Roditelji tužili ćerku koju su napustili kao dete jer bratu nije kupila stan

Sensei

Master
Moderator
Poruka
46.625
Kineski par koji je napustio svoju ćerku dok je bila mala, iznenada se ponovo pojavio u njenom životu decenijama kasnije kada su saznali da je dobro, da bi je zamolili za dom za njenog brata.

Zhang je imala samo 2 godine kada su njeni roditelji odlučili da više ne mogu da je odgajaju i dali su je na brigu sestri njenog brata. Od tada nisu imali nikakvu drugu interakciju sa njom, a sada 29-godišnja žena je uvek smatrala porodicu svoje tetke svojom biološkom.

Iz tog razloga je nedavno delom svoje ušteđevine pomogla rođaku, kojeg smatra svojim bratom, da kupi stan.

Međutim, nikada nije očekivala da će njena velikodušnost iznenada naterati njene biološke roditelje da pokucaju na vrata tražeći od nje da kupi stan i za svog biološkog brata...

1663604356248.png
 

Sensei

Master
Moderator
Poruka
46.625
Žangini biološki roditelji, koji takođe žive u Guangdžouu, zahtevali su da se ona brine o njihovom sinu, kojeg su zadržali, uprkos finansijskim poteškoćama. Kada je mlada žena odbila, podneli su tužbu lokalnom sudu tražeći 500.000 juana (72.000 dolara) za „roditeljsko izdržavanje“.

Kineski sud je nedavno doneo kontroverznu presudu koja je izazvala negodovanje na kineskim društvenim mrežama. Presudio je da, iako Zhang nije imala obavezu da pokloni imovinu svom odraslom biološkom bratu ili mu na drugi način pomaže finansijski, ona je bila zakonski obavezna da izdržava svoje roditelje.

Briga o roditeljima je velika stvar u Kini, a zakon jasno kaže da sva odrasla deca imaju zakonsku obavezu da pruže podršku svojim biološkim roditeljima, bez obzira da li su ispunili svoje roditeljske dužnosti. U suštini, ako su vam dali život, morate ih izdržavati kada odrastete ako njihov prihod ne pokriva potrebe svakodnevnog života. U ovom konkretnom slučaju, sud je presudio da Džang mora da pregovara sa svojim biološkim roditeljima i da se dogovori o iznosu za izdržavanje...
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.