Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
meni je smesna ta podela grend slemova,kao ovaj je bitniji ovaj je slabiji...
jedino sto priznajem da je Vimbldon najvazniji i najprestizniji turnir na svetu...
ostala tri grend slema su po meni podjednako vazna

hahaha ti nordic pricas kao da si ti trener Rafi Nadalu,kazes nista ne brini za mene i Rafu,bas si lik

salu na stranu rekao sam da i mene nervira ta podela grend slemova,svi su podjednako vazni sem vimbldona koji je ipak najvazniji

ja bas volim sto se grend slemovi igraju na razlicitim podlogama,jer ko hoce da bude kompletan teniser mora da osvaja trofeje i da dobro igra na svim podlogama a ne samo na jednoj podlozi

misli da ih ja ne volim zato sto ih Rafa nema pa cisto da je ubedim u suprotno ;)

medjutim,razumem je... peci ce 6. jul jos dugo dugo sve njih!!!!

naravno,osvoji sva 4 i medju velikanima si... postoji samo jedan problem i on se zove Rolan Garos.. za narednih 10 godina :hahaha:

to da sto se tice Rolan Garosa tesko da ce u narednim godinama iko uspeti da osvoji pored Rafe...sto naravno ne znaci 100% da niko nece osvojiti ali zasada ne vidim tu mogucnost...na ostala tri gend slema je sve otvoreno skroz i bice stvarno zanimljivo videti ko ce igrati u finalu US OPENA

Mislim da i dalje ostaje sve otvoreno.Rafa za sada je prvi kandidat za mesto broj 1 do kraja sezone ali Federer pa i Djokovic josh nisu otpisani.Igra se josh 3 Tier 1 turnira + Olimpijada+ US Open+ Masters cup i svi su na podlogama koje manje odgovaraju Rafi a vishe ostaloj dvojici.

Ti si covece toliko zaslepljen Rafaelom Nadalom da na svaku temu uletis i grunes kako je on hodajuca legenda tenisa... Ovde je RF tema, tamo gde si sa mnom polemisao je bio Novak, za ATP temu i ne pominjem, mada je tu normalno... Ja pa ja, Rafa pa Rafa... Inace, pomenuo sam jedan detalj kod Noleta koji mi i dalje smeta, jer ne videh da je i jedan od dvojice tenisera u finalu aplaudirao drugome nakon poena... A to je nesto sto ti navede da onaj-sto-vadi-gace-iz-dupeta cesto radi...
BTW, pominjem da je patologija jer je totalno neobjektivno i pomalo smesno nazvati nekoga zivom legendom nakon sto je osvojio dva gren-slema (mislim na razlicite podloge), nakon tek osvojenog jednog Wimbledona... Mnogo ga velicas, a ni zrna objektivnosti...
I koji ga to vi ostali velicate? Procitah samo normalne postove, samo si ti u extazi... Ostali ljudi su krajnje objektivni, ceka njega jos mnogo toga...

Poslednja izmena:
Kralj tenisa je ostao na svom tronu...zrtvovao je Vimbldon ali ima 545 bodova prednosti...sasvim dovoljno da mu mladjarija i dalje gleda u ledja...
Rodzer - najveci svih vremena za svoje navijace...a da to potvrde i ostali sacekacemo jos godinu dana...:D
Federer je najavio da ce igrati do 2018.:mrgreen: ...jadni Nadal...jos 10 godina na drugom mjestu...da li ce moci da izdrzi ili ce se povuci da mu citava karijera ne bude bruka...:hahaha:

grizzly- reci mi da se zezas... :) ajd nekako da razumem da kao fan verujes da ce fedja izgurati ovu i eventualno jos 1-2 sezone... ali 10!? ... mislim da sam otvoren za kladjenje da ni ovu nece zavrsiti na 1. mestu (a inace se ne kladim). :D
nije to neka moja mudrost... covek nije uzeo nista vredno ove sezone- igra malo bolje nego sto je davidenkov standard- dolazi do zavrsnica, ali ih nikako ne pretvara u trofeje... nadal ima oko 1500 bodova manje da brani od fedje, i dok ovaj igra najlosiju sezonu za poslednjih 5 godina- rafa igra najbolju! samo cudo ga moze spasiti... eto- to je moje misljenje... ima srece sto je i rafi zatrebao odmor pa ce spanac izgubiti nekih 200 bodova za stutgart... ali i to je sitno sa obzirom na situaciju u kojoj je... ako nastavi ovako- njemu cak i nole moze da zapreti... mada- navijace fedja za noleta- da nekako zaustavlja rafu u novim 1/2 finalima... ali i to ga spasava samo ako u 2. delu sezone bude ubedljivo najbolji... ma, kazem- cudo mu treba...
a ako mislis drugacije- daj objasni zasto tako mislis... nije neki argument to sto fedja ima ideje o tome da igra do 2018... hmmm. mozda je mislio na dublove (ili pridruzivanje legendama na specijalnim turnirima)...

vidis grizli... necu ti reci da si smesan jer to verovatno i sam shvatas ali me samo zanima da li si se zagledao u njegovu facu te velicanstvene nedeljne veceri??

meni ne deluje kao covek koji ce vladati tenisom jos toliko.. naprotiv,daju mu par meseci ;)

Angry Nadal condemns doping 'lies' (http://www.abc.net.au/sport/content/200607/s1677950.htm)

French Open champion Rafael Nadal has angrily hit back at allegations linking him with the Spanish cycling blood-doping scandal.

The 20-year-old was furious that a French Sunday newspaper had claimed his name was on a list which also included five football players with Real Madrid.

"I've never taken anything in my life, and I never will," said Nadal in response to an article in the Journal du Dimanche headlined: 'Real and Nadal on the list?'

The newspaper had based its story on unidentified sources.

"I'm well enough educated in the sporting world and out of the sporting world to not cheat," Nadal said.

"People who write lies about other people are bad people.

"There's nothing more to say about this. It's lies and it's just people who write lies are bad people. He's a coward. He should sign what he writes at the bottom."

Nadal, who reached the Wimbledon quarter-finals for the first time in his career this morning (AEST) with a straight-sets victory over Georgia's Irakli Labadze, said he was considering legal action.

"My manager is speaking to my lawyers," said the 20-year-old world number two.

Meanwhile, the two-year drugs ban of Bulgarian teenage tennis star Sesil Karatantcheva has been upheld by the Court of Arbitration for Sport in Lausanne.

The 16-year-old was hit with the suspension by the International Tennis Federation on January 11 after testing positive for the performance-enhancing steroid nandrolone at last year's French Open where she reached the quarter-finals in her debut appearance.

At a hearing before an independent anti-doping tribunal, Karatantcheva had blamed the positive tests on a pregnancy she was unaware of until she suffered a miscarriage.

naravno,osvoji sva 4 i medju velikanima si... postoji samo jedan problem i on se zove Rolan Garos.. za narednih 10 godina :hahaha:

'Ajde,kume,u deset marke da ce proci manje vremena.;)
Ne,stvarno,mislim da niko nikada nece osvojiti jedan turnir 10 puta za redom.
Pitanje je i da li ce iko ikada ukupno da to uradi.
Navratilova je stala na 9 titula Vimbldona,a bila je bas neprikosnovena.

Izgubice on kolena, i tako platiti cenu stizanja i nemogucih poena...
Sve postize na fizikalije, neprirodne za sport kojim se bavi... Ceh vec placa... Nazalost, zdravljem...
Ako i ima dopinga, tesko da ce NIKE pustiti svoju zlatnu koku... Rekoh AKO, pre nego sto opletes po postu, jer i ti i ja znamo isto o tome...
Federer ce tesko izvuci jos vise od sezone na prvom mestu... Ako i dogura do kraja ove... Ako se Novak dozove sebi i promeni pristup mecu, a Nadal ostane u ovoj formi, tesko ce biti i drugi... Ide tvrda podloga, Nole je voli, pa...

Back