Родитељи ухапшених протествују пред владом

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=12&dd=23&nav_category=12&nav_id=481482
Roditelji uhapšenih pred Vladom
Beograd -- Porodice uhapšenih protivnika Parade ponosa najavile su da će u petak u 12 časova protestovati ispred ministarstva pravde.

Roditelji uhapšenih u sukobima sa policijom 10. oktobra će predati zahtev upućen vladi da se svi uhapšenih brane sa slobode.

Roditelji privedenih saopštili su da će na protestu ukazati široj javnosti na navodne propuste policijskih organa prilikom hapšenja i određivanja pritvora njihovoj deci, podsećajući da se u zatvorima još nalazi više od 200 uhapšenih.

Porodice uhapšenih su istakle da je prošlo "već 69 dana" od kako su njihova deca uhapšena, i to, po njima, "velika većina bez ikakvog razloga i krivice".

"Prestali su svi zakonski osnovi da se drže u pritvoru iako Ustav i Zakon nalažu da se pritvor svede na najmanju moguću meru, kao i da u najkraćem roku budu izvedeni pred sud i da im bude suđeno bez bilo kakvog odlaganja", poručili su roditelji uhapšenih.

Oni su istakli da je "moralna neosetljivost na stradanje mladih ljudi vidljiva i na nacionalnim TV kanalima, štampi i nezavisnim organizacijama za prava čoveka", a ta činjenica konkretno ukazuje na "moralni pad velikog dela društva".

Porodice uhapšenih napravile su i poređenje s neredima u Velikoj Britaniji, ističući da je tamo u demonstracijama "učestvovalo 20.000 mladih ljudi" i da je tom prilikom, uprkos napadu i na princa, uhapšeno samo 30 najnasilnijih demonstranata.

"A kod nas od 5.000 demonstranata uhapse 1,000. Ako je zakon isti za sve, tražimo odgovor: zašto nisu uhapšeni odgovorni za izazivanje nereda, zašto se selektivno pušta iz pritvora, ako su optuženi za isto", navodi se u saopštenju.

"Ne sme se prećutati da je dosta mladih koji su tek napunili 18 godina a zatvoreni su sa okorelim kriminalcima. Takođe tražimo da se protiv odgovornih za izazivanje medijskog linča bez suđenja, pokrene postupak", smatraju porodice uhapšenih.

Roditelji uhapšenih su, takođe, pozvali sve nadležne institucije, predsednika vlade Mirka Cvetkovća i predsednika Srbije Borisa Tadića kao najodgovornije da preduzmu korake koji se tiču poštovanja Ustava i zakona, ističući da ne traže ništa drugo do njihovo poštovanje.

Parada ponosa, prva u Beogradu, održana je 10. oktobra u centru Beograda uz učešće oko 1.000 građana, domaćih i međunarodnih zvaničnika, i uz snažno policijsko obezbeđenje dok su se u širem centru grada dešavali sukobi policije sa protivnicima Parade.

...............................
................................
Управо сам се чуо са једним од родитеља који каже
да има информацију да би могла бити подигнута оптужница....
Само да власт одлучи....за шта да оптужи младе људе
ухапшене и неправедно затворене 69 дана....
Само да власт одлучи...како да оправда задржавање ухапшених
пре почетка параде...

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=12&dd=23&nav_category=12&nav_id=481482
Roditelji uhapšenih pred Vladom
Beograd -- Porodice uhapšenih protivnika Parade ponosa najavile su da će u petak u 12 časova protestovati ispred ministarstva pravde.

Roditelji uhapšenih u sukobima sa policijom 10. oktobra će predati zahtev upućen vladi da se svi uhapšenih brane sa slobode.

Roditelji privedenih saopštili su da će na protestu ukazati široj javnosti na navodne propuste policijskih organa prilikom hapšenja i određivanja pritvora njihovoj deci, podsećajući da se u zatvorima još nalazi više od 200 uhapšenih.

Porodice uhapšenih su istakle da je prošlo "već 69 dana" od kako su njihova deca uhapšena, i to, po njima, "velika većina bez ikakvog razloga i krivice".

"Prestali su svi zakonski osnovi da se drže u pritvoru iako Ustav i Zakon nalažu da se pritvor svede na najmanju moguću meru, kao i da u najkraćem roku budu izvedeni pred sud i da im bude suđeno bez bilo kakvog odlaganja", poručili su roditelji uhapšenih.

Oni su istakli da je "moralna neosetljivost na stradanje mladih ljudi vidljiva i na nacionalnim TV kanalima, štampi i nezavisnim organizacijama za prava čoveka", a ta činjenica konkretno ukazuje na "moralni pad velikog dela društva".

Porodice uhapšenih napravile su i poređenje s neredima u Velikoj Britaniji, ističući da je tamo u demonstracijama "učestvovalo 20.000 mladih ljudi" i da je tom prilikom, uprkos napadu i na princa, uhapšeno samo 30 najnasilnijih demonstranata.

"A kod nas od 5.000 demonstranata uhapse 1,000. Ako je zakon isti za sve, tražimo odgovor: zašto nisu uhapšeni odgovorni za izazivanje nereda, zašto se selektivno pušta iz pritvora, ako su optuženi za isto", navodi se u saopštenju.

"Ne sme se prećutati da je dosta mladih koji su tek napunili 18 godina a zatvoreni su sa okorelim kriminalcima. Takođe tražimo da se protiv odgovornih za izazivanje medijskog linča bez suđenja, pokrene postupak", smatraju porodice uhapšenih.

Roditelji uhapšenih su, takođe, pozvali sve nadležne institucije, predsednika vlade Mirka Cvetkovća i predsednika Srbije Borisa Tadića kao najodgovornije da preduzmu korake koji se tiču poštovanja Ustava i zakona, ističući da ne traže ništa drugo do njihovo poštovanje.

Parada ponosa, prva u Beogradu, održana je 10. oktobra u centru Beograda uz učešće oko 1.000 građana, domaćih i međunarodnih zvaničnika, i uz snažno policijsko obezbeđenje dok su se u širem centru grada dešavali sukobi policije sa protivnicima Parade.

...............................
пре почетка параде...

Jel na koju su osnovu uhapseni ovi koji su bili protiv ovih homica .....poprecavanje skupa mislim koje krivicno delo ...............?????

До сада је било....
ИЗАЗИВАЊЕ НЕМИРА НА ЈАВНИМ СКУПОВИМА.
z:mrgreen:

Znaci izazivanje nemira i poprecavanje skupa koji je prethodno bio najaven od strane prvih ....trebali su i oni da najave kontra skup ko zna sta ce sada sve da im zakace na grd nije neko delo mislim dobice uslovnu kaznu .

Znaci izazivanje nemira i poprecavanje skupa koji je prethodno bio najaven od strane prvih ....trebali su i oni da najave kontra skup ko zna sta ce sada sve da im zakace na grd nije neko delo mislim dobice uslovnu kaznu .
Мало су се заебали....
Те момке су ухапсили пре почетка параде поноса....
А они су само хтели да дигну свој глас против транспарената
који су ношени изнад главе Чиплића....

Poslednja izmena:
attachment.php

22773.jpg

Мало су се заебали....
А они су само хтели да се буне против транспарената

Jel su najavili kontra skup u tome je problem mislim da ovde ima puno politike .Ne moze ovo biti teze krivicno delo od napada na Americku ambasadu za koje koliko ja znam ( nisam siguran ) niko nije odgovarao .

Jel su najavili kontra skup u tome je problem mislim da ovde ima puno politike .Ne moze ovo biti teze krivicno delo od napada na Americku ambasadu za koje koliko ja znam ( nisam siguran ) niko nije odgovarao .

Зашто да најављују скуп...?
Скуп педера је одржан и ако је власт само пар месеци раније
издала саопштење, како се у граду не смеју
одржавати никакви скупови....
Понављам....
ОВИ МОМЦИ СУ УХАПШЕНИ НА РАЗЛИЧИТИМ ЛОКАЦИЈАМА У ГРАДУ
ПОСЕБНО, ПРЕ ПОЧЕТКА ПАРАДЕ.....
z:mrgreen: z:mrgreen: z:mrgreen:

Зашто да најављују скуп...?
Скуп педера је одржан и ако је власт само пар месеци раније
издала саопштење, како се у граду не смеју
одржавати никакви скупови....
Понављам....
ОВИ МОМЦИ СУ УХАПШЕНИ НА РАЗЛИЧИТИМ ЛОКАЦИЈАМА У ГРАДУ
ПОСЕБНО, ПРЕ ПОЧЕТКА ПАРАДЕ.....
z:mrgreen: z:mrgreen: z:mrgreen:

Pa nista u tom slucaju mogu da tuze drzavu medjutim nije jasno zasto im jos produzavaju pritvor ????????????

пре почетка параде...[/SIZE][/B]

Sve ove roditelje treba uhapsiti, odvesti i CZ, a njihovu decu pustiti na privremenu slobodu...ipak su roditelji veći krivci što su napravili te maloumnike.

moj brat je uhapšen sa drugarima,pošli na piće sa devojkama,bili su na slaviji ,a neredi na terazijama,samo su ih poubacivali u maricu.... strašno je to da toliko mladića bude u pritvoru a oni glavni su pušteni,zato roditelji pritesvtvuju jer je velika nepravda nenta nama i deci...svi smo van sebe,znam da je teško nekome poverovati da zaista tamo ima nevinih momaka,dobrih momaka...pozzz

Samo nek ih zadrže u pritvoru... Ko ih ebe kad oće da demoliraju BGD i da biju ljude... Kad izađu iz mardelja, nek idu opet da divljaju... Malo teže. I stoka nauči kad dobije lopatom. Očigledno mora tako.

A ove priče o "nepravedno pritvorenoj dečici koja su pošla na tulumbe", možete mačku o rep da kačite. S druge strane, nek se žale Strazburu, ako misle da je naneta nepravda...

Što se sekirate za utamničene, da se preračunam, dakle 60% džiberi sa južnjačkim akcentom, to mu od 200 dođe oko 120 provincijskih rušitelja njihovog Beograda...

Prema tome, zalažem se da 80 zatočenika što pravilno akcentuju bude odmah pušteno jer oni su nevini po prirodi stvari a da ovih 60% bude pod hitno izloženo jezivoj reakciji države.

Ko traži pravdu u Srbiji taj nije normalan.

Što se sekirate za utamničene, da se preračunam, dakle 60% džiberi sa južnjačkim akcentom, to mu od 200 dođe oko 120 provincijskih rušitelja njihovog Beograda...

Prema tome, zalažem se da 80 zatočenika što pravilno akcentuju bude odmah pušteno jer oni su nevini po prirodi stvari a da ovih 60% bude pod hitno izloženo jezivoj reakciji države.

Ko traži pravdu u Srbiji taj nije normalan.
Родитељи тих момака данас су протествовали пред Владом Србије....
Нико није хтео да их прими...ни писмено саопштење....
Новинарима је забрањено да присуствују скупу....
То ли је та ЕУрупска демократија....
:zskace::zskace::zskace:

Родитељи тих момака данас су протествовали пред Владом Србије....
Нико није хтео да их прими...ни писмено саопштење....
Новинарима је забрањено да присуствују скупу....
То ли је та ЕУрупска демократија....
:zskace::zskace::zskace:

Pa jeste, samo ljudi nisu informisani.

U EU na primer kad se recimo u nekom kraju nakupi mnogo imigranata cas posla plane zgrada.

Tamo je represija standardizovana. Ništa eksplicitno, samo evropski.

Ko više uopšte ozbiljno veruje u ta sranja o Evropi.

Cela je Evropa branila Tačija i potpisivala peticije da nas izrokaju i sad treba da se pravimo kako je sve u redu. Nije u redu. Boli me tuki za fondove. I onako žutu banku neću videti od njih. Boli me isti i za međunarodnu saradnju koja se svodi na to da im otvorimo širom tržište kako bi mogli ovde da valjaju svoj bofl. Boli me i za kulturu koje i onako više nema već je to postao poligon za isisavanje para iz budžeta.

Ja nemam nikakve iluzije o Evropi.

U Evropu žure oni koji bi da legalizuju svoju pljačku i za svagda zaštite sebe i svoje potomstvo od bilo kakvog obrta.

Мало су се заебали....
А они су само хтели да дигну свој глас против транспарената

I zasto niko ne reaguje na taj transparent?A ovamo mogu da hapse i batinaju one koji ne vole pedere!Ja ne volim pedere!****** ih bre buljasi vise!
I posle neko kaze da policija nije kriva,samo radi svoj posao!**** posao!Ako imaju obraza zasto nisu lepo svi kolektivno rekli:Necemo da budemo rezimska palica i aj zdravo!Da vidim koga bi onda hapsili!:poludeo::poludeo::poludeo:

Кажу оном малом Младену десет година што је изашао у град,свашта .Жао ми је баш се недавно оженио ,млад је .Десет година за ШТА ,нема смисла

Fakat je da oni baš i nemaju puno toga o njemu pa je na pomolu montiran proces što je veliki problem čak i za vlast.

No na stranu to. On se nije pokazao baš kao mnogo promišljen vođa jer je ishod bio unapred poznat.

Osim toga usmeravanje hejta na manjine kakve god one bile je glupost.

Ako već neko ima potrebu da se buni protiv nečega treba da precizno ustanovi prave izvore svoje frustracije.

Ako je te ljude koji su tog dana pohapšeni mučilo samo to što će neka šaka veseljaka da šeta onda oni imaju ozbiljan problem sa prioritetima ili se pak iza njihovog tobožnjeg ravolta kriju neki drugačiji ciljevi.

Ovu zemju nisu ojadili veseljaci već neko drugi ali je više nego čudno što se niko protiv toga ne buni.

Back