Roki i drustvene mreze

Stalone je prava američka priča 70-ih kada je Amerika bila zaista velika nada za bolji svijet.
Krenuo od pornića i nekih nebitnih uloga a onda kao beskućnik na dnu života u Americi napisao za manje od 24 sata scenario za Rocky.Scenario je bio amaterski i nevješto napisan, ali je imao snažnu ideju. To se i dopalo producentima koji su scenario ipak smatrali originalnim i genijalnim te mu nudiil velike cifre, on je imao jedan uslov,da bude glavni glumac.Oni su naravno odbili jer je imao govornu manu i ličio na beskućnika.Dizali su i do 330 hiljada dolara,on izričito odbio iako nije imao zvonka u džepu.Toliko da je psa prodao za 25 dolara jer nije mogao da ga hrani.
Na kraju su ,smatrajući da scenario ima ogroman potencijal, producenti prihvatili da igra glavnu ulogu i dali mu samo 35.000 dolara.FIlm je bio jeftin,koštao je manje od milion dolara i snimljen za manje od mjesec dana.
Ali kao ljubavna i sportska drama gle čuda osvaja 3 Oskara (za najbolji film, montažu i režiju) .
Doživeo je veliki uspjeh ne samo u Americi nego i u cijelom svijetu zaradivši oko 200 miliona dolara i postao najpoznatiji američki film o boksu ikada.Sve posle je istorija.Stalone je vratio svog psa plativši ga 15 0000 dolara.To je Amerika...
Iako ne volim njegove filmove niti njega kao glumca ,poštujem jer je pravi primjer kako ništa nije bitno kod ljudi koji se bore za prave ciljeve i koji su uporni u svojoj ideji, viziji.
9b967129-4198-4332-a1eb-67f68ec3598e.jpg
 
Poslednja izmena:

Back
Top