Rupa VI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj Boze, kako zivite na -31?
Mislim, kakav je osecaj kad izadjes iz kuce?
I koliko vremena smete da provedete napolju na takvoj temp?
Danas je ovde -2 i magla i ja sam u desperiji :lol:

Bilo je -38 pre par godina, zivi se relativno normalno, prilagodjeno toj temperaturi.
Doobroo se obuces, ja imam dva para debelih hulhopki na sebi, vunenu suknju, cizme sa krznom, dva tanka vunena dzempera, prvi je rolka, jos sal preko, dva para rukavica, jer mi je na prstima najhladnije, znaci prvo obicne tanke, pa debele od flisa preko
I normalno, zimska perjana jakna sa kapuljacom
kad sve to imas na sebi nije tako strasno, treba ti i sal preko lica.
Redovno sam isla sa kucicima u kratku setnju u pola 6 ujutru, njima jos uvek nije hladno jer imaju poddlaku, ne nose ni kaputice ni cizme.
Bitno je da ne stojis u mestu, nego da se kreces.
Juce sam i setala, jer sam menjala dva busa do kuce, pa videla da taj drugi stize za 17 minuta, nisam htela da stojim na stanici nego sam prosetala do kuce, ije bilo daleko.
A uvek mozes i da udjes u neku zgradu, u ulaz, da se zgrejes, svuda je cisto, uredno, i toplo.
Mene i dalje fascinira kako su se oni prilagodili zivotu u ovim uslovima, poslovni centar Kalgarija ima sistem pasarela izmedju zgrada, zaboravila sam koliko km je dug, ali prakticno ne moras da izadjes na ulicu, ides izmedju zgrada tim pasarelama, tu su kafici, restorani, sve je u staklu, pa je lepo i svetlo i ima uvek mnogo sveta koji tuda prolazi.
i tipican pozdrav kad se rastajes od nekog ovih dana kad je hladno - Stay warm!

Bilo je -38 pre par godina, zivi se relativno normalno, prilagodjeno toj temperaturi.
Doobroo se obuces, ja imam dva para debelih hulhopki na sebi, vunenu suknju, cizme sa krznom, dva tanka vunena dzempera, prvi je rolka, jos sal preko, dva para rukavica, jer mi je na prstima najhladnije, znaci prvo obicne tanke, pa debele od flisa preko
I normalno, zimska perjana jakna sa kapuljacom
kad sve to imas na sebi nije tako strasno, treba ti i sal preko lica.
Redovno sam isla sa kucicima u kratku setnju u pola 6 ujutru, njima jos uvek nije hladno jer imaju poddlaku, ne nose ni kaputice ni cizme.
Bitno je da ne stojis u mestu, nego da se kreces.
Juce sam i setala, jer sam menjala dva busa do kuce, pa videla da taj drugi stize za 17 minuta, nisam htela da stojim na stanici nego sam prosetala do kuce, ije bilo daleko.
A uvek mozes i da udjes u neku zgradu, u ulaz, da se zgrejes, svuda je cisto, uredno, i toplo.
Mene i dalje fascinira kako su se oni prilagodili zivotu u ovim uslovima, poslovni centar Kalgarija ima sistem pasarela izmedju zgrada, zaboravila sam koliko km je dug, ali prakticno ne moras da izadjes na ulicu, ides izmedju zgrada tim pasarelama, tu su kafici, restorani, sve je u staklu, pa je lepo i svetlo i ima uvek mnogo sveta koji tuda prolazi.
i tipican pozdrav kad se rastajes od nekog ovih dana kad je hladno - Stay warm!
moj frizer se iselio tamo sa porodicom pre par godina
pre toga je bio sam par godina, pa je izmedju ova dva odlaska zavrsio papirologiju za iseljenicku vizu
tu je bilo bas puno seksa, jurio je madjarsko drzavljanstvo
i on je odusevljen organizacijom zivota u tim uslovima i nacinom na koji zivot tamo funkcionise
ja bih kao ti, prepesacila do kuce
a on je odusevljen tim sto ne mora napolje da promoli nos uopste..iz stana u garazu, iz garaze kroz pasarelu do salona..u medjuvremenu u kafe neki na rucak i pice
ja ludim i ovde kad treba..kad moram da idem u neki trzni centar
danima se pre toga spremam i idem kao po kazni

Kad sam se spakovala, vidim da je na dva mesta pukao kofer, znaci poludela sam, to je za pislwdnjih 5 godina treci. Pa idi kupi foliju, pa motaj, pukla mi ledja. Moracu to jos jednom na aerodromu zamorati jace. Da uzdrzi odlazak i povratak pa nek ide u smece,nisu ludi oni sto kupe kofer sa garancijom :mrgreen:
Moram da ustanem u 4h, kao legla sam ali tesko da cu zaspati.

Ne znam za turisticku, ali za Permanent Resident smo isli na detaljan medicinski pregled i ja sam morala dodatno na ultrazvuk grudi jer su videli oziljak od intervencije,imala sam neku kuglicu benignu, koja je izvadjena deset godina pre tog pregleda.

Inace -31 danas, pocinje da boli lice od hladnoce, srecom pa sve funkcionise, autobus je tu u minut, unutra je svuda toplo, na vecim stanicama ima grejalica...naucili su da zive u ovim uslovima.
Ne zna bokaruki :/
To je sve jasno za zapošljavanje, kao i da Komonvelt nije baš kršten..Srediće to sada Megan i Hari za Kanadu (:

Poslednja izmena:
1579033529045.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back