Quantcast

Roditelji đaka škole u kojoj je metalna kapija pala na dečaka traže odgovore

Bili The Kid

Buduća legenda
Poruka
26.157
Učenik prvog razreda OŠ "Dušan Radović" na Klisi, koji je juče teško povređen nakon što je na njega pala metalna kapija, u teškom je stanju, ali stabilno.


Dečak je na intenzivnoj nezi odeljenja dečije hirurgije, rečeno je za 021 u Dečjoj bolnici.

Incident se dogodio juče nešto pre 11 časova tokom igre dece u dvorištu. Direktorka škole Slavoljupka Mihajlović nije bila dostupna za pitanja o okolnostima ovog incidenta zbog kojeg su roditelji vrlo ljuti i potreseni.

Oni traže odgovore na pitanja - kako je metalna kapija, koja je inače postavljena pre samo pet godina, pala na dete, te zbog čega se čini da se ovaj slučaj zataškava.

"Već pet godina uprava škole ne radi svoj posao kako treba. Vrhunac nedgovornog odnosa i neposvećenosti deci, pre svega, ali i zaposlenima, jeste nesreća koja se desila i u kojoj je zamalo izgubljen jedan život. Uprava protura svoju verziju o događaju koja je puna neistina i rupa. A sam događaj govori o tome u kakvom je stanju škola. Netačno je da je na kapiji "visilo 10 dečaka". Istina je da ih je bilo troje. Netačno je da su bili sa spoljne strane ograde, istina je da su bili sa unutrašnje i da se sve desilo u školskom dvorištu. Ta teza da je bilo napolju treba da umanji ili sasvim opere odgovornost uprave i same škole", navodi grupa roditelja za naš portal.

Kako dodaju, događaju je prisustvovalo više očevidaca, roditelja, a deo ove nezgode su videli i dežurni nastavnici.


"Zašto se to desilo dešifrovao je jedan od roditelja koji je bio na samoj ogradi i učestvovao u pomaganju povređenom dečaku. Uočio je da na kapiji nema graničnika i da je ograda zbog toga iskliznula i pala na dečaka", navodi grupa roditelja dece ove škole.

Oni dodaju i da je škola već dugo bez školskog obezbeđenja, što je jedan od gorućih problema.

"Škola je zbog neodgovorne uprave već dugo pod tenzijama, zbog nerada uprave, nepreduzimanja preventivnih mera i neadekvatnog reagovanja na događaje slične ovom. Bezbednost dece je narušena, najvećim delom zbog nepreduzimanje akcija i mera protiv nasilnog ponašanja od strane grupe dece iz osetljivih kategorija. Primera je bilo mnogo, zbog čega je traženo da se obezbedi da se PU na Klisi aktivnije uključi u zaštitu dece", navodi se, između ostalog u pismu roditelja.

Kako saznajemo, predstavnici školske uprave danas su bili u školi i razgovarali sa direktorkom, a uslediće istraga, kako bi se utvrdile sve okolnosti incidenta. Zbog više mogućih scenarija, sa predmetom je upoznato i tužilaštvo.

Inače, OŠ "Dušan Radović" ima tri objekta - u Velebitskoj, Čenejskoj i Temerinskoj ulici. Incident se dogodio u objektu u Velebitskoj ulici, koji je izgrađen pre samo pet godina zahvaljujući zajmu Evropske investicione banke Ministarstvu prosvete.


https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...lna-kapija-pala-na-decaka-traze-odgovore.html
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.