RUPE, ROVOVI, KANALI

Ja dolazim u N.Sad svake godine za vrijeme exita a grad za koji smatram da je caroban je uvijek raskopan...I kod nas u Banjaluci se sredjivao centar pa su radovi trajali par mjeseci...Da su oduzili radove nekom bi glava letila pa se onda svi trude da zadrze vlast( citaj da odrade posao)...Al dobro vi ste poprilicno miroljubivi a niste krvoloci ko mi....

osim toga, obim radova u ns je ogroman! jednostavno, svaka ulica, veca sabracajnica kao i zabitiji delovi grada su imali, imaju ili ce imati neke radove na prosirenju ili popravci svake vrste infrastrukture. takava tempo i dinamiku radova koji jos nisu ni na pola od potrebnog diktira i sam razvoji i potreba stanovnistva.jednostavno, prema najosnovnijim urbanistickim pravilima grad od pola miliona stanovnika mora imati infrastrukturu za milion da bi se izbegle guzve i da bi sve funkionisalo bez zastoja. novi sad ima skoro pola miliona ljudi i infrastrukturu za 300 000 sto samo pokazuje koliko je jos potrebno da se radi na prosirenju grada. inace, sama povrsina grada sa prigradskim naseljima od 702 km2 je dovoljan pokazatelj o kom prostoru govorimo a prema neoficijelnim procenama ns je drugo ili trece gradiliste u evropi, posle moskve ili berlina, mereno prema broju radova, povrsini i broji stanovnika. jos jedan podatak koji govori u to ime je i to da u srbiji postoji oko 700 velikih dizalica ( kranova ) od koji je u ns 200!!!

Back