RTS-Prosirenje tramvajske linije-Obnova stare linije do Zemuna

Mali_Oglasi

Aktivan član
Poruka
1.887
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/1000001/Prosirenje+linije12.html
Neko od lokalnih politcara izjavio kako ce se obnoviti stara linija do Zemuna i prostiriti linija 12 od Bogoslovije, preko Krnjace, do Panceva...

E sada ovo za Pancevo mi je malo, ne znam. Jos jedan grad sa tramvajem :)
Za Zemun bi bilo ne samo dobro, vec i lepo da se konacno povrati bar deo od onoga sto su kumunisti unistili...
I zna li neko kuda je isla ta stara tramvajska linija?

Samo jos pare :)

Poslednja izmena:
30 tramvaja, 2.7 miliona € po komadu je realna cena za šinska vozila. Alstom i bolji proizvođači su dosta skuplji, najjeftini su bili CAF i Končar (slike imate u temi gradski prevoz). Eksploatacija takvog vozila je 40 godina, uz napomenu da su novi 33m dugi, dakle, kao dva stara. Lepo je što se planira obnova tramvaja za Zemun, ali bi više odgovarlo da se uradi neka metro linijica :mrgreen:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/1000001/Prosirenje+linije12.html
Neko od lokalnih politcara izjavio kako ce se obnoviti stara linija do Zemuna i prostiriti linija 12 od Bogoslovije, preko Krnjace, do Panceva...

E sada ovo za Pancevo mi je malo, ne znam. Jos jedan grad sa tramvajem :)
Za Zemun bi bilo ne samo dobro, vec i lepo da se konacno povrati bar deo od onoga sto su kumunisti unistili...
I zna li neko kuda je isla ta stara tramvajska linija?

Samo jos pare :)

Ево куда је ишла
('46 још увек су ишли трамваји једно време):

plangradsaobr1946.jpg

( на плану се види: за време рата, и ово мало после, наравно, због срушеног моста, трамвај 14 није ишао од почетне тачке предратне, која се налазила отприлике на месту данашњег паркића код Народне Скупштине)

za zemun su isli trolejbusi, onomad. broj 14 i 15

tramvaj ako je isao to je bilo pre WWII

cemu tramvaj za pancevo kada ima pruga, a vozovi ulaze podzemno direkt u centar grada. neko je mnoooooooogo glup

Ovde u ovojoj prici nema logike. Paaaaa sta ako ima pruge? Ako ima beovoz na periferiji grada Panceva to ne znaci da ga koristimo i po gradu. I Bg ima beovoz koji prolazi kroz Novi Bg, pa sta sad, treba da mu se ukinu tramvajske linije???
I gde ide podzemno u Pa? Ako mislis na Bg, po toj tvojoj prici i "logici", mozemo da ukinemo i tramvajske linije koje idu i do centra Beograda. Sta ce vam jer je neko bio "mnoooooooogo glup" kada je predlozio tramvaj u Bg? Ne treba niko nista da ima sem Beograda???

Poslednja izmena:

Back