„Ruke su im krvave i značke su im krvave“-okupljanje studenata u Orašcu

Screenshot 2026-02-16 231933.png

Neće biti.Sve ono što sam ja napisao jesu činjenice jer su se blokaderi hvalili da su išli kod Tonina.I slikali se kako idu biciklima kroz Hrvatsku(jel jesu ili grešim) do Strazbura,a ne sećam se da su svratili do Jasenovca.A dočekali ih Hrvati kao najrođenije.Zar nije bilo tako? :per:
AV poslednji put posetio Jasenovac 2008 al zato iz EU (Hrvatska takođe spada u EU) ne izlazi. A o čemu ti beše, ono pričaš? Aaa, najveći Srbin među Srbima :D

Мржња према сопственом народу није став — то је пут у самоуништење. Доста је било подела, омаловажавања и тровања јавног простора речима које нас удаљавају једне од других. Народ који сам себе презире губи снагу, достојанство и будућност.
Критика је нормална и потребна, али мржња није критика — она руши темеље заједнице и оставља последице које сви плаћамо. Нико нема право да подстиче презир, понижавање и сукоб међу људима који деле исту земљу, исте улице и исту судбину.
Време је да се стане. Одмах. Да се прекине са говором који дели, завађа и понижава. Разлике у мишљењу не смеју бити разлог за мржњу, јер без узајамног поштовања нема ни друштва, ни напретка, ни нормалног живота.
Покажимо зрелост. Сачувајмо достојанство. Неслагање је право — мржња није.

Back