Romantika,...

Kosuta:
Eto,... Sve moraju i da izvrnu. Lepo ih pitas za romantiku, a oni sve okrenu, ismejavaju... :(

Ma pusti Bhc-a, on je uvek malo fiju-fiju. :P Voli covek da se zabavlja, pa to ti je. ;)

Postoje romanticni mladici. No, ovde na Balkanu, vecina devojaka ocekuje upravo one koji to nisu... Za te "balkanske" devojke romantika je pateticnost, a romanticni mladici su slabici... Tako da i oni, cak i kada postoje, vrlo cesto padaju pod uticaju dominantnog misljenja vecine...

Eto, zadovoljna? ;)

iluzionista:
Kosuta:
Eto,... Sve moraju i da izvrnu. Lepo ih pitas za romantiku, a oni sve okrenu, ismejavaju... :(

Ma pusti Bhc-a, on je uvek malo fiju-fiju. :P Voli covek da se zabavlja, pa to ti je. ;)

Postoje romanticni mladici. No, ovde na Balkanu, vecina devojaka ocekuje upravo one koji to nisu... Za te "balkanske" devojke romantika je pateticnost, a romanticni mladici su slabici... Tako da i oni, cak i kada postoje, vrlo cesto padaju pod uticaju dominantnog misljenja vecine...

Eto, zadovoljna? ;)

Nisam. :( No, svako misli kako zeli i ja to postujem.
U ostalom gde postoje pravila, postoje i izuzeci.
Ako ce neko stalno misliti i raditi sta drugi zele, onda sigurno nema svoje stavove, zelje i misljenja, kao i uzivanja - u ovom slucaju romantika. Mislim da je romantika nesto pozitivno i lepo i zasto se onda na taj nacin i ne razlikovati od drugih?

-A čemu ti služi to što si bogat?
-Da kupim druge zvezde, ako ih neko otkrije.
"Ovaj", pomisli Mali princ, "rasuđuje skoro kao moj pijanac."
Ipak postavi još neka pitanja:
-Kako čovek može da poseduje zvezde?
-A čije su one? - mrzovoljno odgovori poslovni čovek.
-Ne znam. Ničije.
-Onda su moje, jer sam prvi na njih pomislio.
-A da li je to dovoljno?
-Svakako. Kad nađeš dijamant koji nije ničiji, onda je on tvoj. Kad otkriješ ostrvo koje nije ničije, ono je tvoje. Kad ti prvom padne na pamet neka ideja, ti je zaštitiš: ona je tvoja. A ja posedujem zvezde, pošto nikada niko pre mene nije pomislio na to da ih poseduje.
-To je istina - reče Mali princ. - A šta činiš sa njima?
-Upravljam. Brojim zvezde i prebrojavam ih - reče poslovni čovek. -To je teško. Ali ja sam ozbiljan čovek.
Mali princ još uvek nije bio zadovoljan.
-Ako posedujem maramu, mogu je staviti oko vrata i odneti je. Ako posedujem cvet, mogu ga ubrati i odneti. Ali ti ne možeš da ubereš zvezde!
-Ne, ali mogu ih staviti u banku.
-Šta to znači?
-To znači da na jednoj hartijici zapisujem broj svojih zvezda, a zatim tu hartijicu stavljam u fioku i zaključavam je.
-I to je sve?
-To je dovoljno!
"Zabavno je", pomisli Mali princ.
"I dosta je romantično. Ali nije baš mnogo ozbiljno."
Mali princ je o ozbiljnim stvarima imao sasvim drugačije predstave nego odrasle osobe.
-Ja, na primer - reče on - posedujem cvet koji svakodnevno zalivam. Posedujem tri vulkana koje pročišćavam jednom nedeljno. Jer čistim i onaj ugašeni. Nikad se ne zna. To što ih ja posedujem koristi i mojim vulkanima i mom cvetu. Ali ti nisi koristan zvezdama..."

srna33:

postoje i romanticni mladici i devojke koje to cene, samo cesto se nekako mimoidju, ne umeju da se prepoanaju.
Tako je ali zbog toga sto najcesce svoja osecanja i ono iskreno sto nose u srcu poklanjaju osobama koje to ne znaju da cene,nego ih ismevaju,nakon cega sve romantika ostaje skrivena od drugih koji bi to znali da postuju.

-Šta hoćeš da kažeš?
-Kada budeš noću gledao u nebo, budući da ću ja živeti na jednoj od njih, budući da ću se ja smejati na jednoj od njih, tebi će se činiti kao da se sve zvezde smeju. Ti ćeš imati zvezde koje znaju da se smeju!
I on ponovo prsnu u smeh.
-A kada se utešiš, jer čovek se uvek uteši, bićeš srećan što si me upoznao. Uvek ćeš mi biti prijatelj. Želećeš da se smeješ sa mnom. I ponekad ćeš otvoriti svoj prozor, tako, iz pukog zadovoljstva... A tvoji prijatelji će se čudom čuditi kada vide kako se smeješ gledajući u nebo. Tada ćeš im reći: - "Da, zvezde me uvek uveseljavaju!" A oni će smatrati da si lud. Uvaljivaću te u grdne neprilike... I on se ponovo nasmeja.
-To će biti kao da sam ti, umesto zvezda, poklonio hrpe malih praporaca koji umeju da se smeju..."
I on se opet stade smejati.

Na mojoj planeti uvek je bilo jednostavnog cveca, ukrasenog samo jednim redom latica, cveca koje nije zauzimalo mnogo mesta i koje nikome nije smetalo.
Ono bi se pojavljivalo ujutru na travi a uvece bi uvenulo.

(nastavak...)

mali princ i jagodica :lol:

"shta radish ovde sama"-upita znatizeljno mali princ.

"chekam da me uberu"-odgovori jagodica vishe za sebe.

mali princ se zamisli i reche-"a zashto si htela da te sretnem"

"nisam,ti si sam doshao.ja nemogu da hodam.a ti mozesh"-mudro primeti jagodica. :lol:

"pa dobro,samo ja idem u ovom pravcu josh od kraja prve knjige"-odlucno reche mali princ."znachi da si ti meni na putu"

jagodica se zamisli-"mozda je on u pravu.mozda zato stojim ovde vecj ovoliko vremena"

"znachi ti cjesh me ubrati"-pomirljivo primeti.

"necju.zashto to mislish?"-zbuni se mali princ.

"pa mislila sam da si ti onaj koji cje da me ubere.ali sad vidim da si neodluchan.znachi necjesh?"-zakljuchi jagodica.

mali princ se zamisli josh vishe.neshto je u ovoj biljchici bilo vrlo interesantno,samo on nije znao shta je to."hmm...a jel je to tvoja sudbina"-upita zainteresovano.

"videcju,pa cju ti recji"-kratko mu reche jagodica.

"znachi i ti si neodluchna"-sad i mali princ zakljuchi.

"ja sam jagodica.vidish valjda.nije moje da budem odluchna ili ne."-preseche mu misli jagodica. :lol:

mali princ odluchi da ostane sa njom josh neko vreme.izgleda da su oboje upitno odluchni.ko zna zashto je to dobro. :lol:

Vreme je uvek pravo vreme, jer prolazi tren za trenom i ti trenuci se ne vraćaju nikada više. Na nama je da li ćemo ih protraćiti, pa ih se posle sramotiti, ili će nas sećanje na njih ispuniti osmehom i toplinom.

Nosila sam često u srcu neznabožačku oholost.
Zaspala sam često na maču preziranja. On je u mojoj
ženskoj ruci sijao zlokobnije od čelika.
Videla sam da se njime može poseći i pogled, i smeh,
i misao i da nema kamena iz zlobne ruke bačenog koji
se neće o moj mač salomiti.
Smejala sam se ohološću neznabožačkog starešine koji
veruje da je satkan iz božanske vatre zvezda.

Kosuta:
Kosuta:
Da li jos uvek negde postoje romanticni mladici?

Ovo bese pitanje,... :wink:

A ovo je odgovor
9.gif

...Ostatak života Džonatan je proveo u samoći, ali je odleteo još mnogo dalje od Dalekih Hridi. Nije ga toliko bolela samoća koliko saznanje da njegova braća nisu htela poverovati u uzvišenost letenja; nisu hteli da otvore oči i vide.
Svakim je danom učio sve više. Naučio je da ponirući punom brzinom može dohvatiti vrlo retku i ukusnu ribu što se kreće u jatu tri metra ispod površine okeana - više mu nisu bile potrebni ribarski brodići ni ustajali hleb da bi preživeo. Naučio je da spava u vazduhu za vreme dugih noćnih letova, koristeći se vetrom što je dolazio s kopna i prelazeći tako po dvesta kilometara od zalaska do izlaska sunca. Vladajući savršeno samim sobom, leteo je kroz guste morske magle i penjao se iznad njih, do blistavog vedrog neba... dok su drugi galebovi stajali na zemlji i znali jedino za sumaglicu i kišu. Naučio je da se služi vetrovima u visinama da odleti duboko u unutrašnjost i onde se pogosti ukusnim kukcima.
Sve što je nekad želeo jatu, sad je činio sam za sebe; naučio je leteti i nije mu bilo žao cene koju je platio. Džonatan je otkrio da su dosada, strah i gnev glavni razlozi zbog kojih galebovi žive kratko, a budući da se svega toga oslobodio, poživeo je zaista dugo i lepo...

vidis moje srce da cezne i pati,
i vidis coveka koji nije sretan ...
al' o meni, draga, nesto moras znati -
zasto je moj pogled tako setan?

dusa je moja u ranama mnogim,
skrhana i bacena, u samrtnom ropcu,
i jos uvek cezne za nekim ...
dok zivot joj visi o poslednjem koncu

ona se nada, i place, i moli,
da dodje taj neko ko ce je spas'ti
neko ko je razume, ko moze da je voli,
u cijem ce prisustvu ona moci rasti.

Iskreno verujem u to da jos uvek ima romanticnih momaka,mada ih je sve manje.A zasto je to tako???Zato sto su verovatno u pocetku nailazili na devojke kojima to nije bitno i nisu znale da cene tu osobinu,pa su sebi rekli: "ma sta ce nam to,daj da budemo pravi muskarci".E onda naidju na neku koja voli romantiku i....
Zato uvek govore: "ma ko ce razumeti zene ".A nas nije bas tako tesko razumeti !!!

Back