Rublja tera Srbe iz Rusije: Sve manje naših radnika na gradilištima

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
92.134
Rublja tera Srbe iz Rusije: Sve manje naših radnika na gradilištima

Moskva -- Broj Srba koji rade u Rusiji i na prostoru bivšeg SSSR-a poslednjih godina je drastično pao.

Koferi se pakuju za povratak, pošto Srbi kao vlasnici građevinskih firmi sve ređe dobijaju velike poslove na kojima je nužno angažovati veći broj majstora iz naše zemlje.
Na prostoru bivšeg SSSR-a sada nema više od deset hiljada radnika, pišu Večernje novosti.
Posle Olimpijskih igara u Sočiju i Svetskog prvenstva u fudbalu smanjena je potreba za građevinskom operativom. Smanjila se i potreba za zidanjem velelpnih vila za bogataše. Pale su cene izvođačkih radova, a dodatan problem su i dozvole za rad.
Devalvacija rublje je uticala da se umanje plate, pa naše kompanije odbijaju poslove, jer ne mogu da zarade.
Jedan od problema kompanija čiji su vlasnici Srbi je i to što posle zatvaranje Evroaksis banke, nema nijedne banke iz Srbije koja bi mogla da im pomogne u poslovanju. Poređenja radi, Turska u Moskvi ima čak tri svoje banke.
https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2019&mm=05&dd=05&nav_id=1538087
Normalno, koji ce moj tamo?

Али је зато овај форум пун људи који желе да Србија постане део Рубаљске Интернационале.

Онда ће економска активност у Србији бита иста као и српских фирми у СССР:

Шалим се, већ јесте.

Toliki su Rusofili do prvog dolara. Kada vide da od "svete majke Rusije" nema para, ipak više volimo zapad i Ameriku. Doslednost svakog rusofila.

U redu je volim ja ruski narod, Ruskinje posebno, ali nisam rusofil. Ja Rusiju ne smatram "svetom majkom". Za mene je sveta majka samo Srbija. Što se mene tiče, Rusija je samo jedna strana država koja gleda svoje interese i vodi svoju politiku.

Турци си избацили Србе са руског тржишта. Нису толико квалитетни као Срби, али су много јефтинији... А у Европи, Пољаци су заузели место које су некад имале српске грађевинске фирме.
manje turci...više Moldavci, Tadžici i ostali iz SSSR

Mr:
U Nemačkoj vlada teror. Kako od njihovih okupacionih vlasti. tako od muslimana koji terorišu nemački narod na ulicama.
mene , nezavisno od teme i prepucavanja , stvarno interesuje motiv odlaska tolikih nemaca. Pre neku godinu kada sam naleteo na taj podatak sam stvarno bio iznenađen , bilo mi je čak i nemoguće , ali iz više izvora je potvrđeno da je to istina .
Eno , kako reče pre neki dn onaj šofer-ministar , da je iz Srbije emigrilalo preko 600.000 ljudi , tako da nemačkih 500.000 u odnosu na broj stanovnika izgleda mali .

mene , nezavisno od teme i prepucavanja , stvarno interesuje motiv odlaska tolikih nemaca. Pre neku godinu kada sam naleteo na taj podatak sam stvarno bio iznenađen , bilo mi je čak i nemoguće , ali iz više izvora je potvrđeno da je to istina .
Eno , kako reče pre neki dn onaj šofer-ministar , da je iz Srbije emigrilalo preko 600.000 ljudi , tako da nemačkih 500.000 u odnosu na broj stanovnika izgleda mali .

Ti ne bi bežao iz države u kojoj ne smeš ništa da kažeš, jer si odmah proglašen za nacistu i hapšen dok tvoju države uništavaju muslimani i ostali koji na prvom mestu nemaju nikakva prava da tu budu.

Za Nemačku ili bilo koju drugu državu... opšti je trend seljenja, migracije, menjanja posla... Nešto najnormalnije, nevezivanje za jedno mesto

Back