РОМИ И ЊИХОВ ПОЛОЖАЈ

Подржавате ли формирање Ромске Кнежевине како би се Роми заштитили од дискриминације?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Evropenda

Domaćin
Banovan
Poruka
4.980
Ром значи човек. Људина. Ромина.

Роми су већ вековима дискриминисани у Србијанском друштво. Много зала смо начинили према том дивном народу и много смо огрешили душу у њих.

Малолетни Душан Јоавновић је брутално убијен само зато што је Ром. То је гнусан злочин који не смемо да заборавимо и пред којим не смемо затварати очи.
Нико се није извинио породици Душана Јовановића због погибије сина истих. Ниједан државни званичник. То је љага која још увек стоји на лицу Србије.
Душан Јовановић није добио улицу. Иако је погинуо јуначки и херојском смрћу. Иако сваки фићфирић има улицу, чак и генерали који су ратовали и убијали друге људе, Душан Јовановић је нема.

Пре пар месеци један Ром је претучен у градском превозу. Добио је неколико удараца. Геноцид над Ромима се наставља пуном паром. Те батине што је добио одразиће се и код њега се појавио стрес, који даље води ка психичким поремећајима а они ка болести и смрти. Не смемо ћутати над таквим појавама. Храбра и истраживачка Б92 је једина посветила пажњу овом гнусном нападу над поменутим Ромом, на чему им много хвала.

Ако не верујете да се спроводи дискриминација над честитом ромском нацијом, лако се можете уверити у то. Дођите на разговор за посао маскирани у Рома. Не да нећете добити посао и поред свих квалификације, већ можете лако добити батине, бити линчовани или убијени. Тој негативној пракси се под хитно мора стати на пут.

Роми само раде као певачи, музичари, продају на пијаци, скупљају секундарне сировине, раде физичке послове.
Где су Роми професори факултета?
Где су Роми научници?
Где су Роми спортисти?
Где су Роми лекари?
Где су Роми официри?
Кад ће Ром бити председник Србије?

То су све питања на која под хитно морамо дати одговор.

Ова за декана на Правном..

Хикси дај анкету да гласамо,....

Срочи је да буде онако проевропски...

П.С.

Тема ти је одлична и заслужује да је оценим највишом оценом..:ok:

Сао рома бабо,бабо.....:maramica:

Poslednja izmena:

Ова за декана на Правном..

Хикси дај анкету да гласамо,....

Срочи је да буде онако проевропски...

Ово је доказ моје тврдње. Србијански јутјуб је пун клерофашистичких клипова у којима се исмејавају Роми. То је стварно велика срамота.

Уместо да се такви клипови избришу, а постављачи осуде на деценијске робије, ти клипови су најпосећенији, што је довољан доказ да живимо у нацистичком и геноцидном друштву, које само чека повољну прилику да спали све мањине и високим пећима и погуши их у гасним коморама.

Срам те било!!

Добуко си ме разочарала. Ујела си ме за срце. Мислио сам да си искрена Европејка која живи за Евроинтеграције и Европске вредности. Кад оно, ти постављаш клипове који исмејавају Ромску мањину и вређају њена грађанска права.

Да сам ја председник, ти би истог часа ишла на робију због овога што си урадила.

Мада ја мислим да си ти нека клерофашисткиња која је лажно огрнула Европски плашт, издаје се за Европејку а у ствари на сваком кораку минира Европски процес.

Роми (Цигани) уживају сва уставом загарантовамна права као и сви остали држављани Србије..а често су та права и већа него што их имају припадници других националних заједница укључујући и већинску.
Они су сами изабрали свој пут и свој начин да се неинтегришу у заједницу и због тога немају права никоме да се жале....њихов избор а имају све могућности отворене а чак су често и поввлашћени.....

Срам те било!!

Добуко си ме разочарала. Ујела си ме за срце. Мислио сам да си искрена Европејка која живи за Евроинтеграције и Европске вредности. Кад оно, ти постављаш клипове који исмејавају Ромску мањину и вређају њена грађанска права.

Да сам ја председник, ти би истог часа ишла на робију због овога што си урадила.

Мада ја мислим да си ти нека клерофашисткиња која је лажно огрнула Европски плашт, представља се као Европејка а у ствари на сваком кораку минира Европски процес.

Ko se ismeva? :eek:

Samo slikovito dokumentujem tezak polozaj roma u nas.

Јел гледати емисију шатра на ТВ првој?

Диван ријалити шоу. Говори о проблемима са којима се сусреће ромска популација и о дискриминацији у друштву са којом су изложени. У свакој емисији гостује нека домаћа звезда, неки селебрити, нека славна личност.
Дивна емисија и требало би да буде што више таквих. Очекујем да у некој од наредних емисија гостује и патријарх Иринеј и да он живи неколико дана са Ромима.

Такође, у серији "војна академија" која говори о нашим НАТО соколовима, војсци Европске Србије, запазио сам једну сцену. Наима, Ивана Михић је уступила празну викендицу на коришћење једној угроженој и дискиминисаној ромској породици.
То је сјајан пример и показује шта сви ми треба да урадимо како би олакшали положај прекрасне ромске нације која је неправедно дискриминисана у овој нашој Србијици.

Роми су већ вековима дискриминисани у Србијанском друштво. Много зала смо начинили према том дивном народу и много смо огрешили душу у њих.

Малолетни Душан Јоавновић је брутално убијен само зато што је Ром. То је гнусан злочин који не смемо да заборавимо и пред којим не смемо затварати очи.
Нико се није извинио породици Душана Јовановића због погибије сина истих. Ниједан државни званичник. То је љага која још увек стоји на лицу Србије.
Душан Јовановић није добио улицу. Иако је погинуо јуначки и херојском смрћу. Иако сваки фићфирић има улицу, чак и генерали који су ратовали и убијали друге људе, Душан Јовановић је нема.

Пре пар месеци један Ром је претучен у градском превозу. Добио је неколико удараца. Геноцид над Ромима се наставља пуном паром. Те батине што је добио одразиће се и код њега се појавио стрес, који даље води ка психичким поремећајима а они ка болести и смрти. Не смемо ћутати над таквим појавама. Храбра и истраживачка Б92 је једина посветила пажњу овом гнусном нападу над поменутим Ромом, на чему им много хвала.

Ако не верујете да се спроводи дискриминација над честитом ромском нацијом, лако се можете уверити у то. Дођите на разговор за посао маскирани у Рома. Не да нећете добити посао и поред свих квалификације, већ можете лако добити батине, бити линчовани или убијени. Тој негативној пракси се под хитно мора стати на пут.

Роми само раде као певачи, музичари, продају на пијаци, скупљају секундарне сировине, раде физичке послове.
Где су Роми научници?
Где су Роми спортисти?
Где су Роми лекари?
Где су Роми официри?

ajde uoblici sta si hteo sa temom koju si otvorio..

protiv roma generalno nemam nista protiv..dok ne uticu na moj zivot..kao i bilo ko drugi..
koliko je jos momaka izbodeno i ubijeno u poslednjih godinu dana, a da nisu bili romi?

ne verujem da se sprovodi diskriminacija, jer da se sprovodi u gradu ne bi falio poklopac ni za jedan jedini saht..
ne bi mogli da voze prepravljene automobile koji nisu registrovani i da sakupljaju sekundarne sirovine..
adaptirala sam poslovni prostor i imala 80m2 neostecenog laminata koji je uredno bio slozen..pitala sam nekoliko sakupljaca sekundarnih sirovina da li im treba, sa namerom da im poklonim..
ni jedan nije hteo da uzme..i svi su pitali koliko placam odnosenje..
ne placam brate..uzeo je komsija NEROM za vikendicu..
ako na razgovor za posao dodjes neadekvatno obucen, makar bio i arijevac, neces dobiti posao..
sta je to sto tvrdis, zbog cega bi po tebi romi u odnosu na ostatak populacije trebali da dobijaju posao po prioritetu, nego diskriminacija ostatka srpske populacije?
pitam ja tebe - gde su svi ti romi koji navodis?lekari, oficiri,profesori,pa i predsednik?

ja ljude ne delim po veri,naciji,boji koze..
delim ih po onima koji zele da pripadaju nekoj sredini ili ne zele..
romi ne zele..
ako srbi neromi moraju da placaju poreze,rezije zasto bi romi bili toga postedjeni?
zasto romi mogu da nasele bilo koje parce zemlje, naprave kartonjerke i da za uzvrat za raseljavanje dobiju bespaltno na koriscenje uredjene stambene kontejnere u delu grada gde su raseljeni?
zasto ja ne mogu mirno da stanem ni na jedan semafor a da me ne spopadnu odmah sa sundjerima natopljenim prljavom vodom..
i kad kazem ''ne hvala'' ne zele da cuju dok mi ne zamusave ceo auto..
na sva ova pitanja pod hitno moramo da dobijemo odgovor..

ajde uoblici sta si hteo sa temom koju si otvorio..

protiv roma generalno nemam nista protiv..dok ne uticu na moj zivot..kao i bilo ko drugi..
koliko je jos momaka izbodeno i ubijeno u poslednjih godinu dana, a da nisu bili romi?

ne verujem da se sprovodi diskriminacija, jer da se sprovodi u gradu ne bi falio poklopac ni za jedan jedini saht..
ne bi mogli da voze prepravljene automobile koji nisu registrovani i da sakupljaju sekundarne sirovine..
adaptirala sam poslovni prostor i imala 80m2 neostecenog laminata koji je uredno bio slozen..pitala sam nekoliko sakupljaca sekundarnih sirovina da li im treba, sa namerom da im poklonim..
ni jedan nije hteo da uzme..i svi su pitali koliko placam odnosenje..
ne placam brate..uzeo je komsija NEROM za vikendicu..
ako na razgovor za posao dodjes neadekvatno obucen, makar bio i arijevac, neces dobiti posao..
sta je to sto tvrdis, zbog cega bi po tebi romi u odnosu na ostatak populacije trebali da dobijaju posao po prioritetu, nego diskriminacija ostatka srpske populacije?
pitam ja tebe - gde su svi ti romi koji navodis?lekari, oficiri,profesori,pa i predsednik?

ja ljude ne delim po veri,naciji,boji koze..
delim ih po onima koji zele da pripadaju nekoj sredini ili ne zele..
romi ne zele..
ako srbi neromi moraju da placaju poreze,rezije zasto bi romi bili toga postedjeni?
zasto romi mogu da nasele bilo koje parce zemlje, naprave kartonjerke i da za uzvrat za raseljavanje dobiju bespaltno na koriscenje uredjene stambene kontejnere u delu grada gde su raseljeni?
zasto ja ne mogu mirno da stanem ni na jedan semafor a da me ne spopadnu odmah sa sundjerima natopljenim prljavom vodom..
i kad kazem ''ne hvala'' ne zele da cuju dok mi ne zamusave ceo auto..
na sva ova pitanja pod hitno moramo da dobijemo odgovor..

Срам те било!! Дама а тако да прича. Позиваш на геноцид над Ромима. Ово се не сме толерисати и молим надлежне службе које ово прате да реагују и ухапсе дотичну због ширења верске, расне и друге нетрпељивости.

Где су Роми научници?
Где су Роми спортисти?
Где су Роми лекари?
Где су Роми официри?

Da ti ja kazem nesto ....nisu svi cigani isti ....velika vecina cigana su onakvi kakve ih znamo ali jedna mala manjina koja ima klikere imaju u dvoristu cesmu sa pozlacenim slavinama...u Petrovcu na Mlavi jedino ko ima vile su cigani kada kazem vile mislim na one vile iz filmova ...i pontijaka u dvoriste......u Pozarevcu kad se spustate od MADONE ka centru grada sa leve i desne strane sve one kucetine i viletine su ciganske.....ima i cigan mala blizu pozarevackog starog groblja znam bar troje ljudi(tj cigana) sto imaju lift u kuci .............i da ne spominjem okolna ciganska sela iz okoline Petrovca,Pozarevca,Kuceva..................ono sa pozlacenim slavinama imaju u Parizu kucetine sa bazenima i ogromnim BMW ima ispred kuce......deca im studiraju ali biznis samo :)

Romi rade to sto znaju da rade vecina nista ali zato manjina ebe kevu

Јел гледати емисију шатра на ТВ првој?

Диван ријалити шоу. Говори о проблемима са којима се сусреће ромска популација и о дискриминацији у друштву са којом су изложени. У свакој емисији гостује нека домаћа звезда, неки селебрити, нека славна личност.
Дивна емисија и требало би да буде што више таквих. Очекујем да у некој од наредних емисија гостује и патријарх Иринеј и да он живи неколико дана са Ромима.

Такође, у серији "војна академија" која говори о нашим НАТО соколовима, војсци Европске Србије, запазио сам једну сцену. Наима, Ивана Михић је уступила празну викендицу на коришћење једној угроженој и дискиминисаној ромској породици.
То је сјајан пример и показује шта сви ми треба да урадимо како би олакшали положај прекрасне ромске нације која је неправедно дискриминисана у овој нашој Србијици.

Твој ментални склоп и није за нешто умније од шатре и "мале невесте" када пишеш овакве глупости.

А некако не говориш ЗАШТО Цигани не користе своја права?

Мом сину је пре десетак дана ЦИГАНИН отео мобилни испред БЕОГРАЂАНКЕ...да сам га којим случајем ухватио и урадио оно што би сваки родитељ урадио...да ли бих ја био дискриминатор или само особа која је поступила исхитрено?

Ko će (nas) mene da zaštiti od istih?
Imaju veća prava nego drugi.
Eno primera radi na prf-u NEPRAVDA nalazi se tema gde se korisnica žali jer su je pred zgradom dok je šetala kera panduri navatali zbog neposedovanja lične karte.
Koji ciganin ima ličnu kartu?
Koji ciganin plaća prevoz?
Struju?
Vodu?
Koji ciganin ima vozačku dozvolu? :lol:
Koji ciganin ima saobraćajnu dozvolu? :lol:
Koji ciganin ima auto bezbedan za upotrebu? :lol:
Voze one improvizacije po Ibarskoj magistrali, obrenovačkom putu. Ugrožavaju tuđe živote. (iskreno da kažem zabole me za njihove). Neko treba da živi sa tim da je nekoga ubio ali ne svojom krivicom.
Aj nek neko ode u košutnjačku šumu, poseče stabla i napravi improvizaciju od kuće.

Твој ментални склоп и није за нешто умније од шатре и "мале невесте" када пишеш овакве глупости.

А некако не говориш ЗАШТО Цигани не користе своја права?

Мом сину је пре десетак дана ЦИГАНИН отео мобилни испред БЕОГРАЂАНКЕ...да сам га којим случајем ухватио и урадио оно што би сваки родитељ урадио...да ли бих ја био дискриминатор или само особа која је поступила исхитрено?

Био би геноцидаш јер у питању национална мањина а њихова права се морају поштовати у свим Европским и демократским земљама. Мањинама не сме да фали длака с главе уколико желимо да добијемо Датум За Почетак Преговора, а то је нешто што је најбитније у овом тренутку.

Био би геноцидаш јер у питању национална мањина а њихова права се морају поштовати у свим Европским и демократским земљама. Мањинама не сме да фали длака с главе уколико желимо да добијемо Датум За Почетак Преговора, а то је нешто што је најбитније у овом тренутку.

Ко не поштује њива права?
Да ли држава може да буде одговорна зато што они сами не желе да остваре своја загарантована права?

Цигани, како сами себе зову, на територији Србије живе вековима без већих проблема. Срби су један од ретких народа који није покушавао да их протера, и народ их овде у већини симпатише. Скинхедсовство смо, на жалост, увезли из просвећене Европе.

Где су Роми научници?
Где су Роми спортисти?
Где су Роми лекари?
Где су Роми официри?

Evo ti kratak odgovor...
Gde su romi koji su završili i osnovnu školu a kamoli fakultet? A ne zaboravimo da isti imaju pravo na besplatne udžbenike.
Ali mamama i tatama romima pucaju q-i i p-e za to.

Romi su lokomotiva ,, evropske ideje ,, i listom glasaju za DS - stoga DS ustavnim promenama treba da im se omoguci da naprave Romsku knezevinu ...

Najbolje da ta knezevina bude u Novome Sadu i okolini - a nasledni knez da bude Semo ..

Uostalom , tema je tipicno rasisticka i diskriminatoraska - jer autor tezi da napravi samo jednu Romsku knezevinu na teritoriji Srbije - iako treba da ih bude minimum tri - cetiri ... Zasto su Romi u Nisu i ponisavlju onemoguceni da ostvare svoja prava na knezevinu ( za naslednog kneza zna se - Daca iz Nis ) ? ... Strasno da i likovi koji se fale svojom privrzenosti evropskim standardima ovako pisu ...

Ово је доказ моје тврдње. Србијански јутјуб је пун клерофашистичких клипова у којима се исмејавају Роми. То је стварно велика срамота.

Уместо да се такви клипови избришу, а постављачи осуде на деценијске робије, ти клипови су најпосећенији, што је довољан доказ да живимо у нацистичком и геноцидном друштву, које само чека повољну прилику да спали све мањине и високим пећима и погуши их у гасним коморама.

A da ti skoknes do Poljske, Ceske, Slovacke, Svajcarske, Nemacke. Svedske, Holandije itd.? Kako svi vole da se prave pametni. Razumem te ako zelis da zaradis neku kintu, pa ovde vezbas da nasledis Natasu Kandic ili Biserko. To je ok. Ali ne pricaj gluposti kada ne znas kakvo je stanje u civilizovanim zemljama zapada.

Ови из Ресника врше притисак на Тому да не исељава Бориса из резиденције, пошто су чули да ће му, као бескућнику, Ђидо доделити / привремено..до следећих избора ?/ стамбени контејнер код њих !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back