Rusi napali tursku vojsku u Siriji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

darda

Poznat
Poruka
8.094
RUSKI AVIONI UNIŠTILI SVE TURSKE TENKOVE, 50 OKLOPNJAKA, 18 KAMIONA... Konvoj vozila masakriran na tlu Sirije

Ruski bombarderi uništili su turske tenkove, 18 instalacija MLRS i oko 50 oklopnih transportera.

Erdoganovo kršenje sporazuma sa Moskvom rezultiralo je velikim gubicima za Tursku u Siriji.
Od početka prošle nedelje, turske trupe i pro-turski teroristi izgubili su skoro stotinu jedinica oklopnih vozila ilegalno prevezenih u Siriju. Njih nije uništila Sirija, već ruska vojna avijacija koja napada neprijatelja.

Prema argumentima lokalnih i stranih novinskih agencija, Turska je izgubila najmanje 23 tenka u Siriji, oko 50 oklopnih transportera i oklopnih vozila, 18 MLRS instalacija, više od 20 vojnih kamiona i dva magacina sa oružjem i municijom.

Napadi ruskih vojnih aviona izvršeni su uglavnom na najveće magacine sa opremom, a često su oklopna vozila uništavana odmah prilikom prelaska tursko-sirijske granice.

Gubici među militantima, koji su već primili turske tenkove i oklopne transportere, nikako nisu beznačajni – oko 300 terorista je poginulo tek nakon što su udarili u konvoje i lokacije neprijateljskih snaga.

Prema brojnim izvorima, Rusija aktivno održava kontakte sa turskom stranom, a čim je Ankara odbila da prizna vezu sa ovim konvojima i izjavila da ne zna ništa o ilegalnom prelasku sirijske granice, izvršeni su napadi na kolone i konvoje.


https://www.kurir.rs/planeta/341397...-konvoj-vozila-masakriran-na-tlu-sirije-video


ocekujem *******no kmecanje epskih razmera baba jage i ostalih *******nih sendvicara
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.