Rovi Jesher Salegumba - slikar koji sa duše pere prašinu svakodnevice.

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
345.510
Rovi Jesher Salegumba, filipinski umetnik, diplomirao je 2007. godine na Fakultetu lepih umetnosti Univerziteta Filipina. U svoje uticaje ubraja Gustava Klimta i Hijeronimusa Boša. Iskusan u digitalnoj umetnosti, Rovi koristi karakterističan, precizno kontrolisan stil impasta na svojim slikama ulja, za razliku od često nasumičnih manira drugih umetnika. Kombinujte ovo sa njegovim jednako pažljivim prikazivanjem senki, a nastala umetnička dela imaju veoma oštre, čiste linije i zamršene teksture koje dosledno izazivaju divljenje ljubitelja umetnosti.

Salegumbin omiljeni medij u slikarstvu je ulje. Inspiraciju crpi iz prirode i okoline, poezije, književnosti, muzike, mitova i legendi, a ponekad i iz ličnih iskustava.
On plete fascinantne i inspirativne priče koje su mu ljudi vezali, ponekad se baveći metafizičkim i duhovnim. Najčešći subjekti na njegovim slikama su stilizovane
ljudske figure koje koriste ptice da simbolizuju njegovu ličnu metaforu za dušu ili duh.Po rečima Pabla Pikasa, umetnost pere sa duše prašinu svakodnevice.

Rovi je otkrio da su njegovi nadrealni ljudski i životinjski oblici inspirisani bićima iz Vrta zemaljskih užitaka Hijeronimusa Bosha.
Njegovi radovi pokazuju jedinstvenu slikarsku tehniku, sa veoma oštrim i čistim linijama na koje utiče njegova pozadina u digitalnoj umetnosti. On koristi čistu i „kontrolisanu“ impasto tehniku za razliku od slobodnog, pomalo „haotičnog“ impasta na većini slika. On koristi tehniku „impasto“ da bi postigao trodimenzionalni
prikaz u svojim radovima.
Cliprovi.jpg
 

Back
Top