Uuuuuuuuuuu, izvinjavam se, novinar se "nije" prepoznao, ali je (za svaki slucaj odgovorio):
РАДИСАВ РАЈА РОДИЋ, ПОКРЕТАЧ КУРИРА, ОДГОВАРА АЛЕКСАНДРУ ТИЈАНИЋУ
Нисам свиња, лаже ћуран!
Тијанић је права кукавица. Да има храбрости, рекао би име и презиме тог власника таблоида о коме говори. Не дотиче ме то што он прича
Родић: Кад му требам, ту сам, тад је добар. А кад му не требам, прича свашта
Тијанић: У бесу, написао бих још строжи закон само да видим крај једној свињи
Покретач дневних листова Курир и Глас јавности, Радисав Раја Родић, каже за Правду да се није препознао у изјави Александра Тијанића, који је рекао да је „љут на власника једног таблоида који, плаћен мафијашким новцем, месецима држи његову слику на насловној страни с измишљеним причама".
Тијанић је још рекао и да, као новинар, „нема право да коље ту свињу за кило меса".
Родић каже да се уопште није изнервирао због Тијанићевог писма објављеног у једном дневном листу, да себе ту не проналази, али и додаје да је директор РТС-а права кукавица.
- Да има храбрости, Тијанић би рекао име и презиме тог власника таблоида о коме говори. Не дотиче ме то што он прича, јер Тијанића познајем још док је био гологузан, а сада је постао кљукани ћуран. Себе ту не препознајем, али знам да је он човек који плива у свим режимима. Био је добар и Мири и Слоби, па Коштуници, па свима осталима. Знам ја њега и у старом оделу. Тај кљукани ћуран, да није кукавица, рекао би на кога мисли и кога назива свињом - рекао је Родић.
Он је додао и да са Тијанићем није имао проблема, те да су неколико пута и контактирали.
- Кад год га позовем телефоном, он се јави, причамо нормално. Кад му требам, ту сам, тад је добар. А кад му не требам, прича свашта. Најгоре је када је неко био нико, па постао неко. Такви људи су најгори. Некада је Тијанић долазио на моје прославе, али, тада је био гологузан, а не кљукани ћуран, што је сада постао. А знате ли зашто он плива у сваком режиму? Зато што извршава све задатке властодржаца - рекао је Родић.
Александар Тијанић је, први пут од када је Влада предложила измене Закона о информисању, изнео свој став.
- Мислим да је закон нагнут против целокупног новинарства за онолико за колико се таблоидно новинарство одмакло од сваке нормалности. Из тога извлачим закључак да предлагач, српска Влада или део Владе, у немоћи да утиче на српско правосуђе (судије се веома плаше таблоида) да по битном поступку решава клевету, кривицу и казне за медије који су у служби мафије или група за притисак и линч противника, доводи у питање и медије чија је професионалност неупитна - написао је Тијанић за Прес.
Он признаје да је „толико љут" на власника једног таблоида који, „плаћен мафијашким новцем", месецима држи његову слику на насловној страни с измишљеним причама.
- У бесу, написао бих још строжи закон само да му видим крај. Но, као новинар, немам права да кољем ту свињу за кило меса. Влада јесте кренула од тачне премисе да у целу медија царује нескривени канибализам, да неке новине живе од рекетирања и антирекетирања (откупа од писања). Али, зар неки посланици, тачно се знају њихова имена, усред српског парламента, не рекетирају грађане о којима, без обзира на дневни рад, бесомучно лажу, оптужују без доказа и пресуђују без призива? Јесу ли људи који доносе законе ослобођени закона? Предложени закон треба дорадити тако да за поновљене прекршаје казне буду драконске (то је један члан закона), да се онемогући улазак мафијашког капитала (то је други члан закона), да се јасно идентификују власник и одговорно лице (то је трећи члан закона). Довољно, сматра директор Јавног сервиса.
Ј. Велиновић
KO ce njega da kazni sto globi narod i osim sebe, kljuka i kljuca reprizama u mali mozak