Рropali pregovori "državotvorne opozicije", Stamenkovski sprečio dogovor

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
76.331

Рropali pregovori „državotvorne opozicije“, Stamenkovski sprečio dogovor​

VESTI Autor: Jovana Štetin Lakić 30. okt 202311:09 147 komentara

Podeli :​

1698500946-Beta-ijlldvms38-750x500.jpg
Beta/Milan Obradović
Predstavnici "državotvorne opozicije" nisu na sastanku koji je u nedelju trajao više od pet sati postigli dogovor o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima. Kako je za N1 potvrđeno u vrhu jedne od stranaka učesnica, bili su na korak do dogovora dok se na sastanku nije pojavio Stefan Stamenkovski iz stranke Zavetnici, koji nije dozvolio da dokument bude potpisan.

Prema saznanjima N1, sastanak je održan u prostorijama Novog DSS-a u Beogradu i provobitno je dokument o zvaničnoj saradnji predložio predsednik te partije Miloš Jovanović. Potom je dokument navodno dorađen od strane Vuka Jeremića, predsednika Narodne stranke i kao takav je usaglašen između Novog DSS-a, Dveri, Zavetnika POKS-a i Narodne stranke.
U trenutku kada je trebalo da bude potpisan, na sastanku se pojavio Stefan Stamenkovski, koji do tog trenutka nije bio prisutan, koji je rekao da je za Zavetnike takav sporazum neprihvatljiv. To sve znači da su gotovo propali pokušaji desnice da, poput proevropske opozicije, nastupi na jednoj listi.

POVEZANE VESTI​


Obradović: Formiranje patriotskog i državotvornog bloka početak nove ere srpske politike

VESTI
08. okt 202331

Đurđević Stamenkovski: Većina građana podržava naše stavove, čak i ako ne glasaju za nas

VESTI
09. okt 202339

Matija Bećković: Dok sam ja bio na sastanku stranaka desnice dogovor o jednoj listi je bio postignut

VESTI
pre 13 min0
U dokumentu u koji je N1 imao uvid, u sporazumu koji nije prihvaćen piše da se obavezuju da neće biti saradnje sa strankama na vlasti na bilo kom nivou, a saradnja sa drugim opozicionim strankama na republičkom nivou moguća je jedino na tehničkom nivou u cilju „demokratizacije društva, oslobađanja medija i institucija, i organizovanja novih slobodnih i demokratskih izbora“ u roku od šest meseci nakon formiranja takozvane prelazne Vlade posle izbora u decembru 2023. godine.
Takođe se navodi da je na nivou grada Beograda i ostalih opština u kojima će biti organizovani izbori, saradnja sa strankama proevropske opozicije „moguća“ i da u tom slučaju ideološke razlike nisu presudne za formiranje lokalnih vlasti. Okosnica zajedničkog plana za parlamentarne izbore je smena režima koji je, kako piše, „prihvatio tzv. francusko – nemački plan za nezavisnost Kosova i Metohije“.
Jedan od zahteva je bio i da se potpisnici ovog dogovora na njegovo ispunjenje obavežu javno, što je i bio plan dok na sastanak nije došao Stamenkovski. Osim Miloša Jovanovića i Vuka Jeremića, sastanku su prisustvovali i Boško Obradović, Vojislav Mihailović, Dušan Proroković, Miloš Ković, Matija Bećković, Milo Lompar, dok Milica Đurđević Stamenkovski nije bila tu.
Kako N1 saznaje, novi sastanak nije zakazan i za sada nema izgleda da će „nepremostive razlike biti prevaziđene“.

https://n1info.rs/vesti/propali-pregovori-drzavotvorne-opozicije-stamenkovski-sprecio-dogovor/

Дакле, захваљујући Н1 сада знамо ко је вјера а ко је невјера!
 

Matija Bećković: Dok sam ja bio na sastanku stranaka desnice dogovor o jednoj listi je bio postignut​

VESTI Autor: Beta 30. okt 202312:29 0 komentara

Podeli :​

matija-beckovic-medija-centar-beograd-25761-750x422.jpeg
Medija centar Beograd
Akademik Matija Bećković izjavio je da su se stranke desnog bloka juče dogovorile o formiranju jedinstvene izborne liste.

Bećković je agenciji Beta kazao da je on prisustvovao višečasovnom sastanku sve dok nije došlo do dogovora između lidera stranaka tzv. državotvorne opozicije o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.
Na pitanje Bete da li je tačno saznanje N1 da je suprug predsednice Zavetnika Milice Đurđević Stamenkovski u poslednjem trenutku sprečio potpisivanje koalicionog dogovora, Bećković je rekao da se to nije desilo dok je on bio na sastanku.


Propali pregovori „državotvorne opozicije“, Stamenkovski sprečio dogovor

VESTI
11:09129

Zavetnici potvrdili izlazak u dve kolone, Đurđević Stamenkovski kaže – nema mesta intrigama

VESTI
pre 21 min0
„Ko je on da spreči dogovor lidera stranaka? Ne znam ništa o tome“, rekao je Bećković.
Kako je za N1 potvrđeno u vrhu jedne od stranaka učesnica sastanka, lideri stranaka desnog bloka bili su na korak do dogovora dok se na sastanku nije pojavio Stefan Stamenkovski iz stranke Zavetnici, koji nije dozvolio da dokument bude potpisan.
Prema saznanjima N1, sastanak je održan u prostorijama Novog DSS-a u Beogradu i provobitno je dokument o zvaničnoj saradnji predložio predsednik te partije Miloš Jovanović. Potom je dokument dorađen od strane Vuka Jeremića, predsednika Narodne stranke i kao takav je usaglašen između Novog DSS-a, Dveri, Zavetnika POKS-a i Narodne stranke.
U trenutku kada je trebalo da bude potpisan, na sastanku se pojavio Stefan Stamenkovski, koji je rekao da je za Zavetnike takav sporazum neprihvatljiv.

Đurđević Stamenkovski potvrdila da neće biti jedne liste​

 

Zavetnici potvrdili izlazak u dve kolone, Đurđević Stamenkovski kaže – nema mesta intrigama​

VESTI Autor: N1 Beograd 30. okt 202312:22 0 komentara

Podeli :​

1697798368-ANA7623_685_b-copy-750x499.jpg
FoNet/Ana Paunković
Takozvana državotvorna opozicija izaći će na predstojeće izbore u dve kolone, potvrdila je za N1 Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Srpske stranke Zavetnici.

Kako je Đurđević Stamenkovski navela u odgovoru za N1, savez koji čine Dveri, Zavetnici i koalicija „NADA“ , imali su nekoliko „kontruktivnih razgovora“, a između dve koalicije postoji „neupitna načelna saglasnost oko principa koji se tiču odbrane države, odbacivanja francusko-nemačkog plana i neophodnosti promene politike i vlasti u Srbiji“.
„Odluka o nastupa u dva izborna formata je već ranije doneta, ali smo kao odgovorni ljudi nastavili razgovore o modelima saradnje“, izjavila je predsednica Zavetnika.
Komentarišući pisanje N1, da je „državotvorna opozicija“ bića na pragu postizanja dogovora posle petočasovnih razgovora, dok se nije pojavio Stefan Stamenkovski, njegova supruga Milica Đurđević Stamenkovski kaže da nema mesta bilo kakvim intrigama i pokušajima da se pronađe krivac, kako bi se uneo razdor.


Propali pregovori „državotvorne opozicije“, Stamenkovski sprečio dogovor

VESTI
11:0989
„Mi smo imali izuzetnu saradnju u borbi protiv francusko-nemačkog plana i to iskustvo ostaje pozitivno“, poručila je Đurđević Stamenkovski.
Ona je dodala da je razmenjeno mišljenje i o izbornim strategijama, a da je zaključak da dve koalicije mogu da postignu potrebnu motivaciju birača izlaskom u dve kolone.
„U pitanju su stranke koje su kao državotvorne i patriotske ušle u parlament prošle godine, i koje kao takve izlaze na predstojeće izbore. To potvrđuje našu doslednost, principijelnost i posvećenost srpskim nacionalnim interesima. Obe koalicije imaju svoje komunikacione strategije, a razlike koje u pristupima postoje, omogućiće nam takozvani veći domet i prostor u izbornoj kampanji. Razlike se ne tiču osnovnih principa, već su strateške prirode i iskoristićemo ih za podizanje čitavog patriotskog biračkog tela na viši nivo“, poručila je.
Prema njenim rečima, to što na „patriotskom polu opozicije“ nema samo jedne kolone, ne znači da nema i jedinstva i da ga neće biti.
„Mi predstavljamo nove snage i sabranost u jednu kolonu nije neophodna, štaviše, imamo procene i razloge koje favorizuju dve velike liste nacionalne opozicije“, kazala je Đurđević Stamenkovski.
 
Пре свега лоша порука од стране деснице. Уместо да демонстрирају снагу и јединство поново су нагласак ставили на тражење шпијуна и преиспитивање опозиционог карактера актера на том политичком спектру. Није лоше ни ако изађу у две колоне али онда није требало замајавати јавност. НАДА, Народна и ДЈБ МОРАЈУ да изаћу заједно!!! Ако не изађу то већ хоће бити катастрофа.
 
Изчазак у 2 колоне може да има и неке позитивне пропратне ефекте. Сигуран сам да један део бирача позитивно гледа на агресивно дистанцирање Заветника од остатка опозиције, нарочито пробриселске.
 
šta će ti dve iste teme???

Хм...

оно је била ауторска тема, моје питање ко руши државотворну опорбу,

а овде имамо новинску вест.

Мада, у праву си. Овом темом добијамо одговор на ону моју претходну тему која је садржала питање ко руши патриотску опорбу.

Одговор је, фамилија Стаменковски и њихово породично предузеће.
 
Uz sve ideološke razlike mnogo lakše će proevropska ili građanska opozicija kako god da nađe zajednički jezik oko eventualne postizborne koalicije sa Jeremićem,novim DSS-om i Raduletom nego sa Boletom i Zavetnicom to je više nego jasno tako da 2 kolone desnih možda i nije tako loša stvar

Нисам разумео ко су те две колоне, тј. друга.

Прва, ок, Бошко и Аветница

Друга?

Нови ДСС, ПОХ и Народна?

Милош Јовановић је разговарао само са парламентарном опозицијом, дакле, искључио је ДЈБ из разговора. ДЈБ није ни присуствовао овим разговорима.

Ипак, нигде нема вести о приближавању Народне и Нове ДСС. Барем не још увек. Ни на Тњитеру.
 
Хм...

оно је била ауторска тема, моје питање ко руши државотворну опорбу,

а овде имамо новинску вест.

Мада, у праву си. Овом темом добијамо одговор на ону моју претходну тему која је садржала питање ко руши патриотску опорбу.

Одговор је, фамилија Стаменковски и њихово породично предузеће.
Ја не бих журио са закључцима тако да сам и даље врло опрезан и резервисан. Милош је, иако ми је идеолошки међу ближима, млака вода већ годинама. Ако не направи коалицију са Народном странком и по могућству ДЈБ то ће бити веома лош знак и веома лоша порука. И наравно не би добио мој глас у том случају. Толико од мене.
 
Нисам разумео ко су те две колоне, тј. друга.

Прва, ок, Бошко и Аветница

Друга?

Нови ДСС, ПОХ и Народна?

Милош Јовановић је разговарао само са парламентарном опозицијом, дакле, искључио је ДЈБ из разговора. ДЈБ није ни присуствовао овим разговорима.

Ипак, нигде нема вести о приближавању Народне и Нове ДСС. Барем не још увек. Ни на Тњитеру.
Mediji su nagoveštavali da bi tu drugu kolonu činili novi DSS,NS i DJB a i oni sami pričaju o ujedinjnju tako da logično bi bilo da se nekako na kraju ujedine doduše ovo je i dalje u sveri nagađanja ja još nisam recimo čuo da se DJB jasno odredio oko toga ali Jeremić recimo jeste
 
Mediji su nagoveštavali da bi tu drugu kolonu činili novi DSS,NS i DJB a i oni sami pričaju o ujedinjnju tako da logično bi bilo da se nekako na kraju ujedine doduše ovo je i dalje u sveri nagađanja ja još nisam recimo čuo da se DJB jasno odredio oko toga ali Jeremić recimo jeste

Можда је и боље две колоне.

Прва, клеро колона Бошка и Аветнице,

а друга ДОС колона Јовановића и Јеремића.
 

На овом састанку ДЈБ није присуствовао.

Јуче је неко поставио овде негде јутуб клип где је Милош Јовановић гостовао, и он је причао само о парламентарној опозицији. И овај састанак је одржан у просторијама Нове ДСС и ДЈБ није био присутан.

Рекло би се да Милош Јовановић игнорише ДЈБ, а ако их игнорише, зашто би их примао у коалицију. Народна би их вероватно примила, али ако је ту негде око цензуса, лакше им је да направе коалицију са Новом ДСС (или Новим ДСС како ли се каже), него са ДЈБ.

ДЈБ ће можда да извиси за коалицију.

Од њихових 2 %, пола од тога ће да оде другим листама, а пола ће сам ДЈБ да однесе кад добије 1 % на изборима.

Мада, у оваквом тренутку, греота је да се баци сваки глас.

Десни би требало да приме у коалицију ДЈБ, а леви Тадића (мада га вероватно Ђилас не подноси, отуд Тадић увек ван свих договора).
 
На овом састанку ДЈБ није присуствовао.

Јуче је неко поставио овде негде јутуб клип где је Милош Јовановић гостовао, и он је причао само о парламентарној опозицији. И овај састанак је одржан у просторијама Нове ДСС и ДЈБ није био присутан.

Рекло би се да Милош Јовановић игнорише ДЈБ, а ако их игнорише, зашто би их примао у коалицију. Народна би их вероватно примила, али ако је ту негде око цензуса, лакше им је да направе коалицију са Новом ДСС (или Новим ДСС како ли се каже), него са ДЈБ.

ДЈБ ће можда да извиси за коалицију.

Од њихових 2 %, пола од тога ће да оде другим листама, а пола ће сам ДЈБ да однесе кад добије 1 % на изборима.

Мада, у оваквом тренутку, греота је да се баци сваки глас.

Десни би требало да приме у коалицију ДЈБ, а леви Тадића (мада га вероватно Ђилас не подноси, отуд Тадић увек ван свих договора).
Tačno bolje da desni prihvate DJB a oni proevropski Tadića samo će štetu napraviti ako opet budi išli solo kao prošle god.
 

Back
Top