Romantizovanje braka

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izvlačimo zaključak da si nagraisao kako god okreneš😅
Ima ta neka posebna vrsta ljubavi koja se budi i gradi u braku. Mnogo jača od privremene zaljubljenosti.
Koliko se njih uzelo iz ljubavi pa nakon par godina ta ljubav preraste u dosadu ili prezir . Nigdje nam nije zagarantovano ono “ happily ever after”.
Gledala sam dobar film (zaboravila sam naziv filma) u kome žena ( Suzan Saradon) kaže:
" U braku si jedino pravi svedok nečijeg života". Sve drugo može i bez tog papira.
Meni ni taj dokaz da sam živela ili proživela, nije potreban. Sve zavisi ko kako shvata život!

Mene zeza što sam imao televizijske veze, a i zene kakve sam sanjao.
I kako ja da razumem da neko ulazi u vezu radi reda. Ja ne bih mogao jer mi je posle svega što sam prošao ti prelazak na lestvicu niže, a to ne bih :)

To što sam ja imao oni su možda gledali na tv. Mogu samo da zamisle, a možda ni ne mogu. Pa verovatno ko nije bio u takvim odnosima njemu je i "radi reda" dobro.

Poslednja izmena:
Ja sam postavio teoriju da postoje dve vrste manipulacije: pozitivna i negativna.
Pozitivna je kada jeda od partnera iskreno voli ovog drugog i koristi razne metode kako bi ga sačuvao. Ne nanosi mu nikakvu štetu.
Negativna je kada jedan od partnera upravlja drugim partnerom kako bi ostvario ličnu korist, materijalnu ili bilo koju drugu (pumpamje ega, lečenje kompleksa...)
Нисам баш скапирала позитивну манипулацију? Користи је да би га сачувао? Од кога? За себе? Ипак за себе.

Pre nekog vremena u društvu dohvatimo se teme ulaska u brak. I ja tu krenem sa izlaganjem kako neću da se ženim pre nego da uđem u brak radi reda ili zato što mi je vreme. I da u brak mora da se uđe iz ljubavi jer je to temelj koji će kasnije da vas veže.
Na to mi odgovara jedna drugarica kako ljubav tu i nije bitna i da ja to mnogo romantizujem. Ona se udala pre 6 meseci. Tu joj je bio i muž i ostatak društva. Kakav je vaš stav prema tome da devojka koja se tek udala pred svima kaže da ljubav nije bitna kod ulaska u brak? Mene bi realno bilo sramota i da sam muž i da sam ona.
Ono, ne ložimo se jedno na drugo, ali dobri smo partneri/saradnici i to je to.
Ljubav je najbitija stvar i dobar karakter.

Ljubav je racionalni stav i izbor, a ne tralala leptirici u stomaku.

Svakodnevni racionalni stav i izbor.

To sto se ljubav izjednacava sa nekim leptiricima, to je vec do ogranicenosti narativa i nerazumevanje konteksta.

obično patiš za tim leptirićima dok se smeškaš svojoj racionalnoj ljubavi dok gledate TV za novu godinu. i onda pogledaš kroz prozor "gde su moji leptirići"
možda su kao i precenjeni ali mislim da može i da se krene za njima bar pomalo

obično patiš za tim leptirićima dok se smeškaš svojoj racionalnoj ljubavi dok gledate TV za novu godinu. i onda pogledaš kroz prozor "gde su moji leptirići"
možda su kao i precenjeni ali mislim da može i da se krene za njima bar pomalo
Potpuno i apsolutno su precenjeni.

Jedna od najbesmislenijih stvari u zivotu.

Da, tacno je da mnogi pate za tim, ali ljudi generalno pate za time sto nemaju. Ako nemaju stabilnu racionalnu ljubav, pate za tim. Ako nemaju leptirice, pate za tim.

Back