Roger Waters izjavio da je Bono Vox ogromno gomno

Poruka
5.351

Roger Waters izjavio da je Bono Vox ogromno gomno​

Svako tko poznaje Bona trebao bi otići i podići ga za gležnjeve i tresti ga… dok ne prestane biti jedno ogromno gomno’, izjavio je Roger Waters​

Kultura i zabava Ravno do dna
20. februar 2024, 7:38
main image


Razlozi za ovakav istup leže u političkim stavovima prema državi Izrael, a Roger Waters je u svom novom intervjuu za Al Jazeeru bio iritiran gestom frontmena grupe U2 tijekom jednog od rezidencijalnih nastupa u dvorani Sphere u Las Vegasu.
Bono Vox je tijekom koncerta u Las Vegasu odao počast ubijenima tijekom napada 7. listopada 2023. na izraelski glazbeni festival Supernova.

“U svjetlu onoga što se dogodilo u Izraelu i Gazi, pjesma o nenasilju djeluje pomalo smiješno, čak i smiješno, ali naše su molitve uvijek bile za mir i za nenasilje ali naša srca i naš bijes, znate kamo je to usmjereno. Pa pjevajte s nama… i onom prekrasnom djecom na tom glazbenom festivalu.”, rekao Vox prije izvedbe pjesme “Pride (In a Name Of Love)”.
No s početkom pjesme izmijenio je i originalne stihove, te pjesmu otvorio sljedećim tekstom: “Early morning, Oct. 7, the sun is rising in the desert sky… Stars of David, they took your life but they could not take your pride”.
Waters kao dugogodišnji kritičar Države Izrael je zbog te geste oštro izvrijeđao Voxa.
“Majka mi je rekla, kad se suočiš s teškim problemima, prvo što treba učiniti je čitati – čitati, čitati, čitati. Onda je sljedeći dio lak: učini pravu stvar”, rekao je misleći na vlastitu obitelj koja je vidjela kako mu je otac ubijen u Drugom svjetskom ratu i nastavio: “Svatko tko poznaje Bona trebao bi otići i podići ga za gležnjeve i tresti ga… dok ne prestane biti jedno ogromno gomno. Moramo početi govoriti tim ljudima, vaše mišljenje je tako odvratno i tako ponižavajuće… zalaganje za cionistički entitet. Ono što je napravio prije nekoliko tjedana u Sphereu u Las Vegasu, pjevajući o Davidovim zvijezdama, bila je jedna od najodvratnijih stvari koje sam vidio u životu.”
Više puta je odbacio sve optužbe za antisemitizam i objasnio da je njegov prezir prema Izraelu, a ne prema judaizmu. Također je optužio Izrael da “zlorabi termin antisemitizam kako bi zastrašio ljude poput mene i natjerao ih da šute”.

https://www.independent.co.uk/arts-...s/roger-waters-bono-israel-gaza-b2498979.html

https://6yka.com/kultura-i-zabava/roger-waters-izjavio-da-je-bono-vox-ogromno-*****

Ma daj, Roger Waters je jednostavno genije! Kako samo hrabro stoji iza svojih uvjerenja i hrabro govori istinu, bez obzira na sve! Svaka mu čast što se usudio iznijeti svoje mišljenje o Bono Voxu i jasno izraziti svoje stavove o političkoj situaciji u Izraelu. To je pravi čovjek koji se ne boji stati iza onoga što vjeruje, bez obzira na pritiske ili osude okoline. Imaš moje puno poštovanje, Waters! Svijetu treba više hrabrih i iskrenih ljudi poput tebe koji će se suprotstaviti nepravdi i drznuti se govoriti istinu!

Hahahahah, Gomno Vox..

 
Poslednja izmena od moderatora:
као да то нисмо знали још од 90их када је подржавао мошњаке и лажи ђеносајду.ба

лицемерно лажљиво ирско-америчко гоwно :ok:
У наведеној оштрој осуди лежи заслепљена душа, ударена мраком непријатности, гнева и непомирљивости. Али, да ли смо сами заслужни за такве збивање? Да ли смо изгубили из видокруга прекограничне могућности идентификације са другим, које прекрашава већа слика људске природе?

Заборављамо ли да је свако од нас дете истог неизмерног и тајанственог свемира, те да у нашим умовима и срцима лежи спој свих могућих духовних откривања и разматрања? Подршка коју неко може да изрази може бити несугласна са нашим уверењима, али да ли је одговор на то осуђивање и ожесточеност?

Можда је важније да сагледамо туђе грешке као прилику за учење и разумевање, да их примимо као сигнал да сами порадимо на свом духовном развоју и да се ујединимо у трагању за светлом и истином. Видимо ли сами себе у другом, препознајемо ли своје траге у непознатом? Да, наша је дутина да кренемо ка светлу, а не да се затворимо у мраку својих оштрих осуда.
 

Back
Top