaj, i obratno, ali naravno da i zadnje ostatke komunizma treba procistiti iz Srbije jer to je bez pogovora najveca posast, ja nisam verovala da ih ima dok nije poceo ovaj rat, ali on je otkrio mnogo toga (loseg i za mene neocekivanog da se jos provlaci po Srbiji).

Tako da, na jednoj strani zapad je u pravu, na drugoj Rusija ali vise kao istorijski prijatelj a manje sada ova njena vlast.
Šalim se za đžuhadiste!Figurativno rečeno.
Podržavaju ih samo oni na čijoj se teritoriji nalaze. :roll:
Za ovo drugo si u pravu,...ja sam do pre neki dan bila ubeđena da mogu opet Srbiji uvesti vize, valjda neće.

jolemisa

Elita
Poruka
22.901

RUSI NEMAJU POJMA KO SU SRBI, KAKAV BRATSKI NAROD? Ruskinja Ksenija šokirala - "Ne znaju gde ste na mapi!"​

Ksenija se sa svojom porodicom preselila iz Rusije u Srbiju, i u svojim blogovima upoređuje navike i običaje ova dva naroda.

Zbog povoljnih uslova za život i velikog broja sunčanih dana, sve više stranih blogera se odlučuje da se preseli u Srbiju. Jedna od njih je i Ksenija, Ruskinja koja je rešila da ostane u Srbiji zbog rata u Ukrajini i mobilizaciji u Rusiji.
U videima koje objavljuje na Jutjubu na kanalu "Sejlor nom" Ksenija najčešće govori o sličnostima i razlikama između dva naroda, zbog čega su njeni snimci i postali viralni na društvenim mrežama. Ona je pre oko mesec dana zajedno sa suprugom i decom odlučila da napusti Rusiju sa namerom da im novi dom bude Srbija.
Primera radi u jednom od njih ona je govorila o tome kako ljudi reaguju na ophođenje stranaca prema deci u prisustvu roditelja.

"U Srbiji neki stranac može da vam pomazi dete na ulici ili da mu baci kosku. U Rusiji bi vas zbog toga "ubili". Nema šanse da bez pitanja smete u prolazu počešati dete po glavi ili baciti mu pet ako to roditelj prethodno ne dozvoli. Ljudi u Srbiji možda samo više veruju jedno drugom. Takođe svakog dana kad s detetom odem u restoran ili kafić, neko mu nešto kupi. To je neverovatno" ispričala je Ksenija u snimku koji je objavila na Jutjubu.

"Kad nekog upoznajete, morate da se rukujete, u Rusiji to žene ne rade. Muškarci da, ali žene ne". Rekla je da na to baš mora da se navikne.

Ispričala je i da rusku salatu u Rusiji zovu drugačije nego ovde, ali da je i oni jedu. Čudno joj je hladno meso odnosno pečenje.

"Ljudi peku veliko prase na vatri, i poslužiće ga hladno. Mi u Rusiji jedemo vruće meso, nikad ne hladno. Zgadila se na pihtije - "hladno meso u želeu, fuuuj".

"Vi pijete rakiju gurljaj po gutljaj uz vodu? Mi to radimo na eks!", kaže ona.

Rekla je i da Rusi nemaju pojma ko su Srbi, da uopšte nas ne osećaju kao bratski narod, da je ona za Srbiju saznala preko - fudbala.

"Ovde svi kad čuju da ste Rus, oni vas odmah časte pićem. Ali u Rusiji, Rusi pojma nemaju ko su Srbi. Ovde su verovatno vama svi govorili još školi da su Srbi i Rusi bratski narod, ali tužna istina je da u Rusiji mi nemamo takav stav prema Srbima. Većina Rusa ne zna ni gde je Srbija. Oni će reći - ahaaaa, Bratislava?", navela je Ksenija.
https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1703...tm_medium=widget&utm_campaign=Kurir_saobracaj

Eto tako kaže ona. Sad će neki da odmah skoče i kažu kako je ovo protiv Rusa, ali ona ništa loše ne govori o svom narodu. Samo kaže ono kako jeste, a za to što su neki ovde u oblacima ona zaista nije kriva. Tekst, a i nekoliko videa koje imate u njemu su zgodni da nešto i saznamo o ljudima koji eto sad masovno dolaze kod nas. To nije ništa loše. Ona pre svega govori o tome u čemu se razlikujemo. Znači nisu oni ni bolji ni gori od nas, nego jednostavno drugačiji. Moraćemo da se naviknemo na to.
Ynaju Rusi dobro ko je srpski narod,jer su se srpski placeni vojnici uvek borili na njihovojstrani.Protiv poljaka,mongola,austrijanaca.

ves.bole

Poznat
Poruka
8.091
Ne nas nego rezime i vlasti, sasvim zasluzeno.
Koje gluposti vi NATOghuzi gutate, za neverovati...
Pa šta si mislila da će da kažu - mi bombardujemo Srbiju i srpski narod, zabole nas za nevine žrtve?
Onaj voz koji su zločinci pogodili u Grdeličkoj klisuri - u njemu je bio Milošević?
Onaj autobus koji su zlikovci pogodili kod Lužana - u njemu je isto tako bio Milošević?
Daj, ne blamiraj se više takvim idiotskim izjavama...

zx16

Elita
Poruka
17.642
Koje gluposti vi NATOghuzi gutate, za neverovati...
Pa šta si mislila da će da kažu - mi bombardujemo Srbiju i srpski narod, zabole nas za nevine žrtve?
Onaj voz koji su zločinci pogodili u Grdeličkoj klisuri - u njemu je bio Milošević?
Onaj autobus koji su zlikovci pogodili kod Lužana - u njemu je isto tako bio Milošević?
Daj, ne blamiraj se više takvim idiotskim izjavama...
Кладим се да је члан жена у црном, или нека друга НВО финансирана из САД-а.

ves.bole

Poznat
Poruka
8.091
Кладим се да је члан жена у црном, или нека друга НВО финансирана из САД-а.
Ama kakav član, najobičniji autošovinista, podložna manipulacijama, plus neobaveštena.
Čuj, Putin šteti Srbiji svojim navođenjem Kosova kao primera?
Putin im je samo pokazao koliki su licemeri i koliki idioti i glupaci su bili kad su priznali Kosovo.
Zapad je proglasio Kosovo za "sui generis" - kao, to je jedinstven slučaj, neponovljiv.
Putin (kao i svi normalni) tvrdi da je to bio presedan i kršenje međunarodnog prava.
E, sad se zapadnim licemerima to obija o glavu.

Srbija ima R1244 u kojoj stoji da je KiM sastavni deo Srbije - Zelenski ima qurčinu u bulji, i to onu magareću,
zato i arlauče onoliko na TV-u.
A Zapad zato toliko i pritiska Srbiju da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji i pokušava svim snagama da izbaci Rusiju iz SB.

psmaniac

Poznat
Poruka
9.274
Лажни интервју! Још један бедни покушај западне пропаганде да посеје раздор. Све је то из кухиње британског центра за сузбијање утицаја Русије на Балкану.
На жалост, постоје ликови као Длугомир који је класичан сендвичара јер му је ово ко зна која тема са истим извором, а он је споменути центар.
Длугомире, на твоју велику жалост, Руси одлично знају ко су Срби. Можда у време СССР-а нису знали али од 90-тих и свих дешавања која су била код нас, сви су чули. Од 2014, и увођења санкција Русији, нема дана да се не спомене Србија и то да нисмо увело санкције и да слепо не следимо политику САД-а.
Сад ти настави али, жао ми је, џаба ти твоје троловање!
У време СССР-а ни сви Срби нису знали где су ни ко су.
Длугомир и усташка екипа су толико наложени на могућност
да баш они буду ти који ће покварити односе Срба и Руса
да просто онанишу на теми. Па како човек да се не гади на такве
људске мизерије и не пожели им све најгоре у животу?

bas kao

Elita
Poruka
19.955
Лажни интервју! Још један бедни покушај западне пропаганде да посеје раздор. Све је то из кухиње британског центра за сузбијање утицаја Русије на Балкану.
nas briti neku rysku bucu, ciji je muz morao da zdimi, dali joj tekst i 10k da laprda na yt
наложени на могућност
да баш они буду ти који ће покварити односе Срба и Руса
mi6operacija xenia

psmaniac

Poznat
Poruka
9.274
Dobro je što će posle dolaska većeg broja ruskih izbeglica u Beograd današnji Srbi najzad videti koliko je to zapravo drugačiji svet od njih.
Будалетино, Руси су већ овде уткали део своје културе у првом
таласу избеглица након револуције. Све значајније зграде у Београду
пројектовао је Рус Николај Краснов, сада стиже нови талас и културе
ће се још више измешати. Живели смо и са вама иако сте лопови, преваранти
и крвожедне убице, Руси ће нам доћи као мелем на рану после вас и
осталих бивших нам садржављана.

Belgradeboy

Veoma poznat
Moderator
Poruka
10.290

RUSI NEMAJU POJMA KO SU SRBI, KAKAV BRATSKI NAROD? Ruskinja Ksenija šokirala - "Ne znaju gde ste na mapi!"​

Ksenija se sa svojom porodicom preselila iz Rusije u Srbiju, i u svojim blogovima upoređuje navike i običaje ova dva naroda.

Zbog povoljnih uslova za život i velikog broja sunčanih dana, sve više stranih blogera se odlučuje da se preseli u Srbiju. Jedna od njih je i Ksenija, Ruskinja koja je rešila da ostane u Srbiji zbog rata u Ukrajini i mobilizaciji u Rusiji.
U videima koje objavljuje na Jutjubu na kanalu "Sejlor nom" Ksenija najčešće govori o sličnostima i razlikama između dva naroda, zbog čega su njeni snimci i postali viralni na društvenim mrežama. Ona je pre oko mesec dana zajedno sa suprugom i decom odlučila da napusti Rusiju sa namerom da im novi dom bude Srbija.
Primera radi u jednom od njih ona je govorila o tome kako ljudi reaguju na ophođenje stranaca prema deci u prisustvu roditelja.

"U Srbiji neki stranac može da vam pomazi dete na ulici ili da mu baci kosku. U Rusiji bi vas zbog toga "ubili". Nema šanse da bez pitanja smete u prolazu počešati dete po glavi ili baciti mu pet ako to roditelj prethodno ne dozvoli. Ljudi u Srbiji možda samo više veruju jedno drugom. Takođe svakog dana kad s detetom odem u restoran ili kafić, neko mu nešto kupi. To je neverovatno" ispričala je Ksenija u snimku koji je objavila na Jutjubu.

"Kad nekog upoznajete, morate da se rukujete, u Rusiji to žene ne rade. Muškarci da, ali žene ne". Rekla je da na to baš mora da se navikne.

Ispričala je i da rusku salatu u Rusiji zovu drugačije nego ovde, ali da je i oni jedu. Čudno joj je hladno meso odnosno pečenje.

"Ljudi peku veliko prase na vatri, i poslužiće ga hladno. Mi u Rusiji jedemo vruće meso, nikad ne hladno. Zgadila se na pihtije - "hladno meso u želeu, fuuuj".

"Vi pijete rakiju gurljaj po gutljaj uz vodu? Mi to radimo na eks!", kaže ona.

Rekla je i da Rusi nemaju pojma ko su Srbi, da uopšte nas ne osećaju kao bratski narod, da je ona za Srbiju saznala preko - fudbala.

"Ovde svi kad čuju da ste Rus, oni vas odmah časte pićem. Ali u Rusiji, Rusi pojma nemaju ko su Srbi. Ovde su verovatno vama svi govorili još školi da su Srbi i Rusi bratski narod, ali tužna istina je da u Rusiji mi nemamo takav stav prema Srbima. Većina Rusa ne zna ni gde je Srbija. Oni će reći - ahaaaa, Bratislava?", navela je Ksenija.
https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1703...tm_medium=widget&utm_campaign=Kurir_saobracaj

Eto tako kaže ona. Sad će neki da odmah skoče i kažu kako je ovo protiv Rusa, ali ona ništa loše ne govori o svom narodu. Samo kaže ono kako jeste, a za to što su neki ovde u oblacima ona zaista nije kriva. Tekst, a i nekoliko videa koje imate u njemu su zgodni da nešto i saznamo o ljudima koji eto sad masovno dolaze kod nas. To nije ništa loše. Ona pre svega govori o tome u čemu se razlikujemo. Znači nisu oni ni bolji ni gori od nas, nego jednostavno drugačiji. Moraćemo da se naviknemo na to.
Na krajnjem delu Rusije u Vladivostoku će baš da misle o Srbiji. Tamo neko nije nikad u životu bio do SPa ili Moskve.