Родитељи забринути, наставница математике организује сумњиве екскурзије

Sensei

Master
Moderator
Poruka
89.612
677z381_rtr.jpg

Фејсбук

КАКО "Новости" сазнају, родитељи ученика Економске школе "Нада Димић" обратили су се инспекцији Министарства просвете због забринутости што наставница математике Јелина Јанковић, запослена у тој школи, води ученике на приватне екскурзије.

Наиме, према сазнањима родитеља, она та путовања организује у приватној режији, а брига код родитеља јавила се када су сазнали да иза путовања не стоји школа, нити је овако нешто у сагласности са законима и прописима Министарства просвете.

- Били смо убеђени да се те екскурзије организују под неком врстом надзора Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и Економске школе "Нада Димић", а онда смо сазнали да то нема никакве везе нити са министарством нити са школом, што нас је поприлично изненадило. Због тога смо упутили званичан допис просветној инспекцији - кажу родитељи за "Новости".

Путовања која организује професорка Јанковић нису у складу са Правилником о организацији и остваривању екскурзија јер их не организује школа. То потврђује и одговор Министарства просвете на питања "Новости".

E i sad UM nije pametan sto ne radi vise u skoli...

Ja sam moje djake vodio u Ivanjicu dok nije bila porusena, u razne firme koje se profesionalno bave audio ili video obradom , TK centar , pupin , Imtel., sto bi se reklo ima dosta da bi me sad zatvorili na 200 godina i bacili kljuc....
I to sam jos vodio samo one koji odrade gradivo i imaju plus aktivnosti ili interesovanja...ne mora uspeh...

Naravno nisam nista naplacivao , sami plate svoje troskove...
Jos da znaju za siemensovo takmicenje ili postavljanje cms servera ili razvoj stampane ploce, sto je uvedeno u plan i program...
Nanjusis kad postane zelja svih da ne uce nista i onda ne talasas...

Gde vodi decu, to je pitanje, kad su se novosti i politika uskopištili
Negde sam pročitala da ih je vodila u Grčku. Ostaje nejasno, zašto su se pobunili tek sad, jer svako do roditelja dobije da potpiše saglasnost gde mora jasno da piše gde ih vodi, ko, kako i slično...

Poslednja izmena:
Negde sam pročitala da ih je vodila u Grčku. Ostaje nejasno, zašto su se pobunili tek sad, jer svako do roditelja dobije da potpiše saglasnost gde mora jasno da piše gde ih vodi, ko, kako i slično...
vodi ih da ih tipuju kidnaperi verovatno
prosvetarka je to ...

Jelinu sam upoznala preko drugarice na jednom petodnevnom letovanju u Srbiji. Bile smo cimerke. Ona je jedna divna, dobra, inteligentna, odmerena osoba sa puno ljubavi prema ucenicima i matematici koju predaje, tako da mi je ovakvo pisanje o njoj sumnjivo. O njoj imam samo reci hvale! Irina

Procitala sam da je razlog cele te fame jedan nadobudni roditelj koji se bunio sto nastavnica Jelina nije htela da zakljuci njegovom detetu peticu.
Ja kad sam radila u jednoj skoli, otac me zvao telefonom da ispravim njegovom mladjem sinu ocenu sa tri na cetiri, ili da starijem smanjim peticu na cetvorku da se mladji sin ne bi osecao frustriranim. Pretio mi je preko telefona da cu imati posledice ako to ne uradim. Rekla sam mu da je po zakonu jedino ponistavanje ispita i da ima pravo da ga ponovi pred drugom komisijom. Nije prihvatio.
Posto nisam pristala, odmah me posle razgovora pozvao sekretar skole koji mi je takodje pretio i to otkazom i nisam pristala. Zatim me zvala zamenica direktora i molila da to uradim, ali kada sam joj rekla da to moze da se desi samo preko mene mrtve, ponovo me pozvao taj otac i dobio patku, shut u dupe! Sramota sta se radi sa nastavnicima. Neka uplate sebi privatnu skolu i tamo ce imati sve petice.

Кад год се деси овако нешто, увек се помиње тај један родитељ који из освете прогања наставника.
Нека је и тако, питање је и даље ко је њој дозволио да децу води на приватне екскурзије?

Зар се школа није оградила?
moze ona se ogradi koliko hoce.... ekskurzija nije stvar pritisnuti na dugme ... To je posao ... ne moze jedan covek to ... ..........svaljuju krivicu na jednog coveka, profesora.... a gde je krivica direktora ... tipican potez direktora da svali krivicu na drugog....
radio sam u skolama pa znam kako to ide ...

moze ona se ogradi koliko hoce.... ekskurzija nije stvar pritisnuti na dugme ... To je posao ... ne moze jedan covek to ... ..........svaljuju krivicu na jednog coveka, profesora.... a gde je krivica direktora ... tipican potez direktora da svali krivicu na drugog....
radio sam u skolama pa znam kako to ide ...
Зашто би то школа радила?

sto bi direktor, zamenik, pedagog, psiholog i mnogi profesori sebe kaznili i spustili sebi reputaciju kad to moze sve da padne na jednog ...
Колико сам ја схватила, није било проблема док се није открило да школа не стоји иза тога, тако да школа није имала потребе да се пере.

Колико сам ја схватила, није било проблема док се није открило да школа не стоји иза тога, тако да школа није имала потребе да се пере.
škola se ogradila ali škola je rekla da na druga putovanja van nadzora škole i programa, roditelji moraju da potpišu da im neko drugi vodi djete i to ne spada u domen škole.

dakle šta u potpisivali da li su gledali ?

ono što se tu zamera od strane roditelja je kanjda promiskuitetan nacin njenog nadzora i discipline koji je bio tokom te skurzije. priča se o neogranicenom konzumirnaju alkohola tj nekontrolisanom pa cak i narkotika od strane jednog ucenika.
spominjese da se nastavnicafalila kako je isla na nudisticku plazu i otuda te optuzbe o promiskuitetnom ponasanju....

nastavnica se jos nije oglasila...

po meni su tu roditelji krivi, a posle je.banja nema kajanja... zasto su i stacto potpisali ?

ako su potpisivali nesto pro forme misleci sve je to u redu onda su oni zapravo narusili bezebdnost svog deteta dajuci saglasnost nekome iza koga ne stoje institucije tokom te eskurzije...

da li su joj toliko verovali ? pa verovali bi ako su je dobro poznavali ako tu rpedaje decenijama, a da jesu ona sigurno ne bi odjednom dozivela takvu promenu i najednom postala promiskutietna...

sve u svemu , krivi su roditelji jer su morali potpisati saglasnost. kada je dete u pitnaju gleda se sta se potpisuje...

nastavnica je ocito imala neki dil sa turistickim agencijama i svoj profit...

ja ne znam što se mnogi prave začuđeni oko toga da je neka nastavnica odvela djecu na more ?

od davnian postoje u školama nastavnici, koji djecu vode za vreme zimskog i letnjeg raspusta na put...

pa onda iza svega toga ne stoje škole ito niej od juče.

za takvo nešto je neophodan potpis roditelja.

ovo oko privatnih časova što ej optužuju rade svi i to se zna odavno. to je kao dodatna zarada. mnogi ljudi rade dodatno nesto i sigurno en privaljuju proez na to...

i jos jedno mnogi roditelji posalju djecu na takva putovanja zimi ili leti sa onom racunicom kao naucice nesto mozda ili ako nsita bar ce imati dobru ocenu iz tog predmeta ?

za sada se prica o njenom promiskuitetnom ponsanju, ilivrlo slobodnom ponasanju i pogledima

svasta tu moze biti u pitanju, pa i neka koleginicaod nastavnice koja stoji iza svega ili kolega.... mohze i neki otac deteta koje ima losu ocenu...

uglavnom utvrdice se to, a deca treba da budu ispitana pred svojim roditeljima ako su maloletni ...
a jesu...

roditelji su sami krivi potpisali su nekome koga ne poznaju dovoljno

Back