Roštiljanje za prvi maj?

IMG_20240501_123727.jpg
 
Ma naravno da ne, nego su se poklopila dva bitna praznika kod "srba", zato me interesuje mišljenje.
Na koju stranu će oni prevagnuti (kao i ja sam).
Претражи мало интернет. Не тако давно 1 мај је био на велики петак.
Зашто првог маја "мора" бити сусрет са пријатељима и ту "мора" бити роштиљ ? Не видим ту никакву обавезу. То је више мода а није ни обичај ни обавеза.
 
Još i onaj vetar užasni.

Mene su moji konačno oslobodili kampovanja u dvorištu. Ranijih godina
pola grada dovedu, razapnu šatore i isele mene na dva dana. :lol:
E pa nije bilo nekog vetra, al smo se mlatili na reci gotovo ceo dan .
Tek smo kući videli koliko smo crveni.
Natrapala sam niveu ko luda , deca kažu "gle kakva si ko snežna kraljica" 😁
Ali evo, kako planem, tako mi se brzo koža i smiri.
 
Koliko rostilja objavljenih juce po instagramu, fejsu i slicno. Ja, zaista ne znam da li ovaj nas narod kapira koji je juce bio dan? Gledam ove kako se vec zovu influensere, pa te poznate svi ama bas svi kace slike, video sa rostiljima, strasno.
Mislim, ja nisam neki vernik, ali nas narod je definitivno zalutao i ne verujem da se moze vratiti, nema tu vise povratka.
Velika sreda je dan kada je Juda izdao Isusa, i posle velikog petka najtuzniji dan, to bi trebao svako da zna, na jucerasnji dan ni muzika nije opcija. Na jucerasnji dan treba da se mirno covek povuce sebi, u miru da isposti i tako bude na bozijoj strani taj dan, a ne suprotno kao sto se juce radilo izdajuci Isusa u sebi
Zar se ne moze rostiljati jedan dan u sledecij sedmici? Stvarno mi nije jasno gde smo to stigli, verujem da je bilo dosta onih koji su juce postili u miru, bez rostilja, alkohola i slicno, medjutim nekako imam osecaj da ovi drugi preovladavaju bar kada smo mi pravoslavni vernici u pitanju.
 

Back
Top