Rusi grade "zmajeve zube"

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
290.088
Clip.jpg

Rusija je započela izgradnju objekata u obliku piramide, koji se nazivaju "zmajevi zubi", oko okupiranog Mariupolja, istaklo je britansko ministarstvo odbrane.

U njihovom najnovijem vojnom obaveštajnom izveštaju o stanju na ratištu u Ukrajini stoji da se "zmajevi zubi" grade i u Zaporožju i Hersonu, kako bi se sprečio mogući prodor Ukrajinaca.

Za vreme Drugog svetskog rata termin "zmajevi zubi" označavao je pravilne piramidalne konstrukcije, koje su korišćene za sprečavanje napredovanja vojski. Britanski obaveštajci navode da je Mariupolj deo ruskog kopnenog mosta od Rusije do Krima, što je ključna logistička linija komunikacije.

Britansko ministarstvo ističe da gradnja zmajevih zuba ukazuje na to da Rusija ulaže velike napore da pripremi odbranu duboko u teritoriju iza svoje linije fronta. Navode da će to verovatno sprečiti bilo kakvo ukrajinsko napredovanje u slučaju prodora.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=11&dd=08&nav_category=78&nav_id=2239675

https://t.me/orchestra_w/2860

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.148
Pogledajte prilog 1252382

Rusija je započela izgradnju objekata u obliku piramide, koji se nazivaju "zmajevi zubi", oko okupiranog Mariupolja, istaklo je britansko ministarstvo odbrane.

U njihovom najnovijem vojnom obaveštajnom izveštaju o stanju na ratištu u Ukrajini stoji da se "zmajevi zubi" grade i u Zaporožju i Hersonu, kako bi se sprečio mogući prodor Ukrajinaca.

Za vreme Drugog svetskog rata termin "zmajevi zubi" označavao je pravilne piramidalne konstrukcije, koje su korišćene za sprečavanje napredovanja vojski. Britanski obaveštajci navode da je Mariupolj deo ruskog kopnenog mosta od Rusije do Krima, što je ključna logistička linija komunikacije.

Britansko ministarstvo ističe da gradnja zmajevih zuba ukazuje na to da Rusija ulaže velike napore da pripremi odbranu duboko u teritoriju iza svoje linije fronta. Navode da će to verovatno sprečiti bilo kakvo ukrajinsko napredovanje u slučaju prodora.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=11&dd=08&nav_category=78&nav_id=2239675

https://t.me/orchestra_w/2860
Rusija se sprema za rovovski rat :P
Te zapreke su protiv tenkova...

Обилић

Poznat
Poruka
8.810
...
...
Prepreke se ne postavljaju za odbranu Marijupolja vec Hersonske oblasti i samog grada

Само 2 дана касније напуштају Херсон ?

Обилић

Poznat
Poruka
8.810
Sve je to dio "genijalnog" Putinovog pLaNa

Сећам се свог ратишта 1992.
на мобилизацији официри нису умели да нас построје !

Вртели су пар стотина нас по пољани у Бубањ потоку ко ненормални.
Таман нас један построји, други повиче "моја команда извршна !" - па нас окрене ...

Ништа горе него кад војска не зна шта ради !

Ја сам се на мобилизацију одазвао по инерцији, као резервиста ЈНА.
Значи ишао сам да браним СФРЈ од разбијача.

Неки други су се одазвали да бране Србију !
Не сећам се да је ико кренуо да нападне Хрватску рецимо,
али су они имали утисак да треба да се бране и направише "Домовински рат" !!!

Дакле борба црнаца у тунелу !
Јако, јако лоша ствар !

Добро извукох живу главу (и добро никог не убих - данас би ми било жао) !

Е то је данас тамо, у Украјини.
Руси траже нацисте којих уствари нема,
Украјинци бране територију од најтериторијалније земље света, која има вишка земље онолико ...

Тотални распад логике и победа врага !

Обилић

Poznat
Poruka
8.810
Ипак, 21. век је !

Ово што описах горе је за паметног човека данашњице очигледна мутљавина,
очигледно нас је неко завртео са везаним очима,
и сад нам ради шта хоће.

Да ли је дошло време да тај човек 21. века каже море марш бре у пикчу материну !?
Нећу да ратујем !

Да ли то треба Руси данас да кажу Путину ?
Али пазите, то значи да газе свој избор,
неће да слушају своју демократски изабрану власт !

Заебано !!!

Обилић

Poznat
Poruka
8.810
Сад сам слушао оног паметног политичког аналитичара Цвијетина Миливојевића,
чини ми се да има одговор зашто се Руси повлаче из Херсона.

Изгледа да је неки споразум о разграничењу већ постигнут (још не јавно),
па стране заузимају позиције које ће касније бити верификоване за преговарачким столом.

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Сад сам слушао оног паметног политичког аналитичара Цвијетина Миливојевића,
чини ми се да има одговор зашто се Руси повлаче из Херсона.

Изгледа да је неки споразум о разграничењу већ постигнут (још не јавно),
па стране заузимају позиције које ће касније бити верификоване за преговарачким столом.
Ništa od toga. Lideri slobodnog sveta su rekli da neće biti dozvoljen Land Grab (otimanje teritorija)

Alter_Ego_

Legenda
Banovan
Poruka
67.168
Rusija se sprema na opštu defanzivu i "daj šta daš" kraj rata.
Изгледа да друга страна баш и није у овом тренутку спремна на један такав трули компромис.

Зато ће Путин морати ове змајеве зубе да зида око Кремља,

да га бесни Московљани не дохвате као Гадафија.