Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ne citiram redom, ja sam pričala o svom slučaju i svom iskustvu. Da smatram da namera mojih bližnjih nikad nije bila loša, i iz svog ugla smatram da su svi rođaci bitni i da teško mogu nešto pokvariti. Mislim da je bitno naučiti dete do 6-7 godina da ume da razluči šta valja, šta ne, jer ako ne pre, u školi će se susresti sa raznim situacijama.
P.S. Čuvam svoju decu sama osim u izuzetno retkim situacijama. A verujem da su oko mene jako razumni ljudi koji moje i žmuove odluke poštuju i sprovode koliko su u mogućnosti.

Da sam rodila na vreme uverena sam da bih i ja ovako pričala. Ovako su se mnoge stvari zapetljale, naročito to sa zdravim razumom. :lol:

Da sam rodila na vreme uverena sam da bih i ja ovako pričala. Ovako su se mnoge stvari zapetljale, naročito to sa zdravim razumom. :lol:

Ја сам родила у 38., значи ли то да више нема ни трунке здравог разума :zcepanje:

У томе је и тајна што си успела, чувала си их сама, као ја...

Иначе, пут до пакла поплочан је добрим намерама, тако да то што они немају лошу намеру, не значи обавезно да нешто лоше не раде.

Пази, не мора то да значи да ће они уништити дете, не, али довољно је да дозвољавају оно што ти не дозвољаваш, то ће детету створити ршум у глави, а теби ето додатног посла да објашњаваш зашто нешто ипак не треба.

Pa ok, ali roditelji su tu da objasne zašto nešto treba/ne treba. Jer srešće se sa bezbroj ljudi, situacija, izazova. Iskreno, u retkim situacijama kad moj stav nije ispoštovan, ja sam se uvek trudila da doprem do deteta, da njemu bude jasno zašto mora da poštuje dogovor koji imamo, jer nekako mislim da nije na meni da vaspitavam babe, dede i ostalu familiju... To što probam da kažem je ukratko ovo Bogomoljkino "mama mi je rekla". Ali možda sam ja samo imala sreće za sad....

- - - - - - - - - -

Ја сам родила у 38., значи ли то да више нема ни трунке здравог разума :zcepanje:

Pa tu smo. Zato me ti sve razumeš. :rotf:

:zcepanje: Pa da dođem ja za koju godinu, pa da onda pišem...

Pa ok, ali roditelji su tu da objasne zašto nešto treba/ne treba. Jer srešće se sa bezbroj ljudi, situacija, izazova. Iskreno, u retkim situacijama kad moj stav nije ispoštovan, ja sam se uvek trudila da doprem do deteta, da njemu bude jasno zašto mora da poštuje dogovor koji imamo, jer nekako mislim da nije na meni da vaspitavam babe, dede i ostalu familiju... To što probam da kažem je ukratko ovo Bogomoljkino "mama mi je rekla". Ali možda sam ja samo imala sreće za sad....

- - - - - - - - - -

Само ако родиш за годину, две :rotf:

- - - - - - - - - -

Kao prvo, ti si beše vaspitačica? Ko sme od familije vaspitačicama da bilo šta spori u vezi vaspitanja dece? Još te garant pitaju za savet.
Kao drugo, ti ćeš bojim se ostati uskraćena za to jedinstveno iskustvo mlade mame u poznim godinama i penzionisane babe i dede sa viškom energije i manjkom prostora da je utroše. :lol:

Kao prvo, ti si beše vaspitačica? Ko sme od familije vaspitačicama da bilo šta spori u vezi vaspitanja dece? Još te garant pitaju za savet.
Kao drugo, ti ćeš bojim se ostati uskraćena za to jedinstveno iskustvo mlade mame u poznim godinama i penzionisane babe i dede sa viškom energije i manjkom prostora da je utroše. :lol:

Nisam. Odakle ti to? :think:
Ja praktično i nemam zanimanje, menjam na dnevnom nivou. :lol:

A drugo, pa šta sad da radim, nisam ja kriva... Mada penzionere imam, samo izgleda imaju pametnija posla nego da se bave mojom decom. :lol:

Moji su matori, i s&s i mama, ali su dobri i poslušni, i za sada su pod kontrolom.
Meni oni puno znače, pogotovo kad se dete razboli, a razboli se svaki put kad ode u vrtić, ni 5 dana ne sastavi, mi ne možemo uzimati svaki čas slobodne dane i bolovanja, pa nam oni mnogo učine.

Nisam. Odakle ti to? :think:
Ja praktično i nemam zanimanje, menjam na dnevnom nivou. :lol:

A drugo, pa šta sad da radim, nisam ja kriva... Mada penzionere imam, samo izgleda imaju pametnija posla nego da se bave mojom decom. :lol:
Nisi? :eek:
Onda sam utripovala baš zbog te tvoje multitalentovanosti, kreativnosti, sa rukama sve umeš od ukrašavanja uskršnjih jaja i torti do šivenja.

- - - - - - - - - -

Meni je majka stvarno bila od pomoći, i umela je da se ponaša normalno sa decom, a sestra povremeno da se lepo igra sa njima, dever sa porodicom povremeno da napravi feštu.

Nisi? :eek:
Onda sam utripovala baš zbog te tvoje multitalentovanosti, kreativnosti, sa rukama sve umeš od ukrašavanja uskršnjih jaja i torti do šivenja.
Pa jaooo, pratiš moj lik i delo. :cmok2:

- - - - - - - - - -

Bila je pre par godina crvenokosa forumasica,vaspitacica u vrticu

E pa možda.
Samo ja više nisam čak ni crvenokosa, to je bilo trenutno stanje kad sam se registrovala... :lol:

Apsolutno ste sve u pravu
I ja sve to radim, ali deda me rusi na svakom koraku
Idu do toga “da meni nece reci da je gledao tel”

Nisam sigurna do kad cu biti spremna da mirnim putem pokusavam da resim
Vec me je zamolio da mu ne branim da dolazi na trening(deda ga vodi na teren, treniraju fudbal)
Ja ne zelim da mu branim, ali ne zelim da mu daje tel
I kazem to otvoreno i on opet nista

Vec me je zamolio da mu ne branim da dolazi na trening(deda ga vodi na teren, treniraju fudbal)
mi nismo imali tih problema jer tada deca nisu ni prilazila mobilnom niti ih imala do treceg, cetvrtog razreda najranije. a razlika u godinama tvogi mog sina je samo 8.
granice se strahovito brzo pomeraju:sad2:

Meni dođe da se preselim na Mesec. Danas baš dever gura jafu da beba proba, nema ni godinu dana. Srećom sam se pozvala na alergiju na mleko, onako zgranuta. Ne znam koji je đavo ljudima, skroz su poludeli. Znaš kad ću opet da ga vodim kod njih, kad napuni dve godine opušteno.

Kad smo jednom bili kod svekrve u gostima davala sam deci urme ali sam im vadila koštice, na tren sam izašla iz kuhinje i
ona je nastavila da ih hrani sa neočišćenim urmama. :eek:

Više sam morala da nadgledam svekrvu nego decu.:dash:

Kad smo jednom bili kod svekrve u gostima davala sam deci urme ali sam im vadila koštice, na tren sam izašla iz kuhinje i
ona je nastavila da ih hrani sa neočišćenim urmama. :eek:

Više sam morala da nadgledam svekrvu nego decu.:dash:

Хахахаха... Мој је јео трешње све са коштицама. До 3. године га нисам могла опасуљити да их пљуне. А иначе, и дан данас су му омиљено воће мушмуле. То још нисам чула. Изрод...
И колико је био тврдоглав за нешто, толико сам у друге ствари имала пуно поверење. Са две године је завршио у болници због малина, алергија. Толико је био одговоран да никада, ни у пратњи ни сам, није узео ништа што има јагодичасто воће. За црвени док си морао да му нагласиш да је вишња, боровница, рибизла,... да би узео.
Једном му ја узела Пез бомбоне, нисам ни гледала, он ми их вратио. Још није честито ни причао. Погледам, оно јагода :lol:

Хахахаха... Мој је јео трешње све са коштицама. До 3. године га нисам могла опасуљити да их пљуне. А иначе, и дан данас су му омиљено воће мушмуле. То још нисам чула. Изрод...
И колико је био тврдоглав за нешто, толико сам у друге ствари имала пуно поверење. Са две године је завршио у болници због малина, алергија. Толико је био одговоран да никада, ни у пратњи ни сам, није узео ништа што има јагодичасто воће. За црвени док си морао да му нагласиш да је вишња, боровница, рибизла,... да би узео.
Једном му ја узела Пез бомбоне, нисам ни гледала, он ми их вратио. Још није честито ни причао. Погледам, оно јагода :lol:

:lol:

Ja nisam mogla bila mirna ni kad su spavali. Spavanjje! :lol: Ostavili ih jednom svekrvi koja nam je došla u goste da napokon odemo u bioskop, imali su blizu 3 godine. Vratimo se mi, svekrva spava a deca jurcaju po stanu.:dash:

Mama, koja mu dozvoli da pojede dva sladoleda pre rucka...:sad2:
Uz obrazlozenje: „Pa voli sladoled.“
„Pa i mi smo volele, pa nam nikada pre rucka niste davali da jedemo sladoled.“
Sto odlepe kad postanu babe i dede i sto sve tada moze, pa to nije normalno.
Na svekrvu mogu potpuno da se oslonim. Uvek je slusala nase zelje i nikada se nije mesala. Dok su moji strashni. Mogu da ga ostavim sa mamom, znam da ce paziti da mu se nista ne dogodi, da se ne povredi, ali kada ona njemu dozvoli da zvace zavesu, jer mu rastu zubici i na kraju je jos i progrize...mozes misliti sto bi sestri i meni bilo dozvoljeno da zvacemo zavesu.
I sada sva ponosna pokazuje svima gde joj je unuk progrizao zavesu. :eek: Niti hoce da je promeni, niti da je usije.
Lepo podetinje i odlepe... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back