Rupa VII

Јесу. Само што наивни то правдају Украјином, а драстичан раст је кренуо још у септембру - октобру прошле године.
Но, некима су октобар и фебруар очито исто.
И пре.
Први раст цена је био после првог круга ковида.
И у том расту цена и сиромашењу народа су изгледа све светске елите јединствене. А узрок непостојећи. Могу да фарбају зомбиране западњаке да је то због Украјине али не могу баш све ни тамо.

U pocetku je bilo zbog korone jer je transport bio otezan/nemoguc, nakon toga je transport poskupio.

Zbog Ukrajine su osim transporta poskupljele i namjernice, Ukrajina je hranila Evropu.

Evropa je koristila (i dalje koristi) ruski gas za proizvodnju el. energije a ta energija diktira cijene drugih (bitnih) stvari koje povlace za sobom sve ostalo. Gorivo takodje. Gorivo povlaci cijenu hljeba i taksija recimo i jos mnogo stvari i to se zove lancana reakcija.

Zasto bi frizer nastavio da sisa za 2 eura ako mu sad treba 500 eura za mjesecne namjernice a prije toga mu je trebalo 250?

Pa i on ce da digne na 4 eura.

Danas, na dan Svetog mučenika Andreja Stratilata, kažu da se valjaju farbati već ofarbani pešački prelazi. To je da bi đaci bolje učili a i godina će biti rodna!

IMG_20220901_104215.jpg

IMG_20220901_111820.jpg

Jbte, fasovao sma stomačni virus...hehe, sad pijem neko blato, al kao miriše, posle probiptika i trajaće izgleda 2, najduže 3 dana...a ne 5, što je super.

Pola košarkaške reprezentacije fasovalo, pa mi kao lakše, da se solidarišem sa asovima na wc šolji...

Sinoć mm otišao kod sina u stan da gledaju neki film. Taman sam mislila da ću mirno spavati bez prevrtanja, hrkanja i sl. Kad se ova mala noćas uvalila krevet kod mene. Pitam šta joj je... Kaže objasniće mi ujutru. Evo, jutro je, ona se još uvek nalazi tu, spava ko petokraka na celom krevetu.

Već koji put zatičem pare na podu.
Ko da su mi šamar opalili.
Ajde jednom da se desi, ok.
Ajde ako je i provera.
Ali ovo je već nzm koji put za kratko vreme i čas mala novčanica čas velika.
To na tvojem poslu? Lako moguće da je provjera, budi jako oprezna. Naslušao sam se svega i svačega o firmama, npr. da trgovcu u trgovinu namjerno pošalju više nekog artikla nego što piše u otpremnici i onda prate hoće li prijaviti višak.

Back