Rolls-Royce Spectre je najluksuzniji električni automobil

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
316.899
rolls_royce_spectre_190723_tw1024.jpg


Najluksuzniji električni automobil koji možete kupiti je Rolls-Royce Spectre i košta 420.000 dolara.
Lako je postaviti pitanje zašto bi neko potrošio pola miliona dolara na automobil kao što je Rolls-Royce. Dok ne sednete za volan. Onda sve ima savršenog smisla, objašnjava reporter Insajdera koji je imao priliku da ga provoza.

Prošlog meseca proveo je dan testirajući novi Rolls-Royce, prvo električno vozilo ultra-luksuznog brenda. Bio je oduševljen raskošnom unutrašnjosti kupea od 420.000 dolara i neverovatno mirnim osećajem vožnje.

Spolja, Spectre ima zastrašujući izgled. Njegova elegancija i monolitan dizajn su čisti Rols Rojs. Na prvi pogled, ovaj električni automobil ima sve oznake po kojima je Rols poznat: blistavu rešetku, zabačenu siluetu, uočljiv logo, čak i kada je automobil u pokretu.

Naravno, tu je i kultni ukras za haubu Spirit of Ekstazi, koji je Rolls Royce redizajnirao za Spectre da bi ga učinio malo aerodinamičnijim.

- Ono što me je dočekalo je nesumnjivo najluksuznija i najudobnija kabina u kojoj sam ikada bio. Kožno sedište vozača bilo je plišano i podržavajuće. Vraćajući se u njega, primetio sam da je naslon za glavu bio izuzetno mekan i lagan. Kabina je bila preplavljena izuzetnim drvenim ukrasima, ukusno mekom kožom i svetlucavim komadićima pravog metala. Glavni utisak je da je neverovatno tih - objašnjava on.

Misija kompanije je da postane potpuno električni proizvođač do kraja decenije, a smatra se da trenutni obrtni moment, tihi rad i "osećaj neprimetne brzine" savršeno odgovara vrlinama koje gaji Rols-Rojs.

link
 

Back
Top