Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Rafa bi mogao pametno da odigra drugi deo sezone i zavrsi godinu na prvom mestu i na jos jedan nacin udje medju velikane jer su na toj listi samo najveci teniseri!

medjutim,dok kaze Majorka doci ce nova godina i odbrana ogromnog broja turnira jer je ubedljivo najbolji u ovoj polusezoni. videcemo sta mu je ostalo u tanku nakon dve najvece titule a Fedja u svakom slucaju treba da se cuva

opet kazem,ako neko zasluzuje da svrgne Federera onda je to momak sa Majorke i nadam se da ce se to uskoro i desiti

Meni nije jasno zasto je toliko tesko Federeru da dobije Novaka?! Ja ne vidim da je to potkrijepljeno cinjenicama...
Mnogo prije vidim takticara Federera koji propusta da osvoji Australian Open da bi napravio pritisak na Nadala koji je morao da se brani od Noleta...uostalom zahvaljuci tom osvojenom Grand Slam-u porasla je hrabrost Noletovih navijaca, smanjila se razlika izmedju njega i Nadala...a Federeru je upravo to i godilo...jer njega Novak direktno ne uograzava...
Po meni trenutno postoje 2 najbolja tenisera na svijetu i nikakvi bodovi me nece razuvjeriti da je Novak u njihovom rangu...
Ne smatram da bi ikakav problem Federeru pravio zrijeb koji bi mu dodjelio Novaka u polufinalu...Federer bi uvijek igrao finale...i te patriotske zelje nemaju veze sa realnoscu...
Zrijeb nije kriv za to sto se Nadal i Federer stalno nadju u finalu...jer oni su 2 najbolja tenisera danasnjice...zrijeb moze biti kriv jedino sto se njih dvojica ne nadju u medjusobnom duelu prije finala...
Finala su jednostavno rezervisana za njih...Kralj tenisa - Kralj sljake!

Kada se Federer ne bi bojao Nadala onda ne bi dolazilo u pitanje njegovo prvo mjesto...a i ovako Nadal muke muči da ga prestigne...

Ja kad gledam Nadala uvijek se sjetim Martine Hingis...i po meni je pitanje vremena kada ce taj covjek da se povrijedi...

Meni nije jasno zasto je toliko tesko Federeru da dobije Novaka?! Ja ne vidim da je to potkrijepljeno cinjenicama...
Mnogo prije vidim takticara Federera koji propusta da osvoji Australian Open da bi napravio pritisak na Nadala koji je morao da se brani od Noleta...uostalom zahvaljuci tom osvojenom Grand Slam-u porasla je hrabrost Noletovih navijaca, smanjila se razlika izmedju njega i Nadala...a Federeru je upravo to i godilo...jer njega Novak direktno ne uograzava...
Po meni trenutno postoje 2 najbolja tenisera na svijetu i nikakvi bodovi me nece razuvjeriti da je Novak u njihovom rangu...
Ne smatram da bi ikakav problem Federeru pravio zrijeb koji bi mu dodjelio Novaka u polufinalu...Federer bi uvijek igrao finale... i te patriotske zelje nemaju veze sa realnoscu...
Zrijeb nije kriv za to sto se Nadal i Federer stalno nadju u finalu...jer oni su 2 najbolja tenisera danasnjice...zrijeb moze biti kriv jedino sto se njih dvojica ne nadju u medjusobnom duelu prije finala...
Finala su jednostavno rezervisana za njih...Kralj tenisa - Kralj sljake!

Kada se Federer ne bi bojao Nadala onda ne bi dolazilo u pitanje njegovo prvo mjesto...a i ovako Nadal muke muči da ga prestigne...

Ja kad gledam Nadala uvijek se sjetim Martine Hingis...i po meni je pitanje vremena kada ce taj covjek da se povrijedi...
@1. bold
... daaaj bre! :o fedja je (sa 3:0) ispao u AO namerno- posto je JEDVA pobedio janka jos ranije, posto je racunao da ce nole dobiti nadala u finalu, posto je skontao da je bolje da izgubi titulu i poene zbog nekih psihickih igara koje su po brojkama njega navjise pogodile... daaaaaaaaaj!

@2. bold
prvo- ubedjen sam da fedja ne bi uzeo svako polufinale, vec da bi ga nole dobio bar svaki 3. mec... al' na stranu i ovo (sto mora da ima i veze sa navijackim strastima, ma koliko se mi trudili)... fedja bi u svako finale, ako nista drugo, isao mnogo iscrpljeniji, a nadal mnogo odmorniji... nego sto je trenutni prosek... i ma koliko se na ovoj dvojici umor i trunke emotivnog zasicenja retko ili uopste ne vide... oni moraku da postoje, i da koliko toliko uticu.... a cesto je trunka dosta da sve obrne.

@3.bold
fedja se ne plasi rafe bez razloga... a drugo, i taj strah je deo federera... i safin bi mogao biti medju prvih 5, samo da je u glavi cistiji. i janko bi odavno bio u top 20 samo da je bio ozbiljan celu karijeru... i novak bi bio no 1 samo da je duplo brzi... znam da preterujem sa ovakvim primerima, ali jeste podjednako dzabe pricati sta bi bilo kad bi bilo...

Poslednja izmena:
@meda
1.
Ako ispada namjerno nece ispasti sa 3-2 nego sa 3-0 koliko ja znam...
Janko je igrao mec zivota i taj mec zivota je izgubio...sta je tu cudno? Izgubio sa 3-0 ili sa 3-2 potpuno je isto...svaki poraz u tenisu je isti, mislim da ti to znas...
Sigurno nije racunao da je Nadal favorit...momak koji na Australian Open-u blago receno nije dobar, naspram Noleta koji igra prvo finale(a prvo je najsladje):D...a jos je i pomogao Noletu bas tim ubjedljivim porazom da ne bi bio umoran za finale...
Te psihicke igre su veoma bitne jer ocigledno jednom Federeru i Nadalu ce vise smetati psihicka nego fizicka igra...na fizicku se i magarac navikne a ne covjek...ali mentalno svi kad tad pokleknu...
Uostalom, to se najbolje vidi na Federeru koji se sada boji igraca od kojeg je bolji...
A stvarno nije lako kada te neko juri...svi hoce da svrgnu Rodzera...pa zar nije pametno onda prebaciti malo pritiska i na kolegu Nadala...(jedini problem je sto je Nadal od kad mu je Nole prisao poceo da igra bolje nego ikad...e to Federer nije mogao da predvidi i iskalkulise)
A ti ako mislis da je jedan individualni sport samo cisto izlazenje na teren pa ko pobijedi taj je bolji...drago mi je zbog tebe...
Ja mislim da tu ima mnogo taktike jer npr. ni sam Nadal ne bi forsirao toliko Rodzerov bekhend da nije shvatio vec ranije da mu to moze donijeti najvise profita...
Znaci, smatram da tenis nije samo trcanje i prebacivanje loptice vec da ima taktike i to mnogo jer je u pitanju individualni sport...tu se ne ide grlom u jagode...

2.
Pa sta se desava sa Federerom ove sezone? On gubi finala koliko mi se cini...da igra protiv Djokovica u polufinalima dolazio bi na tezi nacin u finala i onda bi zbog umora opet gubio ta finala...znaci prica se svodi na isto...
Ako ce Federer da izgubi finale potpuno mu je svejedno protiv koga ce igrati u finalu...
eee...ali ako ce da dobije u finalu onda je bolje da ide odmoran u finale...
posto ih on gubi i ovako onda je nebitan uticaj Djokovica...
Federer bi uvijek mogao da smogne snage da dobije Djokovica...
Novak jos nije dovoljno dobar igrac...to se vidi i po njegovim rezultatima...
Ja bih iskreno volio da jeste jer bi onda Nadal imao mnogo problema...ovako je Nadalov jedini problem neka povreda, mentalna snaga i Federer koji je stariji 4 godine(to je mana Federeru:D)...

3.
Razlozi za taj strah mogu biti razni ali prije svega mislim da su to mediji koji traze nasljednika Federera a ovaj jos nije ni blizu kraju karijere, pa onda dolaze do izrazaja kvaliteti Nadala koji se svakog dana sve vise robotizuju...on ne igra lijepo, on igra samo da pobijedi...nema nista ruznije od toga u jednom individualnom sportu...
Rodzer je dugo na prvom mjestu i svakog dana mu se ubacuje crv sumnje da nece izdrzati...to jedino moze biti razlog straha...
A Rodzer je olicenje istrajnosti i pravi mit danasnjeg sporta jer niko ne moze da ga skine sa prvog mjesta...svaka pobjeda protiv njega ispracena je u medijima kao cudo i kao moguci pad velikog sampiona...
On je osudjen da ne smije da gubi...ove sezone je napravio odlican zaokret...znatno manje bodova ce morati da cuva iduce godine...to je jos jedna odlicna taktika...
Tako ce Nadal po prvi put da osjeti sta znaci cuvati bodove...jer svih ovih godina to je bila funkcija Rodzera...e sada da se podijeli muka bratski...zasto bi Rodzer morao biti uvijek superioran kada moze jedne godine za dlaku da zadrzi prvo mjesto...zar nije ljepse da ima i malo tenzije...malo da se lomi djecurlija od tenisera oko njega(da su blizu ali nedovoljno)...:D

@meda
1.
Ako ispada namjerno nece ispasti sa 3-2 nego sa 3-0 koliko ja znam...
Janko je igrao mec zivota i taj mec zivota je izgubio...sta je tu cudno? Izgubio sa 3-0 ili sa 3-2 potpuno je isto...svaki poraz u tenisu je isti, mislim da ti to znas...
Sigurno nije racunao da je Nadal favorit...momak koji na Australian Open-u blago receno nije dobar, naspram Noleta koji igra prvo finale(a prvo je najsladje):D...a jos je i pomogao Noletu bas tim ubjedljivim porazom da ne bi bio umoran za finale...
Te psihicke igre su veoma bitne jer ocigledno jednom Federeru i Nadalu ce vise smetati psihicka nego fizicka igra...na fizicku se i magarac navikne a ne covjek...ali mentalno svi kad tad pokleknu...
Uostalom, to se najbolje vidi na Federeru koji se sada boji igraca od kojeg je bolji...
A stvarno nije lako kada te neko juri...svi hoce da svrgnu Rodzera...pa zar nije pametno onda prebaciti malo pritiska i na kolegu Nadala...(jedini problem je sto je Nadal od kad mu je Nole prisao poceo da igra bolje nego ikad...e to Federer nije mogao da predvidi i iskalkulise)
A ti ako mislis da je jedan individualni sport samo cisto izlazenje na teren pa ko pobijedi taj je bolji...drago mi je zbog tebe...
Ja mislim da tu ima mnogo taktike jer npr. ni sam Nadal ne bi forsirao toliko Rodzerov bekhend da nije shvatio vec ranije da mu to moze donijeti najvise profita...
Znaci, smatram da tenis nije samo trcanje i prebacivanje loptice vec da ima taktike i to mnogo jer je u pitanju individualni sport...tu se ne ide grlom u jagode...

2.
Pa sta se desava sa Federerom ove sezone? On gubi finala koliko mi se cini...da igra protiv Djokovica u polufinalima dolazio bi na tezi nacin u finala i onda bi zbog umora opet gubio ta finala...znaci prica se svodi na isto...
Ako ce Federer da izgubi finale potpuno mu je svejedno protiv koga ce igrati u finalu...
eee...ali ako ce da dobije u finalu onda je bolje da ide odmoran u finale...
posto ih on gubi i ovako onda je nebitan uticaj Djokovica...
Federer bi uvijek mogao da smogne snage da dobije Djokovica...
Novak jos nije dovoljno dobar igrac...to se vidi i po njegovim rezultatima...
Ja bih iskreno volio da jeste jer bi onda Nadal imao mnogo problema...ovako je Nadalov jedini problem neka povreda, mentalna snaga i Federer koji je stariji 4 godine(to je mana Federeru:D)...

3.
Razlozi za taj strah mogu biti razni ali prije svega mislim da su to mediji koji traze nasljednika Federera a ovaj jos nije ni blizu kraju karijere, pa onda dolaze do izrazaja kvaliteti Nadala koji se svakog dana sve vise robotizuju...on ne igra lijepo, on igra samo da pobijedi...nema nista ruznije od toga u jednom individualnom sportu...
Rodzer je dugo na prvom mjestu i svakog dana mu se ubacuje crv sumnje da nece izdrzati...to jedino moze biti razlog straha...
A Rodzer je olicenje istrajnosti i pravi mit danasnjeg sporta jer niko ne moze da ga skine sa prvog mjesta...svaka pobjeda protiv njega ispracena je u medijima kao cudo i kao moguci pad velikog sampiona...
On je osudjen da ne smije da gubi...ove sezone je napravio odlican zaokret...znatno manje bodova ce morati da cuva iduce godine...to je jos jedna odlicna taktika...
Tako ce Nadal po prvi put da osjeti sta znaci cuvati bodove...jer svih ovih godina to je bila funkcija Rodzera...e sada da se podijeli muka bratski...zasto bi Rodzer morao biti uvijek superioran kada moze jedne godine za dlaku da zadrzi prvo mjesto...zar nije ljepse da ima i malo tenzije...malo da se lomi djecurlija od tenisera oko njega(da su blizu ali nedovoljno)...:D

1. naravno da u tenisu ima svega i da nije sve samo ono sto mi vidimo... ali ova konkretna prica koju si izneo mi prosto uopste ne pije vodu.

2. stvarno ne znam kako si iskomplikovao toliko cinjenicu da ce fedja mnogo teze dolaziti do titula ako na putu do finala bude imao i noleta i rafu (tj. ako padne na 2. mesto)... ali ovo je jos jedna stvar koja mi deluje previse logicki (gresio ili ne) da bismo je dalje razvijali...

3. ni pominjanje taktike u ovom delu mi nema smisla... RF resio da jedva ostane prvi kako bi sledece sezone nadal prs'o sto ce morati da brani bodove? to mi lici na taktiku davidenka svake godine :lol: ... da ne razvlacimo (ako krenem, ode pola sata na objasnjavanje svih razloga zbog kojih mislim da gresis, a koji mi u trenutku padaju na pamet... a voleo bih da izbegnem to; vec dadoh danas mnogo vremena forumu)... ovde stvarno nema mesta za promenu mog misljenja... jer mi, kao i u prvom slucaju sve i previse vuce na cinjenice nego na materijal za raspravu... tako da svako ostaje sa svojim... ;)

j8g... ispade kako mi je samo moje misljenje sveto... veruj mi da nije tako, ma koliko je ovo slucaj u kome ga 90% ne mogu promeniti i videti argumente koji ce pobiti ono sto je mojoj glavi logika.... a i stvarno ne mogu vise da kuckam... ;)

Dakle, nesrecni Roger puce opet...
Odavno ga sazaljevam kao coveka sa ozbiljnim psiholoskim problemima, cak ni njegove meceve ne mogu da gledam vise, jer mi je zao da gledam senku od coveka. Krajnje je vreme da angazuje psihologa. Mada ja mislim da se on vrlo lako moze izleciti, samo da ostavi Mirku-ajkulu, ima nesto lose u toj uvek namrgodjenoj osobi.

Dakle, nesrecni Roger puce opet...
Odavno ga sazaljevam kao coveka sa ozbiljnim psiholoskim problemima, cak ni njegove meceve ne mogu da gledam vise, jer mi je zao da gledam senku od coveka. Krajnje je vreme da angazuje psihologa. Mada ja mislim da se on vrlo lako moze izleciti, samo da ostavi Mirku-ajkulu, ima nesto lose u toj uvek namrgodjenoj osobi.
mirka je krupnija samo da bi u nju stalo vise tog neceg loseg... :lol:

Hehehe,malo crnog humora za posrnulog Rodzera :D

Ma,neka sutne Mirku,neka se pogleda u ogledalo i kaze sebi alo covece,NABAVI TRENERA!!!! E kad bude sebi priznao da ne moze da radi bez trenra,kao sto niko ne moze,e onda ce moci da s evrati na staze stare slave! Eto,to je neko moje misljenje. Covek je odigrao sjajan prvi set,drugi kao da je bio polu zainteresovan,a treci je odigrao katastrofa! Covek sa ekstra servisom da dozvoli da mu Simon uzme 3 puta servis,a da pri tome,on ne uzme na servis ni jedan jedini poen-pa to je neverovatno!

Zato,Rodzer,prijatelju,ako u tebi jos iam takmicarskog naboja od prethodne cetiri godine,nabavi trenera i zaj#bi svoj ego,nego radi,radi...

evo i mene da komentarisem malo,bio sam na moru pa nisam mogao...
sve cestitke Nadalu na novom mastersu i to na tvrdoj podlozi,momak je zreo da bude broj jedan na svetu i zasluzuje to...

majko mila sta se moze sve procitati ovde...ubedljivo najsmesniji komentar je ovaj da je Federer pustio Djokovica da ga pobedi na AO...pa kude ide ovaj forum kad se takve stvari pisu ovde?grizli covece uozbilji se malo shvatam ja da nevolis Djokovica i da si ljubomoran,ali pomiri se sa sudbinom...ispadas smesan sa ovakvim izjavama.

A sta ako bih rekao da ako Nadal rano ispane sa Sinsinatija...Federer se uopste nece truditi da osvoji turnir...

Ne znam da li sam smijesan ali jedna stvar je sigurna...Federer uopste nije gori nego ranije samo ne zeli da cuva gomilu poena kao proslih godina...i zato taktizira vise nego inace...

@NS GARI Ja uopste ne mrzim Noleta...naprotiv navijam za njega...pogotovo kad vidim da je on jedini koji ometa Nadala...odavno je poznato da je Nadal jedini koji ometa Federera:D
Kada bismo zivot gledali crno - bijelo onda bi taj isti zivot bio veoma jednostavan...a on to nazalost ili na srecu nije...
Upravo zato ja sa vama ponekad podijelim neku teoriju i nemojte da mi zamjerate na tome...procitajte je, pogledajte ima li istine u njoj...i nemojte siriti raspravu ako nemate vi neku vasu teoriju koja je zanimljiva za procitati...jer nemam namjeru da odgovaram na sitne provokacije ako vec nema nesto konstruktivno da me zadrzi u raspravi...

@nordic ponekad ja postavim neku recenicu koja moze da povuce sa sobom mnogo negodovanja...ali ako ima smajli na kraju iste...onda nema potrebe za objasnjavanjem tj. teoretisanjem jer je to recenica koja nam podize stopu duhovitosti a usput ima neku dozu istine:D (kao i mnoge druge sale koje sadrze izvjesnu kolicinu istine)

Poslednja izmena:
problem je samo sto je Rafa poceo da nize finala i titule... i tako vec 4 meseca

nista,Fedja ostaje kratkih rukava ove godine pa da vidimo da li sledece moze da se popravi (pod uslovom naravno da Rafa padne,sto se nece desiti)

i videcemo kako ce prvo odbraniti 1/2 AO

za dva sledeca GS-a ne brinem i tu ce opet dva puta izgubiti u finalu od Nadala

grizli nemam nista protiv tebe ali tvoja teorija je stvarno smesna i prica za malu decu,cuj Roze pustio Novaka,ma daj bre!a ne bi bas rekao da volis Novaka,stalno pises protiv njega...
Fedex je u krizi i prihvati to na normalan nacin...

Back