Romi se nastanili u Crkvi svetog Pavla

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.mondo.rs/s204142/Info/Svet/Romi_se_nastanili_u_Crkvi_svetog_Pavla.html
Oko 150 Roma čiji je kamp srušen našlo je smeštaj u Rimu u jednoj od najstarijih hrišćanskih crkvi zbog čega su ušli u spor s gradskim zvaničnicima koji hoće da ih isteraju.

v204142p0.jpg

Samo oko 10 Roma prihvatilo je danas ponudu gradskih vlasti od 500 evra po porodici za pristanak da budu vraćeni u zemlju porekla, preneli su italijanski mediji.

Većina tih Roma su rumunski državljani.

Romi su počeli juče da se useljavaju u baziliku Svetog Pavla izvan zidina.

Agencija ANSA je navela da je grupi od 150 Roma, među kojima su u deca i bebe, bilo dozvoljeno da prenoće u dve sobe pored manastira bazilike.

Nekima od njih koji su danas otišli na posao ili nabavku kasnije nije bilo dozvoljeno da se vrate.

.............................
..............................
Роми народ без стида и срама, који нема поштовања
ни према самомо себи, ни према светињама...
:per: :per: :per:

http://www.mondo.rs/s204142/Info/Svet/Romi_se_nastanili_u_Crkvi_svetog_Pavla.html
Oko 150 Roma čiji je kamp srušen našlo je smeštaj u Rimu u jednoj od najstarijih hrišćanskih crkvi zbog čega su ušli u spor s gradskim zvaničnicima koji hoće da ih isteraju.

v204142p0.jpg

Samo oko 10 Roma prihvatilo je danas ponudu gradskih vlasti od 500 evra po porodici za pristanak da budu vraćeni u zemlju porekla, preneli su italijanski mediji.

Većina tih Roma su rumunski državljani.

Romi su počeli juče da se useljavaju u baziliku Svetog Pavla izvan zidina.

Agencija ANSA je navela da je grupi od 150 Roma, među kojima su u deca i bebe, bilo dozvoljeno da prenoće u dve sobe pored manastira bazilike.

Nekima od njih koji su danas otišli na posao ili nabavku kasnije nije bilo dozvoljeno da se vrate.

.............................
..............................
Роми народ без стида и срама, који нема поштовања
ни према самомо себи, ни према светињама..
.
:per: :per: :per:

Одушевљен сам том ЦИГАНСКОМ ДЕКАДОМ...:per:...........:hahaha:

Narod koji sakati svoju decu da bi prosili za njih ...sta reci?

p.s.

To NVO ne vide , to ih ne dotice. Valjda misle da njihovi roditelji mogu da ih muce, sakate, teraju da prose...sve dotle dok ih drugi vole i uvazvaju. Koje licemerje!

i naš narod i roditelji sakate svoju decu kako bi ona kasnije prosila za njih, s tom razlikom što ih sakati mentalno.
šta čemo sad

Narod koji sakati svoju decu da bi prosili za njih ...sta reci?

p.s.

To NVO ne vide , to ih ne dotice. Valjda misle da njihovi roditelji mogu da ih muce, sakate, teraju da prose...sve dotle dok ih drugi vole i uvazvaju. Koje licemerje!

Za halabuku i kukanje nad sakatim gancima se evrići ne dobijaju , pa samim tim i ne mogu biti predmet interesovanja i ozbiljnijeg angažmana domaćih NVO....

ako ti do sada nije jasno kako razmišlja prosečni srbin ..
i ako ti nije jasno kakva sve sranja srpsko dete mora da proguta tokom svog odrastanja (od mitova i legendi, preko četnika i partizana, vere i sujeverja, nacionalizma i idolatrije, suludih običaja i navika itd..) onda..bolje ti ne pojašnjavam

Ne razumem tu potrebu nekog izjednacavanja sa Srbima, bezanja od teme.

Ovo nije tema o Srbima, vec o Romima. Sme li neko da kaze da su Romi narod koji ne moze da se socijalizuje ni u visokorazvijenim zemljama kao Italija? Ja nemam problem sa tim. Svaki dan gledam male Rome ili Cigancice sto je meni normalniji naziv, jer ih tako zovu svuda u svetu samo je kod nas zabranjeno.Dakle, gledam ih kako prose na semaforima...deca od 3-4 god. Bosa, gola..bez zastite odraslih..pa se pitam kakva je to majka izbacila dete na ulicu ? Gde je tu ljudskost ?

Ima jos sirotinje , i te kako ima pa se niko ne ponasa tako nehumano prema svom potomstvu kao Romi.

Ne razumem tu potrebu nekog izjednacavanja sa Srbima, bezanja od teme.

Ovo nije tema o Srbima, vec o Romima. Sme li neko da kaze da su Romi narod koji ne moze da se socijalizuje ni u visokorazvijenim zemljama kao Italija? Ja nemam problem sa tim. Svaki dan gledam male Rome ili Cigancice sto je meni normalniji naziv, jer ih rako zovu svuda u svetu samo je kod nas zabranjeno.Dakle, gledam ih kako prose na semaforima...deca od 3-4 god. Bosa, gola..bez zastite odraslih..pa se pitam kakva je to majka izbacila dete na ulicu ? Gde je tu ljudskost ?

Ima jos sirotinje , i te kako ima pa se niko ne ponasa tako nehumano prema svom potomstvu kao Romi.

a otkud ti znaš da mi po Norveškim standardima nismo retardirana deca?

btw, da samo vidiš kako žive (ne samo deca, nego svi) po ulicama Kalkute, Bombaja..razni ljudi, razne kulture, kriterijumi..

a otkud ti znaš da mi po Norveškim standardima nismo retardirana deca?

btw, da samo vidiš kako žive (ne samo deca, nego svi) po ulicama Kalkute, Bombaja..razni ljudi, razne kulture, kriterijumi..

Pazi, nema te NVO ili toga na javnoj sceni koji ce da mi ispere mozak toliko da ne vidim sta mi se desava pred ocima.

Prihvatam i pozitivnu diskriminaciju ako ima neki uspeh i pravedan cilj, ali ne mogu da razumem da se cuti na ocigledno mucenje i zloupotrebu dece. O tome niko ne govori, a ta deca su roblje..pravo roblje .

Kao uostalom i ti Romi u Kalkuti, Bombaju koje si spominjao. Isti koreni.

moje je mišljenje da crkve, hramovi isl - I NE TREBA da zvrje prazne.

Ako su to hramovi humanosti, tolerancije i sličnog..onda je sasvim normalno da se pod njihovim okriljem udome beskućnici. Da li grešim?

Taj hram nije samo obicna crkva nego i kulturno i umetnicko blago celog covecanstva. Ja je barem vise tako dozivljavam nego kao verski objekat...

Ali mandovi nemaju osecaj za lepo i u stanju su da oskrnave sve cega se dotaknu...

U Kragujevcu su skinuli lavove sa fontane u velikom parku, 8 lavova je bilo, inace taj park je kultno mesto u gradu i za setnje sa porodicom preko dana a i za nocno blejanje sa gitarom i bombom piva. I ne idu samo klosari vec ima i fensera i svakakve ekipe...

Уосталом погледајте критике за дискриминацију,

Prošlogodišnje iseljavanje Roma iz naselja kod Gazele bilo je nasilno i nelegalno, ocenila je danas istraživač Amnesti internešenel za Balkan Šon Džonsi i najavila da ova organizacija, tim povodom, pokreće akciju da im se obezbedi adekvatan smeštaj, apelujući na vlast da zaustavi prinudna iseljavanja iz nelegalnih romskih naselja širom Srbije.

Ona je na konferenciji za novinare izjavila da su Romima kod Gazele prekršena ljudska prava, jer su prinudno preseljeni, dok im alternativni i adekvatni smeštaj nije obezbeđen.

Na taj način, vlasti Srbije i Beograda su prekršile međunarodne konvencije o zaštiti ljudskih prava koje su potpisale, smatra Džons i najavljuje da će kod institucija EU zahtevati da izvrše pritisak da se taj problem reši. Ona je podsetila da su sa Evropskom investicionom bankom (EIB) i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EIBD) potpisani ugovori da se Romima obezbedi odgovarajući smeštaj, kao uslov za dobijanje kredita za obnovu mosta Gazela i gradskih saobraćajnica, ali smatra da to nije ispoštovano.

Mi razumemo da je kriza i u Srbiji u da se teško živi, ali iseljavanje protiv nečije volje i bez ikakve pravne zaštite ne može se tolerisati, rekla je Džons. Ona je ukazala da je ispod Gazele, za manje od tri sata, 114 porodica raseljeno u metalne kontejnere, a ostale 64 porodice na područje južne Srbije.

Džons je napomenula i da "za Rome nisu ispoštovani dogovori o pružanju šanse za zaposlenje, kao i da su ugovori za kontejnerski smeštaj potpisani na vreme od pet godina, ali da odgovarajući smeštaj mora da im se obezbedi u mnogo
kraćem roku".

и како је урађено ван система људских права и вриједности коме просрбија тежи по сваку цену,

U skladu sa programom Akcionog plana za raseljavanje nehigijenskog naselja ispod mosta „Gazela” odlučeno je da će raseljene porodice biti privremeno preseljene u mobilne stambene jedinice na nekoliko lokacija u Beogradu, do njihovog trajnog stambenog zbrinjavanja.

Ugovor o korišćenju mobilnih stambenih jedinica (koji potpisuju predstavnici raseljenih porodica, prim. aut.) utvrđuje (...) dužinu perioda korišćenja stambenih jedinica do trajnog stambenog zbrinjavanja.

Nakon obezbeđivanja nekog vida trajnog stambenog zbrinjavanja, raseljene porodice će sa gradom sklopiti nove ugovore za korišćenje tih stambenih jedinica.

Izvodi iz Akcionog plana koji je Gradsko veće usvojilo u avgustu 2009. godine

Back