Roditeljski sastanak

Pinocchio

Elita
Moderator
Poruka
19.689
Roditeljski sastanci kao veoma bitna stavka u školovanju deteta, još od vrtićkih dana. Sve je to lepo, i to upoznavanje, uvođenje u školovanje, plan, program, komunikacija... ali tako je samo na papiru.
Sve se svede na puku statistiku, referat o brojkama, problemima, klimama, tablama, ekskurzijama... pa đački dinar, crveni krst, obezbeđenje i Mlade gorane.
Sa sastanka izađem kao kuvana noga, ispijena, isceđena i smorena.
Malopre mi stiže SMS i psihički se pripremam za večeras jer ako neko postavi pitanje "A koje knijge da kupimo?" mislim da ću se "izuti iz cipela". Viber poruke roditelja dece koja su u srednjoj školi, skoro pa punoletni, su ravne epizodama Montija Pajtona.

Ne znam kako vi, koji još uvek idete na roditeljske sastanke, preživljavate ali ja se trudim da sednem u poslednju klupu i grizem za jezik.

12.jpeg

Ako ti tako reaguješ koja si "normalna", šta misliš kako reagujemo mi malko izmešteni sa nivele?

Roditeljski zavisi od nastavnika/učitelja. Ako je muškarac, expresno otpočinju i završavaju se. Ako je žena koja puno voli da priča, onda obično priča jedno te isto više puta, i onda se svi nadovezuju i traje preko sat vremena. To je moje iskustvo.

Ako ti tako reaguješ koja si "normalna", šta misliš kako reagujemo mi malko izmešteni sa nivele?

Roditeljski zavisi od nastavnika/učitelja. Ako je muškarac, expresno otpočinju i završavaju se. Ako je žena koja puno voli da priča, onda obično priča jedno te isto više puta, i onda se svi nadovezuju i traje preko sat vremena. To je moje iskustvo.
Ti stvarno misliš da ja spadam u "normalne"? E baš ti hvala :lol::lol::lol:

Roditejski, kraj '80. Srednja škola. Tata otišao na roditeljski sestri. Tema na roditeljskom: Izlasci! Do koliko sati da se deci dozvoli izlazak? (moš' zamislit' teme za roditeljski!).
Pre toga sestra tati rekla da sedne u zadnju klupu i da se ne ubacuje u razgovor.

Neka tamo mama daje predlog:

- Djevojč'ce dopola devet, dječaci dodevet!
i to traje pola sata.
...
pa opet:

- Djevojč'ce dopola devet, dječaci dodevet!
i to traje pola sata.

Tati dozlogrdi pa se ubaci:

Gospođo, mogu li da vas pitam nešto? A sa kim će dečaci da budu tih pola sata napolju?

Tajac.
Aplauz.

Ja sam izbegavala dok sam mogla. Suprug je išao.
Sada se trudim da odem jednom u godini, par puta sam nagovorila sina da ide sestri umesto mene ali mi to retko uspeva. Nikako neku opkladu da izgubim.

Retko kada na roditeljskom nešto saznaš, dogovoriš, sve je to čitanje, referati, kao da sam na nekom partijskom sastanku.

Pa, mora se ići i korisno je.
Kaže nam kada su kontrolni i pismeni u kojim nedeljama, šta je najveći problem, par bitnih informacija i to je to. To ovaj muškarac. A žena ona barem 10 puta kaže jedno te isto, a bude i par korisnih info.

Meni su veći problem vajber grupe. Tu se dešavalo svašta. Obe su mi na mute, ali ponekad bacim pogled.

Kaže nam kada su kontrolni i pismeni u kojim nedeljama, šta je najveći problem, par bitnih informacija i to je to. To ovaj muškarac. A žena ona barem 10 puta kaže jedno te isto, a bude i par korisnih info.

Meni su veći problem vajber grupe. Tu se dešavalo svašta. Obe su mi na mute, ali ponekad bacim pogled.
Da, na mute obavezno.
Grupa sa razrednom.
Grupa bez razredne.

Ali sredina avgusta, a neka mama pita koja su smena i kada kreću!!! - 3. razred srednje škole! Što su neka deca nesposobna za život? Jedan očigledan primer.

ja sam redovno išla na te roditeljske, iako sam se pred kraj pitala čemu to, ier sa, svakako išla na individualne razgovore kad treba da pravdam časove, tad bi mi rekli ocene i kako se dete ponaša u školi, a informacije, svakako dobijemo blagovremeno.
u osnovnoj kod mlađeg (promenio je dvoje razrednih) oboje su davili, čitali javno ocene i javno diskutovali o ponašanju dece, veliki dislajk :cross::udriglavu:

Sve to može da napiše i na viber grupi. Ne volim roditeljske sastanke. 😁

Roditeljski sastanci kao veoma bitna stavka u školovanju deteta, još od vrtićkih dana. Sve je to lepo, i to upoznavanje, uvođenje u školovanje, plan, program, komunikacija... ali tako je samo na papiru.
Sve se svede na puku statistiku, referat o brojkama, problemima, klimama, tablama, ekskurzijama... pa đački dinar, crveni krst, obezbeđenje i Mlade gorane.
Malopre mi stiže SMS i psihički se pripremam za večeras jer ako neko postavi pitanje "A koje knijge da kupimo?" mislim da ću se "izuti iz cipela". Viber poruke roditelja dece koja su u srednjoj školi, skoro pa punoletni, su ravne epizodama Montija Pajtona.

Ne znam kako vi, koji još uvek idete na roditeljske sastanke, preživljavate ali ja se trudim da sednem u poslednju klupu i grizem za jezik.

Pogledajte prilog 1604732

Dala bih punu zdelu pralina ako bih isla samo na roditeljski par puta godisnje u zamenu da se pogase viber grupe.
Sve do jedne!

Nema dana da prodje bez objave.
Ne znam kako se drugi osecaju ali meni te grupe jako smetaju, remete me i nekako mi se uvlace u zivot ljudi koje ne poznajem.

Dala bih punu zdelu pralina ako bih isla samo na roditeljski par puta godisnje u zamenu da se pogase viber grupe.
Sve do jedne!

Nema dana da prodje bez objave.
Ne znam kako se drugi osecaju ali meni te grupe jako smetaju, remete me i nekako mi se uvlace u zivot ljudi koje ne poznajem.
Ma i brdo karamela ako treba.

Ne znam koji si razred ali poruke roditelja čija su deca 3. razred srednje škole su suluda! Razredne starešine stvarno imaju strpljenja, meni je mučno ti i čitati.
Koje knjige da kupimo?
Koja su deca smena?
Da li gube prvi čas?

3. razred srednje škole!!! Pa svi imaju već lične karte, a ti pitaš koja su smena!!! Pa ako ne zna koja je smena ispiši ga odmah iz škole!

Ma i brdo karamela ako treba.

Ne znam koji si razred ali poruke roditelja čija su deca 3. razred srednje škole su suluda! Razredne starešine stvarno imaju strpljenja, meni je mučno ti i čitati.
Koje knjige da kupimo?
Koja su deca smena?
Da li gube prvi čas?

3. razred srednje škole!!! Pa svi imaju već lične karte, a ti pitaš koja su smena!!! Pa ako ne zna koja je smena ispiši ga odmah iz škole!

Prave invalide rada od njih. Koliko je to samo pogresno...

Nasi su malecki ali na svaka dva meseca imaju potrebu roditelji da bacaju novce. Ucitelj zeli ventilatore, mojoj cerkici je toplo a ona ne uci kako valja kada joj je toplo.
Danas je polovina septembra.
Njoj je svejedno toplo i ucitelj bi voleo ventilatore, rekao mi je!
Uskace druga, ucitelj nam nikada nista nije trazio, red je da mu kupimo sta trazi.

Doslo mi je da napisem "reci joj da se strpi i da ce svezina stici za dva dana".
Bila sam na ivici!

Ako pogresi smenu, naucice da pazi na smenu ubuduce. Ako nema raspored, saznace isti preko sopstvene viber grupe, nije mi jasno zasto uskacu pre dece roditelji?

A ako je nekome toplo polovinom septembra, valja mu ukazati da dolazi jesen za deset dana!
Prezivece deset dana kao sto ce morati kasnije da trpi junski ispitni rok, spreman i polagan po najvecoj vrucini.

Pogledajte prilog 1604732

Откуд знам. Наследницу и наследника још увек немам.

п.с. Питај “Намћорасту”

Back