Rok je mrtav?

...nikad nisam bio stručan za bilo šta ..čak mislim da su moji vaspitači ( roditelji , familija , prijatelji i neprijatelji , škole i biblioteke , umetnici i umetničke družine , religija i crkva , firma i vojska -- dakle sve i svja oko mene ), celog mog života me rasčovečivali ; sad nemogu da tvrdim da sam stručan i za čovečnost ............................dakle , bilo koje usmerenje ka nečemu je segmentacija ( a ona je klasifikaciono zaglupljivanje ) , koja ograničava ...elem , umetnost oplemenjuje ; a muzika očovečuje ---- zato je umetnost važna ; naročito muzika ( diže iz mrtvih duše )... ako se ova očiglednost zna , onda kontrolom njene moći kontrolišu se duše razčovečene .. dakle ako slobodna muzika očovečuje ; onda programirana i kontrolisano segmentirana muzika može kao oružje da se koristi ......... dakle , muzika kao institucionalno oružje za kontrolu rulje ( naročito mlade populacije ) .... o tome treba govoriti ... recimo riblja čorba je čist državni kontrolisani i usmereni državni kvazi disidenstki muzički bend koji je služio kontroli mlade populacije .... oni su bolje kontrolisali nekoliko generacija mlade populacije u ime nekoliko takozvanih režima od bilo koje elitne jedinice za razbijanje pobuna ------ razmislite o tome .......... nemojte misliti da oni koji su na vlasti da su gluplji od onih sa kojimna vladaju ...... od elvisa do današnjih dana , sve te muzičke zvezde služe vladajućim oligarhijama više i uspešnije od bilo koje oružane sile da vladaju svetinom ... pomenuti muzičari ( naši ) u ovim zadnjim balkanskim ratovima , lepo su služili svim zaraćenim religijskim konfesijama , dobro viđeni na svim ratnim terenima , i dobro plaćeni od svih ..... ko se seća ove pesme , zna da su svi oficiri puštali svojim vojnicima ovu pesmu radi podizanja i objedinjavanja borbenog morala u IIsvetskom ratu ------- zar ne ?

ma necu... batalicu i radicu svoja posla!!
da se zna shta je covek zena i osoba... sad sam ionako otrov

pa za muziku loncare123... mislim da... kao i droga nekad je opasno nekad nije
slepa sam? super ima onih traka

ma...

Zamisli da nema neba
Lako je ako pokušaš
Nema ni pakla ispod nas.
Iznad nas je samo nebo
Zamisli da svi ljudi
Žive za danas

Zamisli da nema drzave
To nije teško napraviti
Nema se za koga ubiti ni umreti
I nema previše vjere
Zamisli da svi ljudi
Žive život u miru

Možda ćes reći da sam sanjar
Ali ja nisam jedini
Jednog dana ćes nam se pridružiti
I svijet će biti kao nov

Zamisli svet bez imovine
Ako to možes zamisliti.
Nema koristoljublja ni gladi
bratstvo svih ljudi
Zamisli sve ljude koji
Dele sve na svetu

Možda ćes reći da sam sanjar
Ali ja nisam jedini
Nadam se, jednog dana ćes nam se pridružiti
I svijet će biti kao jedan

...u ovoj pesmi izneta je doktrina strategije koju sprovode USA vladari iz senke --- uz svesrdnu operativnu podršku NATO alijanse ... da ne dužim , fora se sastoji u tome, da svima pripada svo bogadstvo ovoga sveta podjednako .. jer svi su podjednako tvorčeva deca ...tako : nisu samo arapi vlasnici nafte ; oni tamo svog državnog bogatsva i tako to .... stoga, oni će uspostaviti novi društveni poredak sa pravičnijom raspodelom zemaljskih resursa po principu svakome od svega... sa ovom forom , naravno prilagođenom za naše uslove počelo je ratovanje .... njena definicija je bila : pravedna nacionalna raspodela materijalnih dobara sa novom socijalno duhovnom pravdom .... dovoljno je bilo prvo da se talasa u rok stilu -- posle je sve lako ..... mislim krvi i otimačine do kolena ...

Poslednja izmena:
Svuda gde ima emocija, ima i prostora za lose upravljanje i drustvene zloupotrebe.
A muzika je instant emocija.
Ipak, to sto je neko zloupotrebljava da bi vladao, otimao i ubijao, ne znaci da je muzika losa.
Los je taj koji koristi.
Muzika ne ume da se brani.

...bilo bi strašno da ovo što ja naslućujem je sva moć muzike .. konačno , ovde nisam govorio o njoj .. ovde sam izneo tezu da je roken rol proizvod / alat / strategija vlastodržaca ... elvis i čuveni bitlsi su takozvano otkriće oficira , koji gle čuda podređeni su bezbedonosnim službama armije celog svog života ....
.... ali , ako čovek razmišlja svojom glavom ---- nije deo čopora ; onda i iz takvih stvari može izvući korisnosti za sebe i druge .... e to je moć muzičkih dela ... žuta podmornica od bitlsa je plagijat / delo koje su mnoge generacije pre nas i njih slušale i navodno se nadahnjivale.. inače , klasičan je prapagandni matrijal koji je uvek slušljiv .. i da ne gnjavim...

...ali , uprkos zlim namerama zlih ljudi , muzika oplemenjuje ... i to je dobro ... veliko dobro -- zar ne !

...evo jedne pesmice koja mene oplemenjuje .... bar ja tako mislim ...

Tu sam, posle koliko vremena, da se zahvalim autoru što me "probudio". Dugo sam slušao samo "starije" bendove, misleći da nema prave muzike danas. I dalje neću da kažem da sam neki stručnjak za rok muziku, ali svakako si mi proširio horizonte ovim tekstom. Imam ja još mnogo toga da učim i istražujem :)

:worth:

I dalje otvoren za svaku preporuku.

Otkucaji srca, posljednja dva su pozdrav
Nije važno sto je tako malo godina
Nista mi nije vazno, ja sam kapetan hrabri
Kapetan brodova na suvom putu ...
Usred mora asfalta.
Svetlost plamena nisam ja
U principu, niko nije.
I ja plutam u daljinu,
Vodim moje tuge
ja nemam ništa