Roditelji bi da biraju učiteljicu za svoje dete, a da li je to pametno?

Ова ћеркина им је првог дана рекла - "Немојте да се залећете да ме грлите, нисам вам ја васпитачица".
Radila sam kao učiteljica, grlili su me svaki dan, a i generacija koja je starija,moji osmaci, grlili me i dolazili da mi ispričaju šta im se sve dešava. Pristup deci, bitno !

Па дете ће вероватно да бира ону учитељицу код које се осећа лепше и пријатније, а то није обавезно она која ће да га притиска на местима где је слабо.
Dete i nema priliku da bira učiteljicu.
Ono vidi učiteljice na završnim predškolskim priredbama i to je sve.
Ne mogu deca da procene koliko je učiteljica dobar pedagog na osnovu njihovog izgleda.
Nisam svojoj deci birala učiteljice jer sam polazila od toga da su sve završile pedagošku akademiju i položile državni ispit. To je dovoljno.
Starijim ćerkama nisam ni spominjala mogućnost da mogu da biraju učiteljicu.
Jedino sam pitala najmlađu ćerku kod koje učiteljice bi volela da bude.
Izabrala je jednu koja joj se dopala zbog crvene kose.
Toliko o dečjoj psihologiji.

A na osnovu čega može se to proceniti ? Je l su prisustvovali časovima? Znate kako se neke učiteljice proglase dobrima? Iz nekog razloga, postoji dobar marketing za 'pojedine', koje dobiju odeljenje sa roditeljima koji se previše trude da im deca budu najbolja. Naravno, iz takvog odeljenja će se kasnije školovati mnogi na fakultetima, mnogi će dobijati nagrade na takmičenjima i eto marketniga. Uvek sam govorila lako je biti dobar učitelj kada ti je sastav dece u odeljenju 'elitan' , pokaži ti da si dobar prosvetni radnik kad od prosečne dece napraviš uspešne ljude .
Oduvek sam zazirala od tih izvikanih učitelja.
Ili profesora koji predaju u najboljim gimnazijskim odeljenjima.
Budi majstor - profesor, pa slabe učenike nagnaj da razmišljaju.

Back