Рropali pregovori "državotvorne opozicije", Stamenkovski sprečio dogovor

Screenshot_20231030_134433_Pure Browser.jpg


Screenshot_20231030_134441_Pure Browser.jpg
 
ON JE POSLEDNJI ČOVEK IZ SRBIJE KOJI JE RAZGOVARAO SA MIROM MARKOVIĆ: Sreli su se u Moskvi i pričali satima!


ON JE POSLEDNJI ČOVEK IZ SRBIJE KOJI JE RAZGOVARAO SA MIROM MARKOVIĆ: Sreli su se u Moskvi i pričali satima!​

Nedavno je Apelacioni sud poništio zatvorsku kaznu na koju je osuđena, ali oslobođajuću presudu gospođa Marković nije dočekala
Objavljeno: 14.04.2019. 22:04h

Stefan Stamenkovski, jedan od osnivača Pokreta "Zavetnici", poslednji je čovek iz Srbije koji je razgovarao sa Mirom Marković pre nego što je tragično preminula.
Njihov susret u Moskvi ovako je opisao:

Sreli smo u Moskvi u januaru ove godine. Razgovarali smo satima. Izgnanstvo iz zemlje podnosila je dostojanstveno, ali posebno teško joj je padalo to što 17 godina nije videla ćerku. Mafijaško-kriminalni dosovski režim nije joj dopustio da prisustvuje sahrani svog supruga i poseti njegov grob tokom svih ovih godina. Rekao sam joj da se nadam da će uskoro doći vreme kada će moći da se vrati u Srbiju. Čini mi se, da posle svih nepravdi, ni ona sama više nije verovala u to.
Nedavno je Apelacioni sud poništio zatvorsku kaznu na koju je osuđena, ali oslobođajuću presudu gospođa Marković nije dočekala.

Progon iz zemlje je najveće poniženje i u moralnom pogledu najstroža kazna još od vremena stare Grčke. Ona je iz svoje zemlje proterana montiranom optužnicom i brutalnom hajkom. Danas nije pitanje da li se neko slagao sa njenom politikom ili bio protiv nje, suština je da se razni Dinkići, Svilanovići, Čanci, Jovanovići, Živkovići i drugi koji su zdrobili srpsku državu i privredu, potpuno slobodno šetaju, zauzimaju važne položaje, vedre i oblače Srbijom. Sa druge strane, porodica pokojnog predsednika Miloševića obespravljena je i prokazana.

Znam da danas likuju mnogi koji su petog oktobra sa fantomkama i dugim cevima upadali u državne institucije. Ubeđeni su da su pravda i istina nedostižne. Ne znaju da su one kao voda, uvek nađu put.
Ona većinska, dobronamerna i časna Srbija, bez obzira na političke razlike, danas upućuje poslednji pozdrav supruzi velikog državnika.
Ne zna se da li će Mirjanu Marković sahraniti u Srbiji, ili Rusiji. U jednoj zemlji se rodila i živela, a i druga je tokom godina progona postala njena. Bog dušu da joj prosti i podari večni spokoj
 
Изчазак у 2 колоне може да има и неке позитивне пропратне ефекте. Сигуран сам да један део бирача позитивно гледа на агресивно дистанцирање Заветника од остатка опозиције, нарочито пробриселске.
Ti si pijan.
 
Uz sve ideološke razlike mnogo lakše će proevropska ili građanska opozicija kako god da nađe zajednički jezik oko eventualne postizborne koalicije sa Jeremićem,novim DSS-om i Raduletom nego sa Boletom i Zavetnicom to je više nego jasno tako da 2 kolone desnih možda i nije tako loša stvar
Matematika kaze da ni u snu NEMA dovoljno za postizbornu koaliciju bez svih, bas svih ovih gore pomenutih. A i tada su sanse tek mozda na vidiku...
Tako da je jasno da svako ko vec sad nalazi raznorazne izgovore kako ne bi mogao sa bilo kim od pobrojanih *zbog ovog i onog* i sl. prenemaganja je jasno da radi za OCUVANJE Vucica na vlasti
 
Изчазак у 2 колоне може да има и неке позитивне пропратне ефекте. Сигуран сам да један део бирача позитивно гледа на агресивно дистанцирање Заветника од остатка опозиције, нарочито пробриселске.
Distanciranje Zavetnika od ostatka opozicije (bilo koje pa i probriselske) znaci samo da oni i ne zele da se Vucic smeni. I ne moze da znaci nista drugo.
Ako to neko ne vidi ili je neinformisan (da ne kazem glup) ili *ne vidi* tj. takodje radi za Vucica
 
Boško ako ima malo mozga i/ili slobode izbora, da se makne od zavetnika i priđe Jovanoviću i Jeremiću. Takođe i ludi Radule da se pozove i neki istaknuti vanstranački desničari i da ostave udbašicu Micu same. Dogovore se o tehničkoj koaliciji sa SPN na i da razmontiraju bandu. Posle na slobodne izbore pa neka se prebrojavaju ideološki.
Iskreno nema opozicionog lidera sa obe strane kome verujem išta i da nije službin, ali kada mora,mora.
Ovaj DSS dokument je na mestu, ko je protiv toga radi za Vučića i tu nema šta.
 
"Nema drame": Miloš Jovanović za Nova.rs nakon propalih pregovora desnice da nastupe na jednoj listi na izborima

https://nova.rs/posts/nema-drame-mi...esnice-da-nastupe-na-jednoj-listi-na-izborima
„Sa jedne strane su Novi DSS i POKS, dok su sa druge strane Zavetnici i Dveri. Neke naše razlike su ostale, kako dalje protiv ovog režima, pa smo doneli odluku da se ide u dve kolone. Moram da kažem da će građani možda i imati bolji izbor, a mi ćemo se svim ovim strankama nastaviti dobru saradnju. Nema nikakve drame, vreme je da sada pričamo o programima“, poručuje Jovanović.

Дакле, и Мица и Јовановић причају о две колоне, а у питању су коалиције које су до сада већ постојале.

Нигде не помињу Народну странку.

Што даље значи да ће десница у три или четири колоне.
1. Вратари и Аветници,
2. Нови ДСС и Пох
3. Народна странка (дјб)
4. ДЈБ


Не видим ни један разлог да се Народна странка и ДЈБ не удруже, макар у техничку коалицију.

Вероватно се затеже око броја мандата, али ту ДЈБ мора да попусти, јер је далеко слабија страна од Народне странке.
 

Back
Top