Andjela
Elita
- Poruka
- 23.874
A leba ?
Sta ce im to kad imaju beton, blokove, cigle...
A leba ?
Sta ce im to kad imaju beton, blokove, cigle...
da si bila pre 25 godina u Rumuniji - ne bi pricala tako....
Onda nisu imali BUKVALNO NICEGA!
Jedan veliki supermerkado, PRAZAN POTPUNO, ima samo 10 flasa necega sto lici na pokvaren paradajz....
U najvecim restoranima NEMA NISTA da porucis za jelo i pice, osim nekog mutnog piva bez etikete...
Nemaju HLEBA, tuku se za jedan hleb koji ja odnesem..
Moj prijatelj Rumun zivi u stanu sa malim detetom i nema NIKAKVO GREJANJE,a napolju -15 .....
E TO JE BILA RUMUNIJA pre 25 godina!
A kad pojedu sav beton, malter, šljunak, cement, pesak i Deda Mraza ???
Piše da Rumunija ima izuzetno nizak dug, sa 25%. Radi poređenja Belgija 99%Koliki sada dug ima
Imaju, ali njih je malo. Ili si bogat ili si siromasan do bola, da nemas ni za hleb, tako bar kazu Rumuni...
Imaju valjda korupcije i kriminala .. nedaju ni njima ni Bugarima u Šengen ..
Imaju, ali ne puno njih.
Pa imaju dovoljno da ih sve kažnjavaju .. uz suho i sirovo gori - kaže narodna ..
To su par klanova...
Pa NIKAD nisu imali hleba!
Nisu imali NICEGA!
Ja pitam mog prijatelja Rumuna sto ne pravi i prodaje palacinke, a on kaze da nema od koga da kupi brasna!
Jedan njegov poznanik je bio otvorio palacinkarnicu, pa radi samo 2 sata dnevno jer nema brasana ....
A red ljudi koji cekaju palacinku se uhvati 2 km.....
Koliko deteta u proseku ima jedna porodica u Tunisu,Alziru,Egiptu,Indiji...?
Деце, а не ,,детета".
Sta imaju od te infrastrukture, koju mahom cine trzni centri?
Hoce li obican narod to da uvede u jelovnik, umesto hleba, beton, malter, cigle, blokove?
Nemoj ti iz Beca srat o Rumunjskoj, zivota ti.
Do jucer nisu imali svjezeg kruha u pekarama, struje i lijekova, a sad SUV-ove proizvode.
Cak je i slijepcu jasno koliko je Rumunjska uznapredovala od pada komunizma, samo se ti stalno nesto prenemazes.