Rumunija procvetala i rešila sve svoje probleme otkad ušla u EUropu !!!

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Rumunija: Dve osobe se samospalile zbog siromaštva
Srna | 19. 01. 2011. - 22:17h | Komentara: 9

BUKUREŠT - Dvojica Rumuna danas su se javno zapalila protestujući protiv siromaštva, a protesti iz istih razloga dešavaju se širom sveta.

Na istoku Rumunije, u pokrajini Vaslui, zapalio se 31-godišnji otac troje dece, jer više nije mogao da prehranjuje svoju porodicu, a u mestu Zalau zapalio se beskućnik koji nije mogao da dobije smeštaj u prihvatilištu.

Prvog muškarca su spasile komšije koje su pritrčale u pomoć i ugasile vatru. On je zadobio teške opekotine po telu. Beskućnik je takođe hospitalizovan, a njegove povrede su lakše.

Stepen siromaštva značajno je porastao u Rumuniji zbog ekonosmke krize koja je zahvatila tu zemlju.

Ukupno sedam slučajeva samozapaljivanja zabeleženo je u Alžiru. Poslednji slučajevi zabeleženi su danas, kada se zapalila 50-godišnja žena i 35-godišnji muškarac, prenosi alžirski list Al Vatan.

Talas nasilja proširio se Afrikom nakon što je jedan muškarac izvršio samoubistvo u Tunisu. Taj incident doveo je do nasilja u Tunisu, koje se ubrzo prenelo i u druge afričke zemlje.

U proteklim danima pred zgradom egipatske vlade u Kairu, ali i pred predsedničkom palatom, pokušali su da se zapale neki demonstranti.

Slični događaji zabeleženi su i na Mauricijusu i u Alžiru.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/230317/Rumunija-Dve-osobe-se-samospalile-zbog-siromastva

A građani ovih afričkih zemalja se "samozapaljivaju" zato što još nisu ušli u EUropu. A kad uđu u EUropu će da se ugase, mislim, da procvetaju. z:mrgreen:

Sta imaju od te infrastrukture, koju mahom cine trzni centri?
Hoce li obican narod to da uvede u jelovnik, umesto hleba, beton, malter, cigle, blokove?

Ma ćuti, Anđelka, bitno da su puni tržni centri i prodavnice, sad što su novčanici i stomaci prazni i što većina naroda nema odakle to da kupuje-pa nećemo da ulazimo u detalje i sitnice. :lol:

Ma ćuti, Anđelka, bitno da su puni tržni centri i prodavnice, sad što su novčanici i stomaci prazni i što većina naroda nema odakle to da kupuje-pa nećemo da ulazimo u detalje i sitnice. :lol:

Ma budale, misle da su siromašni a ustvari su bogati. Samo se džabe spaljivali. :lol:
Sad ce Blajbi da nam to detaljno objasni, da i kod nas ustvari vecina boluje od hronicne fatamorgane.

Sta imaju od te infrastrukture, koju mahom cine trzni centri?
Hoce li obican narod to da uvede u jelovnik, umesto hleba, beton, malter, cigle, blokove?

da si bila pre 25 godina u Rumuniji - ne bi pricala tako....

Onda nisu imali BUKVALNO NICEGA!

Jedan veliki supermerkado, PRAZAN POTPUNO, ima samo 10 flasa necega sto lici na pokvaren paradajz....

U najvecim restoranima NEMA NISTA da porucis za jelo i pice, osim nekog mutnog piva bez etikete...

Nemaju HLEBA, tuku se za jedan hleb koji ja odnesem..

Moj prijatelj Rumun zivi u stanu sa malim detetom i nema NIKAKVO GREJANJE,a napolju -15 .....

E TO JE BILA RUMUNIJA pre 25 godina!

da si bila pre 25 godina u Rumuniji - ne bi pricala tako....

Onda nisu imali BUKVALNO NICEGA!

Jedan veliki supermerkado, PRAZAN POTPUNO, ima samo 10 flasa necega sto lici na pokvaren paradajz....

U najvecim restoranima NEMA NISTA da porucis za jelo i pice, osim nekog mutnog piva bez etikete...

Nemaju HLEBA, tuku se za jedan hleb koji ja odnesem..

Moj prijatelj Rumun zivi u stanu sa malim detetom i nema NIKAKVO GREJANJE,a napolju -15 .....

E TO JE BILA RUMUNIJA pre 25 godina!

Nisam mogla da idem, jer sam bila mala pre 25 godina.
Blajbi, znas li koliko njih i danas ne da nema samo grejanje, vec i hleb da jede?
Sta im sve to vredi kad nemaju hleba?

Nisam mogla da idem, jer sam bila mala pre 25 godina.
Blajbi, znas li koliko njih i danas ne da nema samo grejanje, vec i hleb da jede?
Sta im sve to vredi kad nemaju hleba?

Pa NIKAD nisu imali hleba!

Nisu imali NICEGA!

Ja pitam mog prijatelja Rumuna sto ne pravi i prodaje palacinke, a on kaze da nema od koga da kupi brasna!

Jedan njegov poznanik je bio otvorio palacinkarnicu, pa radi samo 2 sata dnevno jer nema brasana ....

A red ljudi koji cekaju palacinku se uhvati 2 km.....

Код њих та жестока криза траје 2 године, код нас 20.
У Рум. су повећали ПДВ за 5% што је иницирало тотални колапс просечне потрошачке корпе, смањили су пензије и појео их је јавни сектор.
Нешто баш личи на најаве неких наших "ескперата" јел да?

Pa NIKAD nisu imali hleba!

Nisu imali NICEGA!

Ja pitam mog prijatelja Rumuna sto ne pravi i prodaje palacinke, a on kaze da nema od koga da kupi brasna!

Jedan njegov poznanik je bio otvorio palacinkarnicu, pa radi samo 2 sata dnevno jer nema brasana ....

A red ljudi koji cekaju palacinku se uhvati 2 km.....

Imali su hleba, ne mnogo, ali su imali hleba da se prehrane, tako bar kaze Rumun koji radi u sali sa mnom.

Back