Po čemu je brak "viši" oblik odnosa od vanbračne veze? Ne pitam u pravnom i crkvenom smislu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ni u čemu. Brak uopšte nije neophodan i mislim da će da nestane kao kasete za radio.Po čemu je brak "viši" oblik odnosa od vanbračne veze? Ne pitam u pravnom i crkvenom smislu.
Gledala sam dobar film (zaboravila sam naziv filma) u kome žena ( Suzan Saradon) kaže:Izvlačimo zaključak da si nagraisao kako god okreneš
Ima ta neka posebna vrsta ljubavi koja se budi i gradi u braku. Mnogo jača od privremene zaljubljenosti.
Koliko se njih uzelo iz ljubavi pa nakon par godina ta ljubav preraste u dosadu ili prezir . Nigdje nam nije zagarantovano ono “ happily ever after”.
Dobio si još jedan "društveno prihvatljiv status".Po čemu je brak "viši" oblik odnosa od vanbračne veze? Ne pitam u pravnom i crkvenom smislu.
Otkud znaš da ima pare? On ima pare, ali ona nije za pokazivanje. Nije riba.Удала јер овај кинту, на пример. А она је њему луткица коју показује где треба.
Otkud znaš da ima pare? On ima pare, ali ona nije za pokazivanje. Nije riba.
Нисам баш скапирала позитивну манипулацију? Користи је да би га сачувао? Од кога? За себе? Ипак за себе.Ja sam postavio teoriju da postoje dve vrste manipulacije: pozitivna i negativna.
Pozitivna je kada jeda od partnera iskreno voli ovog drugog i koristi razne metode kako bi ga sačuvao. Ne nanosi mu nikakvu štetu.
Negativna je kada jedan od partnera upravlja drugim partnerom kako bi ostvario ličnu korist, materijalnu ili bilo koju drugu (pumpamje ega, lečenje kompleksa...)
Која ти је топ у ком смислу? Атрактивна?Eto još jedna velika tačnost i zaljučak. Uglavnom kako god da iskombinuješ, negde moraš da polomiš zube. Pa bolje da lomim zube na neku koja mi je top, nego na neku koja će da mi dosadi za 3 godine![]()
Него и она има паре. То је.Otkud znaš da ima pare? On ima pare, ali ona nije za pokazivanje. Nije riba.
Ljubav je najbitija stvar i dobar karakter.Pre nekog vremena u društvu dohvatimo se teme ulaska u brak. I ja tu krenem sa izlaganjem kako neću da se ženim pre nego da uđem u brak radi reda ili zato što mi je vreme. I da u brak mora da se uđe iz ljubavi jer je to temelj koji će kasnije da vas veže.
Na to mi odgovara jedna drugarica kako ljubav tu i nije bitna i da ja to mnogo romantizujem. Ona se udala pre 6 meseci. Tu joj je bio i muž i ostatak društva. Kakav je vaš stav prema tome da devojka koja se tek udala pred svima kaže da ljubav nije bitna kod ulaska u brak? Mene bi realno bilo sramota i da sam muž i da sam ona.
Ono, ne ložimo se jedno na drugo, ali dobri smo partneri/saradnici i to je to.
Crkva je i te kako važna. Ne bi ni postjao niko da sveta veza žene i muškarca nije kanonizovana.Po čemu je brak "viši" oblik odnosa od vanbračne veze? Ne pitam u pravnom i crkvenom smislu.
Зато што си потписао да ћеш само са њом и једино са њом имати секс до смрти, твоје... или њене.Po čemu je brak "viši" oblik odnosa od vanbračne veze? Ne pitam u pravnom i crkvenom smislu.
Ma ok to, nego šta je tu "uzvišenije" od vanbračne veze? Što se tiče potpisa to ne bih davao ako ne moram.Зато што си потписао да ћеш само са њом и једино са њом имати секс до смрти, твоје... или њене.
Пре ће бити прво.
Ne razumem. Ko ne bi postojao?Crkva je i te kako važna. Ne bi ni postjao niko da sveta veza žene i muškarca nije kanonizovana.
Ljubav je racionalni stav i izbor, a ne tralala leptirici u stomaku.
Svakodnevni racionalni stav i izbor.
To sto se ljubav izjednacava sa nekim leptiricima, to je vec do ogranicenosti narativa i nerazumevanje konteksta.
Ja mislim da su brak izmislili ovi sto nisu yebali a zenama prosuli foru romantike. Jedino sto su bili u vecini pa je poslo za rukom. Samo su se zayebali sto su mislili: e ima za svakog.
Hoces reci: odrzavanje hijerarhije?brak je smanjenje anarhije tako je zamišljeno
Potpuno i apsolutno su precenjeni.obično patiš za tim leptirićima dok se smeškaš svojoj racionalnoj ljubavi dok gledate TV za novu godinu. i onda pogledaš kroz prozor "gde su moji leptirići"
možda su kao i precenjeni ali mislim da može i da se krene za njima bar pomalo