Roller Coaster u Beogradu-da/ne

Roller Coaster u Beogradu

• Ne znam

glasova: 0 0,0%
  • Neeee...

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    13
  • Anketa je zatvorena .
absofuckinlutely!
samo je to prilično skup sport za ovu zemlju, mi smo tek u fazi primitivnih akvaparkova :(

snimak iz Gardalenda, Roller Blue Tornado, vešanje je odozgo, noge su svo vreme slobodne, tj nemaju čvrst oslonac, 45 sekundi koliko traje vožnja ne znaš gde su ti noge a gde glava, provrti te kroz dve spirale nekoliko padova pod veoma oštrim uglom, sve u svemu kada te naglo zaustavi adrenalin samo šiba. Probao sam ga više puta. Proslediću još sprava koje sam imao prilike da probam u raznim parkovima po svetu

Poslednja izmena:
Ma daj molim te, treba da se gradi metro za par godina, a nema novca za jedan rollercoaster.
Napravis ugovor sa nekom firmom, eto ti sponzora i sledecih godinu-dve dajes nesto vise od pola zarade sa rollercoaster-a mesecno, a i reklamiras tu firmu.
Tako...
A i pored toga..ne die da milionski grad nema jedan veliki luna park.
o000o btw dobar video.

Poslednja izmena:
A ovo je Giant drop, odnosno "slobodan pad" u parku Dreamworld na Gold Coast-u u Australiji. Pad je sa visine 120 metara visine. Nekih 40-ak sekundi traje penjanje do gore, onda sledećih 30 do 40 sekundi te drži gore i posmatraš predeo i okolinu. Noge su takodje slobodne, nemaju oslonac. Sam pad nije toliko opasan, koliko onih 30 sekundi dok si gore i čekaš da se "to nešto opasno" desi.

Poslednja izmena:
Ma daj molim te, treba da se gradi metro za par godina, a nema novca za jedan rollercoaster.
Napravis ugovor sa nekom firmom, eto ti sponzora i sledecih godinu-dve dajes nesto vise od pola zarade sa rollercoaster-a mesecno, a i reklamiras tu firmu.
Tako...
A i pored toga..ne die da milionski grad nema jedan veliki luna park.

Jesmo milionski grad, ali siromašne evropske zemlje kroz koju prolazi samo onaj koji mora ili retki avanturisti. Izgradnja ovakovg parka zabave je investicija od nekoliko desetina miliona evra, možda i stotina i podižu se uglavnom u regijama koje su turistički orijentisane ili gde je velika frekvencija ljudi i svaki investitor gleda za koje vreme bi se tako nešto isplatilo. A da bi ovakav park funkcionisao potreban je odredjen broj posetilaca koji se meri hiljadama na dnevnom nivou. Ulazi u iste su uglavnom od 30 evra pa na više, najčešće oko 50 evra. Postoji odredjeni broj ljudi ovde koji bi platili tu cifru da se provedu, ali nedovoljno velik da bi investicija opstala. Nemamo ni brze saobraćajnice, železnica je na nivou ćire iz 19 veka, tako da mrka kapa da bi se privukla kritična masa iz susedstva, a kao što rekoh ni turizam nam nije jača strana privrede da bi smo mogli da se oslonimo na takve posetioce.

Bio sam u dosta sličnih parkova po svetu i znam kako funkcionišu i naravno da bih voleo da nešto slično imamo i ovde, ali plašim se da smo iz više razloga suviše daleko od toga

Jesmo milionski grad, ali siromašne evropske zemlje kroz koju prolazi samo onaj koji mora ili retki avanturisti. Izgradnja ovakovg parka zabave je investicija od nekoliko desetina miliona evra, možda i stotina i podižu se uglavnom u regijama koje su turistički orijentisane ili gde je velika frekvencija ljudi i svaki investitor gleda za koje vreme bi se tako nešto isplatilo. A da bi ovakav park funkcionisao potreban je odredjen broj posetilaca koji se meri hiljadama na dnevnom nivou. Ulazi u iste su uglavnom od 30 evra pa na više, najčešće oko 50 evra. Postoji odredjeni broj ljudi ovde koji bi platili tu cifru da se provedu, ali nedovoljno velik da bi investicija opstala. Nemamo ni brze saobraćajnice, železnica je na nivou ćire iz 19 veka, tako da mrka kapa da bi se privukla kritična masa iz susedstva, a kao što rekoh ni turizam nam nije jača strana privrede da bi smo mogli da se oslonimo na takve posetioce.

Bio sam u dosta sličnih parkova po svetu i znam kako funkcionišu i naravno da bih voleo da nešto slično imamo i ovde, ali plašim se da smo iz više razloga suviše daleko od toga

Ovo objasnjenje je relativno dobro, ali zasto se onda mnogi politicari bune kada sve vise mladih napusta ovu zemlju?
Valjda treba nesto praviti i uredjivati da bi se ovom narodu malo podigla volja za zivotom i nivo radosti, a ne samo da gledaju koliko ce novca zaraditi.

Ovo objasnjenje je relativno dobro, ali zasto se onda mnogi politicari bune kada sve vise mladih napusta ovu zemlju?
Valjda treba nesto praviti i uredjivati da bi se ovom narodu malo podigla volja za zivotom i nivo radosti, a ne samo da gledaju koliko ce novca zaraditi.

Ne bune se političari što pametan svet odlazi, to samo s' vremena na vreme citiraju tek onako da nešto kažu, jer što više takvih ode, to je njima bolje. Ne vlada se nad ljudima koji umeju da koriste sivu moždanu masu, već onima koji ne znaju da ista uopšte postoji i vrši neku funkciju u organizmu.

A zašto svet odlazi... pa vidi. I neko ko je mlad a živi u unutrašnjosti Srbije zavidi tebi koji živiš u Beogradu, jer su tvoje mogućnosti za korišćenjem vremena daleko veće od njegovih. Pristup obrazovanim institucijama, mogućnosti izbora posla je osnovno, pa onda ti imaš dobru internet konekciju i svoj računar kod kuće i možda neki smart telefon, velika ti je mogućnost da biraš gde ćeš izaći, koji film pogledati ili utakmicu, skoro sva važnija sportska dešavanja su tu gde ti živiš. Biraš gde ćeš nešto da kupiš i možeš da šmekaš daleko više devojčica/žena, uostalom da ne nabrajam dalje, tvoj društveni i ekonomski život je neuporedivo bolji od njegovog. Na isti način kao što on razmišlja o tvom mestu gde živiš kao kvalitetnijem, tako ti razmišljaš o životu nekog ko živi u razvijenoj zemlji zapada i čije su mogućnosti izbora još veće od tvojih. Neko je u tim zemljama postavljao vrednosti na drugačijim osnovama nego kod nas, zato ta društva i brže napreduju, ali su tamo i česte smene vlasti na izborima, dok kod nas ista garnitura vlada već decenijama. Pametne teraju, to ovde nije potrebno.

Nego.. bolje da se vratimo rolerkosterima i slikama i snimcima, bar da se prepričavaju utisci i mašta, dok ne dočekamo neki ovde.

Ne bune se političari što pametan svet odlazi, to samo s' vremena na vreme citiraju tek onako da nešto kažu, jer što više takvih ode, to je njima bolje. Ne vlada se nad ljudima koji umeju da koriste sivu moždanu masu, već onima koji ne znaju da ista uopšte postoji i vrši neku funkciju u organizmu.

A zašto svet odlazi... pa vidi. I neko ko je mlad a živi u unutrašnjosti Srbije zavidi tebi koji živiš u Beogradu, jer su tvoje mogućnosti za korišćenjem vremena daleko veće od njegovih. Pristup obrazovanim institucijama, mogućnosti izbora posla je osnovno, pa onda ti imaš dobru internet konekciju i svoj računar kod kuće i možda neki smart telefon, velika ti je mogućnost da biraš gde ćeš izaći, koji film pogledati ili utakmicu, skoro sva važnija sportska dešavanja su tu gde ti živiš. Biraš gde ćeš nešto da kupiš i možeš da šmekaš daleko više devojčica/žena, uostalom da ne nabrajam dalje, tvoj društveni i ekonomski život je neuporedivo bolji od njegovog. Na isti način kao što on razmišlja o tvom mestu gde živiš kao kvalitetnijem, tako ti razmišljaš o životu nekog ko živi u razvijenoj zemlji zapada i čije su mogućnosti izbora još veće od tvojih. Neko je u tim zemljama postavljao vrednosti na drugačijim osnovama nego kod nas, zato ta društva i brže napreduju, ali su tamo i česte smene vlasti na izborima, dok kod nas ista garnitura vlada već decenijama. Pametne teraju, to ovde nije potrebno.

Nego.. bolje da se vratimo rolerkosterima i slikama i snimcima, bar da se prepričavaju utisci i mašta, dok ne dočekamo neki ovde.

Pa i ja sam bio dosta puta u zapadnim zemljama, a ne slazem se sa tobom, u mnogim stvarim sto si rekao u tvom postu. :lol:
Zivot je bas bas bolji i sto se tice zabave i posla.
No, kao sto si rekao, vratimo se mi roller coasterima.
Sta kazete da pocnu svi Beogradjani da mesecno daju nesto novca u neku veliku kasicu? xD

A kolike su cene za te ture?

Zavisi od parka grada, države, ali uglavnom se kreću oko 30 evra pa do 50. Ne znam da li iko naplaćuje pojedinačne vožnje, već pazariš dnevnu kartu pa sa njom se vozaš po svim atrakcijama koliko želiš. Jedino je zajeb što zbog velikih gužvi kod onih najatraktivnijih poput rolerkostera čeka se red 20 min pola sata 45 min, zavisi od sprave i dana u nedelji itd. Jednom sam u Gardalendu kraj Verone na roleru čekao 45 min, a drugi put sam čekao koliko da sledeća tura krene, svega 2 3 min. Neki parkovi imaju i opciju da kupiš malo skuplju kartu i unapred zakažeš vremena kada se pojavljuješ na odredjenim atrakcijama tako da racionalno iskoristiš vreme. U Australiji na Goald Coast-u se nalazi 4 takva parka u prečniku od par desetina km, Po meni je najatraktivniji Wonderworld u kome sam i bio.
U Evropi, najviše parkova se nalazi u Nemačkoj, čak prave i posebne turističke ture po različitim parkovima.
Dakle, cifre nisu male za takve vrste zabave, ali da vredi - vredi svaki cent

To je tako verovatno po mega luna poarkovima poput Cedar Point i Disneyland-a i to se najvise isplati.
Manji luna parkovi, a o5 dobri su u manjim drzavicama u zapadnoj Evropi i redje u Aziji i karta se placa pojedinacno.
Za zapadnu Evropu sam siguran.
Evo cena karata u disneylandu u Francuskoj.

1 day-51 eur
2 days-108 eur
3 days-134 eur
4 days-159 eur
5 days-177 eur

Za decu je popust (3-11 god).

http://offers.disneylandparis.co.uk/tickets/index.xhtml#

A bilo bi dobro da postoje 2 opcije:
-pretplata, tj. placanje univerzalne ulaznice i ides gde zelis
-da se cimas sa pojedinacnim placanjem

No ipak, retko ko bi odlazio bas u Disneyland zbog 1-2 voznje. :lol:
Tada se ide u manje luna parkove.