Roditelji dete držali u "ćeliji"

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Blekpul -- Roditelji iz Blekpula u Engleskoj držali su svog 11-godišnjeg sina godinu dana u "ćeliji". Sud ih je zbog toga osudio na 2 godine, a dete poslao kod hranitelja.

Lekari koji su pregledali dečaka rekli su da je on bio pothranjen i ispod prosečne visine za svoj uzrast, zbog čega je morao da bude lečen u bolnici, prenosi Jutarnji list pisanje BBC-ja.

Dečakova majka i nen partner, koji su u četrdesetim godinama, na suđenju su priznali krivicu za zanemarivanje deteta.

Naime, oni su u policiji priznali da su dečaka smestili u malu ostavu za ugalj u kojoj bi mu ostavili i nošu kada bi ga zaključali preko noći, zbog toga što su želeli da ga kazne jer je "počistio frižider". Dečak je živeo u sobici godinu dana, a kada su školski radnici postali zabrinuti za dečaka jer je uvek bio gladan u razredu, policija i socijalni radnici došli su u inspekciju i dečaka oduzeli roditeljima i smestili kod hranitelja.

Advokati para pak tvrde da je dečak "bez sumnje teško dete za odgajanje", dodajući da su roditelji bili nesposobni za to, ali ne i zli.

Sudija Vrajt je, pri izricanju presude, istakao da će fizičke posledice po dečaka od života u strašnim uslovima možda i proći, ali da se ne zna kakva će biti šteta po njegovu psihu.

"Soba je opisana kao ćelija, ali meni se čini kao zatvorska ćelija u zemlji trećeg sveta, a ne u domu 11-godišnjeg dečaka koji živi u ovom veku u ovoj zemlji", rekao je sudac.

Majka i partner osuđeni su na dve godine zatvora.

Otkada je smešten u hraniteljsku porodicu njegovo ponašanje se poboljšalo i dobio je na kilaži, što su na sudu opisali kao "neverovatno dostignuće".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=05&dd=30&nav_category=78&nav_id=614014
 

Back
Top