Quantcast

Rodjeni pod srecnom zvezdom...

Van razuma

Iskusan
Poruka
5.543
Zasto se to tako kaze za nekoga koga hoce u zivotu? Tj kada neko ima srece u necemu.
Da li to ima veze sa horskopom, i ako ima kako to da dvoje ljudi rodjeni u istom periodu nisu podjednako talicni? Ja poznajem dve sestre blizanke, deset minuta razlika, jednoj sve ide od ruke, a drugoj nista, aman bas nista.
Ako recimo neka planeta, ili sta vec ima uticaj na nas u nekom periodu, kako to da nekoga celi zivot prati sreca, a nekoga to ne zakaci za zivota nikako.
Kako to zapravo ide?P.S. Tema nije o meni.
 

Nastia

Veoma poznat
Poruka
12.173
Horoskopi blizanaca su u astrologiji baš velika enigma.
Postoje neke teorije po kojima se horoskop brata ili sestre bliznakinje gleda kroz 3. polje, što je donekle samo tačno, ali ne može da zameni lični horoskop svake jedinke.
Svaka osoba ima svoj lični natal.
Imam i ja sličnu situaciju, nemam sestru bliznakinju, ali imam drugaricu koja je rodjena pola sata pre mene, i sasvim dovoljno da njoj ASC bude u Škorpiji na natalnom Mesecu a meni u Strelcu na natalnom Suncu.
Tih pola sata je učinilo da smo nas dve potpuno različte osobe sa potpuno različitim životnim pričama.
Ona je ostala mlada udovica ( Mesec u Škorpiji ).
Zanimanja nam se razlikuju, interesovanja, čak i fizički ( ja sam sportski tip, ona nikada nije to bila ) itd...

Što su bolje postavljene planete i na boljim pozicijama, to su nam izgledi za uspeh u životu veći.
 

Nastia

Veoma poznat
Poruka
12.173
astro_2atw_steve_jobs.50754.40028.png
 

Nastia

Veoma poznat
Poruka
12.173
Dorotej, za kvalitet života kaže da se procenjuje preko tripicitetnih vladara ASC.

Na primeru Steve Jobsa, imamo Devicu na ASC.
Triplicitetni vladari su: Venera, Mesec ( za noćno rodjenje ) i Mars.

Ono što meni prvo upada u oči jest pozicija egzaltiranog Jupitera u Raku, u 11. polju ( polje radovanja Jupitera ) koji je u aspektu sa ASC, Venerom ( vladar 2. polja ) i Marsom.

Woz, the engineering genius, and Jobs, the charismatic visionary, successfully parlayed their perfect combination of skills and talents into a business. By the time he was 24, Job's Apple Corporation was worth $10 million. A year later, its value had grown to $100 million. Its graphical user interface, business applications and word processing won kudos, and millions cheered while Apple took on IBM and its personal computer.

Venera, kao vladar prve trećine života je u Jarcu, gde ima triplicitet u noćnom rodjenju u opoziciji sa egzaltiranim Jupiterom i kvadratu sa Marsom koji je u domicilu u Ovnu.
Sunce u Ribama ima trigon ka ASC i aplicira Jupiteru uz snažnu recepciju ( jer je Jupiter vladar Riba ).
Mesec je u 7. polju u Ovnu gde ukazuje na popularnost i javnu ličnost. Mesec takođe aplicira Veneri i Jupiteru a sa Jupiterom ima fenomenalnu recepciju, jer je Jupiter u znaku Raka, kojim Mesec vlada.
Mars je u svom domicilu u Ovnu, takođe je u aspektu sa Venerom koja mu aplicira ( vlada 2. poljem, u trigonu je sa ASC, sekstilu sa Suncem, opoziciji sa Jupiterom...)

Malefik Saturn ne opstruiše kartu, osim što ima kvadrat ka Merkuru koji je u kvadratu sa njim, Steve je usvojen kao beba, ali dalje vidimo da Saturn ima i dobar aspekt ka ASC trigon sa Jupiterom i Suncem, a ovo su tri vrlo snažne i superiorne planete. Trigon ove tri planete obezbeđuje dobar i kvalitetan život nekretnine, materijalnu sigurnost...

Iz ove karte se vidi kako je neko u stanju da iskoristi svoje potencijale i pronađe načine da svoj život učini kvalitetnim i svrsishodnim, čak i ako mu je početak bio težak i gorak.

Oba benefika, i Venera i Jupiter snažno podržavaju ostale planete, i oba svetla su neoštećena i dobro postavljena.
 

olympea

Domaćin
Poruka
4.020
Steve Jobs je umro relativno mlad, 56, pa mi ipak nije prvi izbor za srecnika, nekako uvek zamisljam duzi zivot, ili bar bez nekih vecih bolesti kao jedan od kriterijuma za srecnika.
Jupiter jeste promenintan, ali jesu i maleficne kuce naglasene.
Negde je dobio, negde izgubio.
Saturn je u superiornom kvadratu prema vladaru ascedenta u maleficnom 6. polju.
Svetlo vremena isto u osmom znaku, kao i dispozitor, mislim da ga je i to namucilo dosta, ali odlican je primer za Jupitera u polju kojem se raduje.
 

Nastia

Veoma poznat
Poruka
12.173
Mislim da niko nije zaista rodjen pod srećnom zvezdom. Ako ti ide na jednom polju, obično si zakinut na drugom.
A i postavlja se pitanje šta nekoga zaista čini srećnim?
Verovatno bi većina rekla dobro zdravlje, ili novac, za nekoga harmonija u porodici, ili ljubav.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.