Rodoljub Drašković osniva političku stranku, po "keksari" prikupljaju potpise od radnika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
Rodoljub Drašković osniva političku stranku, po "keksari" prikupljaju potpise od radnika

• TREBINJELIVE
  • Autor:TrebinjeLive Foto:Ilustracija
  • 04.05.2020. 15:52

• 166

Rodoljub draskovic.jpg

Radnicima "Svislajona" od jutros se dijele papiri na kojima treba da upišu svoje podatke kako bi podržali osnivanje Hercegovačkog narodnog pokreta koji treba da osnuje Rodoljub Drašković.
Riječ je o političkoj partiji.
Iako je Drašković do sada često govorio da ga ne zanima politika, ipak se, izgleda, odlučio da krene u politiku. A da bi se u budućnosti mogao baviti politikom potvrđuju i njegove posljednje aktivnosti, među kojima su i politički napadi na lidera SNSD-a Milorada Dodika.
Očigledno je da se Drašković za ovaj čin dobro pripremao i da ga je dobro planirao, a jedna od aktivnosti, otkriva izvor portala TrebinjeLive.info je i podjela pomoći pojedinim hercegovačkim porodicama.
Paket pomoći čine brašno, ulje, medenjaci, tjestenina, mlijeko, eurokrem.
Drašković se trenutno nalazi na Zlatiboru, gdje se čuva od pandemije virusa korona i, maltene, nema dodira sa spoljašnjim svijetom.

https://trebinjelive.info/2020/05/0...ku-po-keksari-prikupljaju-potpise-od-radnika/

Brat Vuka Draskovica odlucio da srusi Dodaru.
Procitajte i komentare ispod clanka. Ocito da ima veliku podrsku u narodu Hercegovine. Izgleda da postoje secesionisticke teznje u Hercegovini vis-a-vis Banja Luke

Dojučerašnji prijatelji
Hercegovački knez osniva stranku: Drašković direktno udario na Dodika

Objavljeno: 05.05.2020. u 08:28

4

59891f6778b581a465397a23d476eee2.jpg

Radnicima Swisslion IAT u Trebinju dijele se papiri na kojima treba da upišu svoje podatke kako bi podržali osnivanje Hercegovačkog narodnog pokreta.

Osnivač je vlasnik ove kompanije Rodoljub Drašković.
Iako je Drašković do sada često govorio da ga ne zanima politika, ipak se, izgleda, odlučio da zagazi u političke vode. A da bi se u budućnosti mogao baviti politikom potvrđuju i njegove posljednje aktivnosti, među kojima su i politički napadi na dojučerašnjeg prijatelja, lidera SNSD-a Milorada Dodika.
Očigledno je da se Drašković za ovaj čin dobro pripremao i da ga je dobro planirao, a jedna od aktivnosti, otkriva izvor portala TrebinjeLive.info je i podjela pomoći pojedinim hercegovačkim porodicama.
Narušeni odnosi
Hercegovački knez odgovorio šefu SNSD-a: Neću dozvoliti nikome, pa ni Dodiku, da gazi moje dostojanstvo

U paketu pomoći su brašno, ulje, medenjaci, tjestenina, mlijeko, eurokrem.

Drašković se trenutno nalazi na Zlatiboru, gdje se čuva od pandemije virusa korona i nema dodira sa vanjskim svijetom.
A da su namjere hercegovačkog kneza ozbiljne, da se naslutiti iz razgovora koji je objavila BNTV.

- Vrijeme je došlo da se stvarnost mijenja. Umjesto politikratije na scenu mora doći demokratija - ustvrdio je Drašković u magazinu Crno na bijelo, dodajući:
- Narodom u Republici Srpskoj vlada politička demagogija. Vrijeme je da na političkoj sceni dođe do smjene generacija i da umjesto politikratije i diktature bude demokratija koja će pokrenuti ekonomski razvoj Republike Srpske i stvoriti ambijent iz koga, prvenstveno, mladi i stručni ljudi ne bi odlazili. U Republici Srpskoj sve je potčinjeno vladavini režima Milorada Dodika. Pod političkom diktaturom podrazumijeva se bezakonje, vladavina nekog vrhunskog poglavara koga moraju da slušaju institucije, Vlada. Kada ćemo imati profesionalnu Vladu? To sam ja govorio Dodiku, ne možeš prljavim političkim igrama, nacionalizmom, korištenjem emocija, patriotizma običnog naroda, izazivanjem zle kobi, braniti RS. RS ćemo braniti djelom - poručio je Drašković.
Hercegovački knez iskoristio je priliku da naglasi svoje prijateljstvo sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te na indirektan način poruči kako ima njegovu podršku.

- Prije neki dan me nazvao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić da mi se zahvali za sve ono što radim za srpski narod i Srbiju. Nažalost od gospodina Dodika odgovor, kada sam uspostavio sistem solidarnosti u Hercegovini, u kome učestvuju svi, Dodik je došao i sve razbio i ostao sam sam. Kako? Okupio je svoje političke egzekutore i zabranio rad na programu socijalnog zbrinjavanja hercegovačkog naroda - kaže Drašković.

https://faktor.ba/vijest/hercegovacki-knez-osniva-stranku-draskovic-direktno-udario-na-dodika/81926

Trebinje ,Trebinje , kad me vidiš...

I ovaj stao u redove pete kolone i rusi Dodaru. I to radi sada u ovoj krizi. Vrlo podlo.
SDS i PDP kao izdajnicke stranke nisu uspele da sruse Dodaru i sada se montira, vrsi konstrunkcija nekog novog policitkog monstruma oko kojeg ce se okupiti sav izdajnicki potencijal.

Indikativno da se ovaj projekat montira upravo u Trebinju gde Dodara dogovora s Rusima izgradnju njihove vojne baze.

Kakvi se sve indijanci bave politikom, strasno.

Bogat je. Super bogat. Na hiljade ljudi radi za njega. To je mnogo vec osiguranih glasova za njega

Brat mu je Vuk Draskovic koji je znao mobilizovati velike narodne mase i pomoci ce mu s te tacke gledista. Ima kapacitet da izgradi mocnu politicku poziciju. Pogotovo uzimajuci u obzir da iza njega ocito stoje strane sile kao sto su SAD ili UK.

Српски Трамп жуте косе.

Rodoljub Drašković daje milion maraka za domaćine u Hercegovini
Ne smijemo dozvoliti da nam narod bude gladan i prepušten sam sebi, rekao je Drašković
P. M. / Avaz.ba
03.04.2020 16:57

Rodoljub Drašković, predsjednik koncerna „Swisslion Takovo“, izdvojit će milion maraka za domaćinstva u Hercegovini u kojima zbog pandemije koronavirusa niko ne radi, potvrdio je Luka Petrović, izvršni direktor Saveza općina istočne Hercegovine nakon sastanka s predstavnicima svih općina istočne Hercegovine i grada Trebinja.
Petrović je zahvalio Draškoviću, istakavši da je riječ oko 2.500 domaćinstava sa do 10.000 članova, a domaćinstva će biti podijeljena u veći, srednji i niži nivo, a lokalne zajednice svoj budžete će prilagoditi trenutnoj situaciji.
Podsjetimo, Rodoljub Drašković je pomogao i trebinjsku bolnicu respiratorom i digitalnim rendgen aparatom. Govoreći o svojoj donaciji, Drašković je naglasio da je u ovom periodu najvažnija solidarnost i odgovornost.
  • Rodoljub Drašković: Nova donacija - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Rodoljub Drašković: Nova donacija Foto: Arhiv
- Ne smijemo dozvoliti da nam narod bude gladan i prepušten sam sebi - rekao je Drašković i dodao da se posebna pažnja mora posvetiti starijim Hercegovcima i hroničnim bolesnicima i da se mora istrajati u provođenju svih donesenih mjera.
Drašković je pozvao Vladu Republike Srpske i zatražio da, također, izdvoji novčana sredstva za pomoć onim djelatnostima kojima je zabranjen rad i gdje su ljudi izgubili radna mjesta, poput ugostiteljstva, turizma, zanata…
- Posebno je važno očuvati zdravo privredno tkivo industriju, građevinu i poljoprivredu koje nakon vanredne situacije moraju biti točak razvoja i ponovnog napretka cijele Hercegovine - zaključio je Drašković, pozvavši narod da se ujedini jer je sloga u ovim momentima presudna.

Drašković: Dodiku smeta moj ugled u narodu
10.04.2020. / 9:43

TREBINJE – Predsjednik skupštine Udruženja građana i privrede Hercegovine i vlasnik koncerna „Swisslion“ Rodoljub Drašković u izjavi BN TV poručio je da Republika Srpska nije ničiji feud, te da svako nosi društvenu odgovornost.

drašković

Ako sam ja društveno odgovoran i saopštavam o rezultatima poslovanja svojih preduzeća, zašto se jasno i glasno ne iznese informacija u javnost. Koliko je u dubiozi budžet? Koliko su u dubiozi budžeti gradova i opština? Koliko su zadužena javna preduzeća i kakvi su finansijski rezultati ostvareni u 2019? Očigledno da je to briga naroda, jer će narod ili njihova djeca morati da vraćaju te dugove. Prema tome, to je demokratsko pitanje svakog demokratskog društva i vrijeme je da je narod upoznat da zna gdje živi, a zna kako živi, da živi vrlo teško. Iz godine u godinu sve teže“, izjavio je Drašković.

On dalje kaže da nije iznenađen optužbama predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Očigledno, valjda je shvatio da je moj ugled u narodu Hercegovine stvarno dostigao najviši nivo i da mu to smeta, ali to je njegov problem i na tu temu ne bih želio da govorim. Ja sam uvijek bio korektan, a sve u cilju da činimo dobra djela, da podižemo privredu, da narod bolje živi, da se narod ne iseljava, da se mladost vraća u Hercegovinu, da im obezbjeđujemo posao i bolji život. To je jedino moje gledanje stvarnosti i iz tih razloga sam bio u relativno dobrim odnosima sa Dodikom smatrajući da će i on kao predsjednik Republike Srpske i premijer Republike Srpske shvatiti i pomoći u sveukupnom razvoju jedne siromašne hercegovačke regije“, kazao je Drašković.

https://www.capital.ba/draskovic-dodiku-smeta-moj-ugled-u-narodu/

Udara na Dodaru. Ko mu je mentor i ko ga je nahuskao na Dodaru?

Moj kolega iz Trebinja kaže da rodoljuba svi vole , za razliku od Bože Vučurevića za koga sam ja mislio da im je idol , navodno je silne pare uložio u taj kraj , a po njemu je i Trebinje trenutno narazvijenija opština u BiH ,što zbog Draškovića , što zbog turističkom buma koji su doživeli poslednjih godina zbog blizine Dubrovačke rivijere i Herceg Novog . Mada je lik tipičan ponosni i kurčeviti Hercegovac (i u pozitivnom smislu pre svega ) tako da je pitanje dal je baš tako , ili je fazon hvali svoga konja .
:p

Moj kolega iz Trebinja kaže da rodoljuba svi vole , za razliku od Bože Vučurevića za koga sam ja mislio da im je idol , navodno je silne pare uložio u taj kraj , a po njemu je i Trebinje trenutno narazvijenija opština u BiH ,što zbog Draškovića , što zbog turističkom buma koji su doživeli poslednjih godina zbog blizine Dubrovačke rivijere i Herceg Novog . Mada je lik tipičan ponosni i kurčeviti Hercegovac (i u pozitivnom smislu pre svega ) tako da je pitanje dal je baš tako , ili je fazon hvali svoga konja .
:p

kumulirani gubitak Draškovićevog „Swissliona“ 47,7 miliona KM
21.04.2020. / 12:27

BANJALUKA – „Swisslion industrija alata“ Trebinje u vlasništvu Rodoljuba Draškovića ostvarila je neto dobit od svega 16.766 maraka, dok joj akumulirani gubitak iznosi 47,7 miliona KM.

Finansijski izvještaj „Swisslion IAT“ za 2019. godinu pokazuje da je ta firma imala prihode od 12,8 miliona što je za 2,2 miliona manje nego u 2018. godini.

Rashodi su im lani iznosili 12,8 miliona i manji su za 1,5 miliona KM u odnosu na godinu ranije.

Tako im je dobit pala sa 692.640 KM u 2018. godini na svega 16.766 KM u prošloj godini.

Smanjen je prosječan broj radnika koje su zapošljavali i to sa 519 na 455 radnika.

Drašković je prije nekoliko dana ušao u verbalni sukod s srpskim članom Predsjedništva BiH i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom u vezi sa pitanjem dugovanja „Swissliona“ Republici Srpskoj.

https://www.capital.ba/akumulirani-gubitak-draskovic-swisslion-477-miliona-km/

Mozda je ovo pozadina te politicke price. Propao mu biznis, veliki dugovi za vratom, sledi mu plenidba imovine i corka pa onda daj da osnujem politicku partiju i steknem imunitet.

Je li to moguce? A znamo da SAD i UK upravo ovakve dovode na vlast u malim kolonijalnim drzavama. One koji imaju dug i koji ce ucinit sve da izbegnu corku.

Ima da ga zgazi DODARA

milorad-dodik-1383421071-391047_5a733f3ec1855_970xr.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back