- Poruka
- 126.805
Da li roditelji grese kad deci namecu svoja verska ubedjenja?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
itekako...trebaju samo da ih čuvaju od destruktivnih sekti koje ispiraju mozak...Da li roditelji grese kad deci namecu svoja verska ubedjenja?
Šta znači nametati? Dete živi u okruženju jedne religije, odrasta s tom religijom i prihvata je kao svoju. Kad odraste samo odlučuje u šta će verovati, ima izbor. Dete se rađa bez znanja, mi ga učimo, upućujemo u svet oko njega, onda samo počinje da uči i razvija se. Nametanje je preteška reč za odrastanje. Način na koji ga učimo religiji stvara i odnos prema okolini. Pa tako imamo miroljubive religije i one destruktivne, nasilne koje stvaraju određene probleme u ovoj civilizaciji.Da li roditelji grese kad deci namecu svoja verska ubedjenja?
zavisi od porodice...neki roditelji prirodno prenesu svoja shvatanja na decu, drugi ih nameću silom svog autoritetaŠta znači nametati? Dete živi u okruženju jedne religije, odrasta s tom religijom i prihvata je kao svoju. Kad odraste samo odlučuje u šta će verovati, ima izbor. Dete se rađa bez znanja, mi ga učimo, upućujemo u svet oko njega, onda samo počinje da uči i razvija se. Nametanje je preteška reč za odrastanje. Način na koji ga učimo religiji stvara i odnos prema okolini. Pa tako imamo miroljubive religije i one destruktivne, nasilne koje stvaraju određene probleme u ovoj civilizaciji.
Slažem se, zato sam napisala miroljubive i destruktivne, a napisala sam i da deca odrastu u ljude koji mogu sami da biraju u šta će verovati. Doduše u sektama koje si pomenuo definitivno nema izbora, sve je prinuda, zato su to sekte a ne religija.zavisi od porodice...neki roditelji prirodno prenesu svoja shvatanja na decu, drugi ih nameću silom svog autoriteta
Или атеистичка?Da li roditelji grese kad deci namecu svoja verska ubedjenja?
Da.Da li roditelji grese kad deci namecu svoja verska ubedjenja?
pogrešno je nametati bilo kakakva uverenja..ne samo religijska i ateistička nego i politička..i i nametanje izbora muzike je pogrešno a kamoli ateizam ili sekta..nametanje pravi od dece ili male ideologe ili male buntovnike... druga je stvar kada deca odrastaju u porodici naprimer vernih hrišćana i sama se pronađu u tom načinu života,....namerno kažem načinu života a ne veri jer hrišćanstvo podrazumeva život u vrlinama od kojih je prva i najvažnija ljubav prema Bogu i svim ljudimaИли атеистичка?
to bi već bilo nametanje nevere...objasniš detetu da ti imaš takvu i takvu veru a da ono može a ne mora da veruje isto...bez slobode nema prave vere a ni prave ljubavimi svi kažemo ne ali im nesvesno namećemo.
zamisli slava, gosti veselje a ti kažeš klincu aj ti na spavanje to je versko pitanje a ja ne želim da te uvlačim u to a kad odrasteš sam biraj.
pa plakaće tri dana što ga izopštavaš
Sektaška kao koja?Зависи каква убеђења, ако су традиционална верска убеђења то је нормално, ако су секташка верска убеђења онда је штетно.
Zašto dete mora da nastavi versku tradiciju roditelja?A kako bi se inace tradicija nastavljala da slusaju medije
a ono od pet godina sve razume,to bi već bilo nametanje nevere...objasniš detetu da ti imaš takvu i takvu veru a da ono može a ne mora da veruje isto...bez slobode nema prave vere a ni ljubavi
ne mora ali bilo bi lepo da baštini tradiciju i običajeZašto dete mora da nastavi versku tradiciju roditelja?![]()
E da da dodam, nametanje vere je ono sto rade oni koji decu krstavaju kao bebe.Da li roditelji grese kad deci namecu svoja verska ubedjenja?
Pa koja je onda svrha vere?ne mora ali bilo bi lepo da baštini tradiciju i običaje
ali zar nije i ovo nametanje verskog ubedjenja?vaspitavaju ih u skladu sa Biblijskim moralnim nacelima sto je
ono sto je najbolje psiholoski, uce ih Bibliji...
kako da biraju kad im ti obi glavu pricom kako samo JS tacno tumace bibliju?Deca kada odrastu mogu sama birati veru.
slazem se.Или атеистичка?