Rupičaste naočare (pinhole glasses)

manem78

Veoma poznat
Poruka
13.400
Da li je neko imao iskustva sa ovim naočarima?
images.jpeg

Od prošle godine sam počeo da slabo vidim na blizinu. Takozvane "kratke ruke". Slova mutna, moram da odaljim telefon ili knjigu da izostrim. Jbg, godine.
I pre par dana naletim na prijatelje. Daju mi da probam ove naočare. Stavim ih, vidim kao soko. Maltene vidim piksele na slovima. Rekoh, jbt sta je ovo? Kako ovo radi?
Napravim kući od kartona naočare za test. Izbušim rupice iglom. Bez njih, mutna slova na mobilnom. Stavim ih. Slova oštra kao sečena. Svaka ivica se vidi. I najmanji font. Nosim ih 5 minuta i skinem ih. Ali i dalje vidim oštro, i 10 minuta nakon skidanja. Kao lupu da imam na očima.
U čemu je fora? Kako rade ove naočare? Da li ima nekih neželjenih efekata?

Jbm li ga. Mogu odmah da opovrgnem nekoliko rečenica iz članka. Iz direktnog iskustva. Npr. to oko svetla. Zašto i dalje vidim oštro čak i 10 minuta nakon skidanja naočara? Da je samo do svetla i zraka, video bih dobro samo sa njima. Očigledno da nešto rade sa mišićima oka tokom nošenja. Ne znam. Interesantno mi je. 😊

Da li je neko imao iskustva sa ovim naočarima?
Pogledajte prilog 1655497

Od prošle godine sam počeo da slabo vidim na blizinu. Takozvane "kratke ruke". Slova mutna, moram da odaljim telefon ili knjigu da izostrim. Jbg, godine.
I pre par dana naletim na prijatelje. Daju mi da probam ove naočare. Stavim ih, vidim kao soko. Maltene vidim piksele na slovima. Rekoh, jbt sta je ovo? Kako ovo radi?
Napravim kući od kartona naočare za test. Izbušim rupice iglom. Bez njih, mutna slova na mobilnom. Stavim ih. Slova oštra kao sečena. Svaka ivica se vidi. I najmanji font. Nosim ih 5 minuta i skinem ih. Ali i dalje vidim oštro, i 10 minuta nakon skidanja. Kao lupu da imam na očima.
U čemu je fora? Kako rade ove naočare? Da li ima nekih neželjenih efekata?

ja sam sebi pre dva meseca uzela nove progresivnim sočivima, skupe ko djavo ne bi iznosila cenu ali apsolutno preporuchujem

Koja je nova tehnologija u progresivnim sočivima?
Najnovija tehnologija u progresivnim lećama omogućava individualizirana biometrijska sočiva. Jedan od najvažnijih razvoja nove generacije progresivnih sočiva je upotreba biometrijskih podataka, posebno oblika rožnice.

1733912190911.jpeg

PRESBIOPIJA​

Presbiopija predstavlja starenje oka u kom sočivo gubi na svojoj fleksibilnosti i elastičnosti, što automatski dovodi do gubitka fokusa bliskih objekata koje posmatramo.

Kada dođete u ovaj stadijum, bićete primorani da nosite naočare čak iako ranije niste imali potrebu za istim. Kod postojećih korisnika to donosi poteškoće u vidu gubitka komfora pri stalnom menjanju naočara. Pre nego što su se pojavila progresivna sočiva adekvatno rešenje predstavljala su bifokalna sočiva.

BIFOKALNA SOČIVA ZA NAOČARE​

Bifokalna sočiva za naočare sadrže dva fokusa: jedan fokus pozicioniran je u gornjem delu sočiva i pokriva vid na daljinu, dok je u donjem delu sočiva vidno istaknut prozor koji obuhvata vid na blizinu.

U poređenju sa multifokalnim sočivima za naočare, bifokalna sočiva imaju agresivnu i jasnu razliku između daljine i blizine bez opcije srednje daljine (pogled na računar, mobilni telefon, instrument tabla). Shodno tome period navikavanja može biti naporan. Progresivna sočiva ipak omogućavaju jasan vid na svim udaljenostima zbog postepenog prelaza među daljinama.

PROGRESIVNA SOČIVA ZA NAOČARE​

Progresivna sočiva omogućavaju najpribližniju sliku našem prirodnom vidu. Karakteristike progresivnih sočiva jesu te da obuhvataju sve udaljenosti koje mi posmatramo.

Pratite sledeće korake kako biste skoristili pun potencijal progresivnih stakala​

• posetite nas i obavite kvalitetan refraktivni pregled,
  • zajedno ćemo odabrati dizajn progresivnog sočiva spram vaših potreba,
  • pronađite odgovarajući okvir koji ispunjava odgovarajuće standarde, uključujući i estetski deo koji ne treba zanemariti,
  • digitalnim uzimanjem parametara za proizvodnju, kao i ugradnju, sočiva dodatno personalizujemo kako bi proizvod bio prilagođen vama,
  • pouzdana i sigurna izrada naočara na najsavremenijim mašinama.

link

Hvala za info. Vreme je da odem do oftamologa. 45 godina su me dobro sluzile oči. S obzirom da sam stalno za monitorom dobro su izdržale.
Svakako otidji kod očnog :)

Kad sam prvi put stavila moje nove naočare bilo je toliko čudno da sam mislila da ću pasti
Medjutim fora je u tome da ne smijes tokom hodanja gledati na pod već samo ravno ako baciš pogled na pod može ti se desiti da se prostres na isti :lol:

Zbog toga postoje osobe koje kažu da se nemogu naviknuti na tu vrstu naočara, iako moram dodati ja sam uzela najnoviju generaciju tih stakala i zaista mi je samo dva dana trebalo, jako sam zadovoljna i nabaviti ću još jedne čisto radi promjene

Naočare su po meni komad nakita koji celi dan nosimo

Svakako otidji kod očnog :)

Kad sam prvi put stavila moje nove naočare bilo je toliko čudno da sam mislila da ću pasti
Medjutim fora je u tome da ne smijes tokom hodanja gledati na pod već samo ravno ako baciš pogled na pod može ti se desiti da se prostres na isti :lol:

Zbog toga postoje osobe koje kažu da se nemogu naviknuti na tu vrstu naočara, iako moram dodati ja sam uzela najnoviju generaciju tih stakala i zaista mi je samo dva dana trebalo, jako sam zadovoljna i nabaviti ću još jedne čisto radi promjene

Naočare su po meni komad nakita koji celi dan nosimo
Ja nisam imala neki problem pri navikavanju, mozda zbog malih dioptrija, ne znam ..

Back